Profil Kapcsolatok Vendégkönyv Blog

Boldogsag felsofokon!!!
12 | 79 Hívások | 06.07.2018, 22:34

Lassan vege a svedorszagi vakacionak.Ma mar nem en mentem Nimiert ovodaba, mert a mamaja az utolso nap össze akarta szedni a bent maradt holmijait.

Azert ajandekot megis kaptam. Amikor a kislegeny hazaert, a csuklojan szinte könyekig muanyag gyöngyökbol fuzött karköto volt. Nagy vehemenciaval  elkezdte letekerni, s persze, hogy összegubancolodott, de nem hagyta magat, s segitseget sem kert, s amikor vegul lefejtette mind a kettot, akkor közölte:

-Nagyi a leghosszabbat neked csinaltam!

A mamajet rögtön felre is tette a komod tetejere, s edes mosollyal nyujtotta felem a nyaklanc hosszusagu masikat.

Ekszer nem okozott meg ekkora örömet, s boldogan tekertem többszörösen a csuklomra, felton,mint valami dragakövekbol allo kulönlegesseget…s hiszem, hogy az is!

A gyermeki önzetlen, erdek nelkuli szeretet jele.

Igyekszem ezutan is kierdemelni tole a sziv kincseit!

Kicsit nekem is fajt a szivem, hogy nem mehetek többe erte az oviba.

Igaz, foleg eleinte volt bennem drukk, mert az egyik-egyebkent kedves, szimpatikus- ovo neni Mary, minden aron beszelgetni akart velem- talan örult, hogy valakivel angolul beszelhet-en viszont ezer eve nem hasznaltam az angolt folyamatos tarsalgasra, s bizony amikor megeredt a nyelve, akkor neha alig tudtam követni.

De mindezt a kicsit kellemetlen elmenyt feledtette velem az, hogy Nimi amint meglatott a keritesnel maris boldog mosollyal futott felem. Igaz, volt ebben nemi erdek is, hiszen mindig vittem neki kekszet, vagy fankot, vagy eppen egy kocka csokoladet, melyet kicsit körulmenyesen majszolgatott a hazafele uton. Mar az elso nap, nagy komolyan elarulta nekem, hogy a sok csokoladetol elöl mozognak a fogai, igy a kekszet vagy a csokit hatra kellett tuszkolni a hatso fogai közelebe.

O mutatta meg nekem a rövidebb erdei utat hazaig, mely az autout alatt egy alaguton keresztul vezet.

Elmeselte, hogy azert is szeret ezen az uton hazamenni,mert az erdei ösveny ket oldalat björnbär,vagyis erdei szeder övezi, amelyik-szerinte- sokkal finomabb, mint a supermarketben kaphato.Igaz-tette hozza-ha megerik a madarak gyorsan lecsipkedik, alig hagynak neki belole.

Gyakran lattunk itt fulet hegyezo, eltevedt vadnyulat amint az autouton keresztul az erdo iranyaba futott, s egyszer meg oziket is.Neztuk amint a björnbär viragait köruldöngik es beporozzak a mehek…no es persze nem maradhattak el az erofitogtato probak, amikor egy-egy kidölt vastag törzsu fan, vagy egy meredek bazaltsziklan  egyensulyozva billegett:

-Nezd Nagyi, nem esem le!- kiabalta lelkesen, s lesett ram, varva a dicseretet, hogy milyen ugyes.

Ezek a delutani setak az ovodatol hazaig eletem legszebb elmenyei maradnak, s tudom, hogy akarhanyszor ragondolok majd otthoni maganyomban, mindig megmelengetik a szivemet.

 

Kategória: Allgemein | 2 Hozzászólás(ok)

Írjon egy hozzászólástsssss

Hiba