Profil Galéria Kapcsolatok Vendégkönyv Blog

Fiatal Hölgyek Idösödő Urak
1 | 108 Hívások | 03.03.2018, 13:33

 

Fiatal Hölgyek és Idősödő Urak ...

Mindenki tudja, hogy valójában hány éves, azonban nem mindenki tulajdonít ennek jelentőséget.

Az Egészségügyi Világszervezet meghatározása szerint, a 45 és 59 év közötti férfiakat nevezzük középkorúnak, a 60 és 73 év közöttiek az öregedő, a 74 és 90 közöttiek az öreg, a 90 felettiek az aggastyán korosztályba tartoznak. Sokan máshol húznák meg a határokat, de szerintem így is jól van, nincs a számokkal semmi baj.

Az öregedés folyamatának okait keresve több teória vált ismertté. Leginkább a genetika kór-okok látszanak helytállónak.

A férfi klimax az öregedés tüneteinek időben előrehozott megjelenése. Teljesítménytörés, amely fizikai, szellemi, szexuális és lelki szinten egyaránt megfigyelhető: feledékenység, levertség, alvászavar, deprimáltság. A szexuális tünetek, amelyek általában orvoshoz fordítják a beteget: a közösülések gyakoriságának csökkenése, a csökkent szexuális vágyakozás (libido), erekciós készség zavara, orgazmus- és ejakulációs zavarok. A pszichés tüneteket elsősorban a nyugtalanság, félelem a teljesítmény törésétől, negatív tapasztalatok jellemzik.

Az öregedés morfológiai eltérésének nagy részét, úgymond az idősödés tüneteiért leginkább a tesztoszteron szintjében történt változás a felelős. A 75 éves korosztály tesztoszteron szintje a fiatalkorúak csak 65%-a.

A tesztoszteron szintjének csökkenése miatt megbomlik a férfiak emocionális stabilitása, viselkedésbeli változások történnek. Alvászavarok jelentkezhetnek, és romlik a memória is.

A tesztoszteron hiányállapot során megnövekszik a szív-- és az érrendszeri betegségek előfordulása.

Napjainkban is még általánosnak tekinthető szemlélet szerint, az idős embernek nincs szüksége szexuális kapcsolatra, pedig az idősödő korosztálynak is van igénye a szexuális életre. 

Az időskori szexuális aktivitás függ a hangulattól, az önbizalomtól,  az élettel való általános megelégedettségtől.

Kedves Hölgyek és Urak!

A fiataloknál már "egy kicsit" idősebbek vagyunk, de idő elött miért mondanánk le az éltető vágyak beteljesüléséről? 

 

 

Kategória: Allgemein | 0 Hozzászólás(ok)

Írjon egy hozzászólást

Hiba