Profil Galéria Kapcsolatok Vendégkönyv Blog

Téged felmértek már?
0 | 142 Hívások | 12.04.2018, 15:22

A felmérések korát éljük. Főleg mióta az Internet betört az életünkbe. Gyakorta ugranak fel a képernyőnkre komolynak tűnő vagy bugyuta kérdéseket föltevő kérdőívek, mi meg boldogan válaszolgatunk. Végre valaki kíváncsi a véleményünkre!  Megszólítanak az utcán, hogy válaszolnánk-e névtelenül néhány rövid kérdésre. Aztán sok hosszú kérdés lesz belőle.

Párkeresési felmérésekkel és azok eredményeivel is bombáznak a bulvároldalak. Egy cikkecskéből kiderült, hogy meglepő módon az idősebbeknél fontosabb szempont a külső, mint a fiatalabb korosztályoknál. Érthető, hisz csak a többiek öregszenek. Mi még mindig az a daliás, vállas, Alain Delon tekintetű ifjoncok, darázsderekú, észveszejtő dekoltázsú, táncos vádlijú lánykák vagyunk.

S hogy napjaink aktualitásáról is essék szó: minden negyedik társkeresőnél alapvetően fontos a világnézeti és politikai orientáció. Budapesten minden harmadiknál. (A forrás állítólag a Randivonal 1000-es panelja.)

Egy zajos parlamenti választást is felmérések sokasága előz meg, erre szakosodott cégek publikálják rendszerint ellentmondó eredményeiket. Nekem mégis a kedvencem az ókori athéni cserépszavazásra emlékeztető csikkszavazás, amit viccpártunk adaptált korunk kihívásaihoz. Az eredmény láthatóan kb. 4:1 a "minden oké"-ra szavazók javára. Nem is olyan rossz eredmény.

 

A módszernek azonban két baja is van. Csak dohányosok tudnak benne részt venni, továbbá élőmunka igényes. Ugyanis időnként - a zöld gondolat jegyében - ki kell üríteni a palackokat. És nem a haragosom köszöbére vagy a legközelebbi bokor alá. Ha pedig az egyik válasz túlsúlyba kerülne, akkor csak meg kell cserélni az üvegeket, s máris 50%-os hatékonyság növekedést lehet elérni. Ja, hogy ez csalás? Az igazi célt, - úgy mint a közterületek tisztává, a vélemények szabaddá és nyilvánossá tételét - jobb, ha az ötletgazdák eltitkolják, mert még a végén kiderülne, hogy ez tényleg a köz érdekeit (is) szolgálja.

Mivel a kétfarkú kotkodácsoló viccpárt is szóba került, felteszem a magam "Igen-Nem" kérdését:

Melyik a szimpatikusabb? Egy darab kétfarkú (baloldali palack) vagy két darab egyfarkú (jobb oldali palack)? Szavazatot szigorúan csak 18 éven felüliektől fogadok el. Férfiszavazók tartózkodhatnak. Itt, mi hölgyek úgyis minimum 2/3-os többségben vagyunk.  :-)

(Kérem, hogy írásomba senki ne lásson bele semmilyen aktuálpolitikát. Köszönöm. A valósággal való bárminemű egyezés vagy hasonlóság csupán a vak véletlen műve. )

 

 

 

Kategória: Allgemein | 3 Hozzászólás(ok)

Írjon egy hozzászólást

Hiba