Profil Galéria Kapcsolatok Vendégkönyv Blog

Hogyan ne merüljünk el az önsajnálatban?
14 | 208 Hívások | 28.11.2017, 22:03

Kezdem megszokni ezt a rettentően direkt és abnormális netes ismerkedős világot. Na, nem volt ez mindig így.... Eleinte lelkesen mentem randizni, aztán egyre nehezebben vettem rá magam a kínos "nézzükmegegymástaztánmajdleszvalami" találkozókra. Ma már sokkal kisebb jelentőséget tulajdonítok egy-egy találkozásnak, nem készülök rá annyit. Bátrabban mondok udvariasan nemet  a következőre ha nem akarok találkozni az illetővel, és megértem, ha nekem mondanak nemet, amikor nincs közös érdeklődés, nincs közös téma, nagyon más az életstílus vagy az életfelfogás, amikor nincs zizizazus bizsergés, nincs egyáltalán semmi de semmi, amiben potenciál lehetne.

Na, de, amikor vaaan?! :-O Amikor önmagadat adod, és visszajelzik, hogy szép, okos, kedves és intelligens vagy, és tali után még jönnek a telefonok, aztán egy hirtelen váltással semmi? :-O Na, akkor csak pislogsz, és keresed, hogy kinek a készülékében van a hiba... Az én túlélési praktikáim - magamnak szóló mantráim - a következők (megosztom, hát ha hasznos lehet másoknak is):

1. Amin tudsz változtatni változtass, amin nem, fogadd el. Ha a másik így döntött, bizonyára jó oka volt rá, még ha nem is mondta el. Különben is mit tehetnél ellene?

2. Legyél biztos abban, hogy kettőtök közül Ő veszített többet. Ha te vele korrekt és őszinte voltál, akkor mindenképp.

3. Ne szegje a kedved és főleg a hited az, hogy ez megtörtént veled. Bőven vannak itt olyanok, akik

a.) nincsenek tisztában sem magukkal, sem azzal, hogy valójában mit akarnak,

b.) tudni vélik, hogy mit szeretnének/vágynak, de nem képesek tenni érte, mert 1.) az túl sok idő és energia - amire eddig nem gondoltak 2.) azt gondolják, hogy majd valakit készen kapnak, nekik személyre szólóan kívül-belül tökéletesre megformáltan 3.) az kockázatos, mert aki otthon vár rájuk, az olyan, amilyen, de minden esetre biztos...

4. Tedd fel a kérdést magadban: valóban olyan társat szeretnél, aki csak kapni szeretne, de adni nem, vagy olyat, aki még magával sincs tisztában? Ha "nem" a válaszod, akkor hajrá, ne sajnáld, menj, és ismerkedj másokkal!

+1. Ne sztereotipizálj, és ne mást büntess az előző élményed fájó tapasztalataiért, mert akkor Te nem leszel korrekt... Mindenkinek mindenkor jár a tiszta lap akkor is, ha Te azt nem kaptad meg. Hisz tudod, ő veszített többet! :-) :-) :-)

 

 

Kategória: Allgemein | 8 Hozzászólás(ok)

Írjon egy hozzászólást

Hiba