Sokan csak a szépségükért, de vannak, akik vélt vagy valós gyógyító hatásuk miatt kedvelik az ásványokat, és az azokból készült ékszereket, dísztárgyakat. Te melyik tábort erősíted? Hiszel benne? Vannak tapasztalataid? Oszd meg másokkal is! Minden érdeklődőt várok a témában.
 
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Ametiszt 
Az összes kvarcváltozat között a legkedveltebb kő. A régiek is nagy becsben tartották, amulettként hordták. Az ametisztet többnyire telérekben, geódákban, vagy más néven ametisztmandulákban lehet megtalálni. A lila legkülönbözőbb árnyalataiban, az egész világos ibolyaszíntől a sötét kékesliláig fellelhető. Színe nem mindig egységes, gyakran világosabb és sötétebb részleteket látni rajta, melyek hosszan tartó napfény hatására kifakulhatnak.

A színek tónusa szerint más és más gyógyító hatást tulajdonítanak a kristálynak.
A sötét vagy más néven Tintás ametiszt az éberség, az igazságosság, és a belső béke köve. Növeli az akaraterőt, segít úrrá lenni a gyászon és a veszteségeken, támogatja a tudatosságot, az ítélőképesség, a konstruktív gondolkodás, és az összpontosítás fejlődését.
Jót tesz a bőrnek, eloszlatja a duzzanatokat, zúzódásokat, enyhíti a feszültséget és a fájdalmakat, csökkenti a magas vérnyomást.

A Világos és Ibolyaszín-fehér Ametiszt a józanság, tisztaság, nyugalom és összeszedettség köve. Tartós fáradtság esetén pihentető hatású, nyugodtabbá teszi az alvást, megszabadít a letargiát okozó bánattól, segít elhagyni a ragaszkodást és a függőségeket. Megszünteti a fejfájást, jó a tüdőre, bőrre és az idegekre.

Csillagjegy: Kos, Szűz, Skorpió, Nyilas, Halak és Vízöntő
 
Jodie Art Fashion - Ametiszt ékszerek:  https://youtu.be/08kCIN7i8g8 
Achát
Ha már belevágtam az ásványok rövid ismertetésébe, nem állok meg az elsőnél. Ma az Achát kerül "terítékre". Régészeti kutatások bizonyították, hogy először szerszámokat készítettek belőle. Az ókori Rómában és Görögországban talizmánként viselték járványok és természeti katasztrófák ellen. Tulajdonosának hosszú életet, sikert és jó barátokat ígért.

Csillagjegy: Bika, Ikrek, Rák, Skorpió

Az achát szilíciumban gazdag oldatokból képződik, és magmás vagy üledékes kőzetek belsejében található. Az achátnak számtalan változata van, amelyek színükben vagy szennyezőanyag-tartalmukban különböznek egymástól. A mexikói tűzachát a vasoxidnak köszönhetően vörös alapon aranyszínűen irizál. A tájképachát természetes zárványai tájképszerű látványt nyújtanak. A mohaachátban a vas és a mangán jelenlétének köszönhetően ágszerű (dendrites) zárványok láthatók. Az erődachátban a csíkok szöget zárnak be, és olyan formát alkotnak, mint egy erőd alaprajza. Vélt gyógyhatása nagyon sokrétű... itt olvashattok róla:
http://jodie-nemeskovek.blogspot.hu/2010/05/achat.html  

Mint az első részben, most is ajánlok egy általam összeállított videót, ahol az Achátból készült ékszereimet láthatjátok. https://youtu.be/ZWxv07r1vd8
 
Kedves Scottina!
Bevallom, még most is , mint a gyerek, teljesen el tudok varázsolódni ezektől a színes "kavicsoktól".
Megnéztem a blogodat, és tiszta szívből gratulálok a munkáidhoz!
Ylen 
Köszönöm Ylen! Örülök, hogy tetszenek. :)
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Szerencsetárgyak otthonunkbanPénzsarok
A pénzsarok összeállításánál helyezz egymás mellé néhány nagyobb érmét! Helyezz az érmék köré füstölőket és mécseseket, és gyújtsd meg őket mindennap akár többször is, így hamarosan pénz áll a házhoz!
Buddha szobor
Rengeteg különböző méretű és formájú szobrocska van forgalomban, de csak kevesen ismerik ezek jelentését. Ha a jólét és a gazdagság a célunk, válasszuk az egész alakos, a nevető vagy a nagy hasú Buddhát! A legjobb, ha minél többet elhelyezünk ezekből otthonunk különböző pontjain!
Jáspis
Neve a görög "jasper" szóból származik, melynek jelentése foltos, pettyes kő. A "jasper" szó eredetileg a perzsa "yashp" szó. Ismertető A jáspis átlátszatlan, mikrokristályos kvarc változat. Megjelenési formája tömött, fürtös, vesés, cseppköves. A szilicium-dioxid mellett akár 20%-ban, szerves anyagokat és ásványi oxidokat tartalmaz, ezek határozzák meg kémiai és fizikai tulajdonságait, például: színét, mintáját, és megjelenését. Egyszínű jáspis ritka, általában sokszínű, tarka, mintás, csíkos felülettel rendelkezik. Jellemző színe a piros, vörös, zöld, sárga, barna és néha a kék. Jáspis ritkán fordul elő önmagában, általában acháttal és opállal ásványtársulást alkot. A világ minden táján megtalálható. Magyarországon Gyöngyösorosziban lehet nagyon szép példányokat találni.

A JÁSPIS elnevezés 14 különböző színű és ásványtartalmú üledékes követ jelent. A legismertebbek: a Képjáspis, a Romjáspis, a Kapucínerjáspis, az Óceánjáspis, a Breccsa-jáspis, a Picasso-jáspis, a Vulkán-jáspis, a Vörös, a Sárga, a Barna és Zöld jáspis.
A Jáspist a kitartás, a bátorság és az erő kövének tartják. Pozitívvá, terhelhetővé és oldottá tesz, segíti a pihentető alvást. Javítja a vérellátást, élénkít, serkenti a keringést, hosszú távon stabil immunvédelmet biztosít, tisztítja, regenerálja a szervek működő szöveteit, feszesebbé teszi a kötőszöveteket. Az Óceánjáspis ezen felül serkenti az emésztést, méregtelenít, jótékonyan hat a cisztákra és daganatokra is.

Csillagjegy: Szűz, Bak, Nyilas és Skorpió

Jáspis ékszereim videója:  https://youtu.be/eHIKpPviTjk
 
Rózsakvarc

Vaskos, kristályos tömegekben, a rózsaszínnek számos árnyalatában előforduló kvarcváltozat. Színe a fehéres-rózsaszíntől a sötét-rózsaszínűig változik. A színeloszlás egyenletes, de nem ritkák a felhősen, foltosan színezett darabok sem; színezőanyaga a mangán. 

A RÓZSAKVARC az érzékenység, az együttérzés, a szeretet köve. Fogékonnyá, segítőkésszé, szeretetteljessé és romantikussá tesz. Rávilágít az igényeinkre és mások vágyaira, segít a szexuális nehézségeken, segíti a harmonikus együttélést. Jó a szívbetegségekre, a vér és nemi szervek betegségeire. A nehezen teherbe esők nőknél is erősíti a termékenységet.

Csillagjegy: Bika, Rák, Mérleg

Ebben a videóban, kellemes zenei aláfestéssel, a Rózsakvarcból készült ékszereim láthatók:
https://youtu.be/JIxeYY1equw 
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.