Profil Galéria Kapcsolatok Vendégkönyv Blog

Havas boldogság
16 | 146 Hívások | 04.02.2018, 16:35

Az itthoni szokatlanul enyhe és napsütéses télben sokan nem sajnálják, hogy nem kell havat lapátolni, dideregve kilépni az utcára, kaparni az autóról a jeget, kerülgetni a városi piszkos hókupacokat. A havas sportok szerelmeseinek pedig messzire kell utazniuk, ha szenvedélyüknek hódolni kívánnak. Mivel én is közéjük tartozom, úgy vélem, hogy a teremtő igencsak jókedvében volt, amikor kitalálta a síelést. 

Alattam a hegyek-völgyek, fölöttem a kék ég

Napfürdő a gleccseren

130 felvonóval elérhető 260 kijelölt, kezelt pálya 425 km hosszan, melyek 70%-a 2000 méter fölötti. A szűzhó sízők és hódeszkások paradicsoma, ahol összefüggő végtelen szabadsí terepek borítják a hegyoldalakat.  Az egyik körpanorámás magaslatról közvetlen rálátással a Mont Blanc 4810 méteres tömbjére.

Szemben a Mont Blanc "lapos" csúcsa

A világ második legnagyobb összefüggő sírendszere két addig különálló síterep összekötésével jött létre, amikor 2006-ban átadták a Vanoise Express nevű emeletes kabinos felvonót, amely a legnagyobb a világon.

De jó volna fölszállni vele!

Mindehhez háromméteres hó, szélcsend, öt napig szikrázó napsütés, csütörtökön csodálatos puha hóesés tartozott. S erre esténként egy finn szauna és a hófalak közé ékelődő úszómedence tette fel a koronát.

Havas uszoda koraesti fényben


Ez a paradicsomi hely a Paradiski a Francia Alpokban. Ahonnan kissé összetörve a hosszú buszozástól, de boldog fáradtsággal ma hajnalban érkeztem haza. Számos korábbi havas élmény mellé életem talán legnagyszerűbb sítúráját a 63. évemhez közeledve kaptam meg a sorstól.

Ebben a hótól roskadó házban laktunk.

 

Kategória: Allgemein | 1 Hozzászólás(ok)

Írjon egy hozzászólást

Hiba