Borongós, kicsit szeles, hűvös reggelre ébredtünk, de a madarak vidáman csicseregtek. Végre eljött a nap!

A lelkes klubtagok, akiket nem tántorított el az időjárás, vidáman készülődtek a várva-várt túrára.
Összesen nyolcan jutottunk el a Pomázról induló busszal Dobogókőre.

"Kedves" fogadtatásban volt részünk. Egy nagy, szürke, de terjedelmes felhő szállt alá a fogadásunkra, teljesen körülölelt bennünket marasztalás képpen.
Szó szerint nem láttunk a gyönyörtől, azon morfondíroztunk, hogy egyáltalán feljutunk e a csúcsra? :lol:
Voltak, akik meghátráltak, így hatan vágtunk neki a rengetegnek.
Félelmetes, de mégis felejthetetlenül csodálatos helyeken csúsztunk-másztunk, miközben teli tüdővel szívtuk a kristálytiszta, ózondús hegyi levegőt.
Mindenki örömére elértük a csúcsot, ahol a kilátás egyenlő volt a kilátástalansággal.
Kedves, vendégszerető felhő barátunk még mindig puhán körülölelt minket, ránk csepegtetve örömkönnyeit, melyeket egyáltalán nem titkolt.
Így aztán kissé vizesen, de nagyon lelkesen, kerestük a......... visszafelé utat. :)
Ketten megint lemaradtak tőlünk, elköszöntek, más elfoglaltságuk volt délutánra.
Négyen maradtunk.
Megtaláltunk egy menedékházat, mely báró EÖTVÖS LÓRÁND nevét viselte. A ház előtt bográcsban rotyogtak a finomabbnál finomabb ételek:halászlé, babgulyás, bográcsgulyás.
Ellenállni nem lehetett, egy órát töltöttünk ott. Egy kis pihenőre és energia feltöltésre szüksége volt mindannyiónknak.
Ezután nyakunkba vettük az utat és elindultunk lefelé a lejtőn.... :lol:
Pilisszentkeresztnél megtaláltuk a szurdok bejáratát, de vendéglátónk - a felhő - hiába marasztalt szívélyesen bennünket, nem maradtunk vele éjszakára.

Csapzottan, sárosan, nehezen lépkedve, de hazaértünk.
Azon az estén, úgy gondolom, egyikőnknek sem kellett az elalváshoz segítséget igénybe venni! :lol:

Kis társaságunk nem hagyja itt abba! Elhatároztuk, hogy folytatjuk a túrázást és szeretnénk átélni még egymás társaságában hasonló kellemes napokat.

Néhány képet próbálok csatolni , remélem valami látszik is belőlünk. :lol:
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
...még egy pár kép erről a napról...
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
...és befejezésül még kettő.....
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Hello Yessy,

már nagyon vártam a beszámolód a kirándulásról,és szinte borítékoltam,hogy Te leszel az első,aki közzéteszi az élményeiteket.Úgy látom a beszámolódból és a mosolygós képekből is,hogy a zord idő nem vette el a kedveteket egyáltalán,és ez így a jó!Javíthatatlan vagyok,mert eszembe jutott egyik kedvenc idézetem,ami annyira illik ide:
"Az ember nem az adott körülmények,hanem az általa választott hozzáállás folytán boldog!"
(Hugh Downs)
A képek nekem nagyon tetszettek,mert a "ragaszkodó felhő"-vagy a pára,köd?-olyan sejtelmessé tette a gyönyörű fákat,s közülük kiragyogott a mosolyotok.
Úgy látom a képekből, hogy az "egyszem fiú" Vajk is beilleszkedett az összeszokott csapatba.
Kicsit fáj a szívem,hogy ígéretem ellenére cserben hagytalak benneteket,de nem volt más választásom!
Remélem hamarosan tudunk beszélgetni is.
Szia Iris!

Igen! Én írtam elsőnek, mert úgy gondoltam később aktualitását veszti a történet. Amúgy meg elkezdeni a legnehezebb a többi meg jön magától.
Jól látod, nagyon jól éreztük magunkat a kellemetlen időjárás ellenére.
De ezt mi már előre tudtuk, hiszen már nagyon vártuk ezt a kirándulást.
Sajnáljuk, hogy többen nem jöttek el, akik megígérték (köztük Te is!), de talán egy legközelebbi túránál vállalkozó szelleműbb lesz a társaság. :(
Mert őszintén szólva, elég furcsa az, hogy legtöbben a profiljukban azt írják, hogy szeretik a természetet, szeretnek kirándulni, sportolni. És egyedül, társ nélkül élnek.
Ilyenkor, amikor alkalom nyílna egy kis természetjárás keretén belül ismerkedni, mégsem jönnek el.

Vajon miért? A társaság nem felel meg nekik? Vagy az időzítés soha nem jön be? (Az időpont kijelölése, nem egyszerű dolog, úgy hogy az mindenkinek megfeleljen.)
De ki tudja milyen okok hátráltatják a társaságot. Mindenkinek nyomós oka van a távolmaradásra.
De ez mindenkinek a saját döntésére van bízva.

A lényeg, hogy aki ott volt az jól érezte magát és nem cserélt volna az otthon maradottakkal.

A legközelebbi túránál - reméljük lesz ilyen - szívesen látunk minden érdeklődőt.

Az "egyszem" fiú nevében nem tudok nyilatkozni, annyit mondhatok, hogy jól viselte magát, nem panaszkodott. :lol:

Száz szónak is egy a vége! A magam részéről élveztem a nap minden percét! :D
Sziasztok! csak megerősíteni tudom Yess beszámolóját. Az időjárás ugyan lehetett volna derűsebb is, de a hangulatunk biztos, hogy remek volt. A kitartóak nehéz terepen, viszontagságos körülmények között tették meg a tervezett utat, de le a kalappal mindenki előtt! Egyetlen zokszót nem lehetett hallani, csak nevetgélést, bíztatást, hogy átsegítsük egymást a sáron és a kidőlt fákon. Talán éppen ezért lesz felejthetetlen ez a kirándulás, amihez az is hozzájárult, hogy a táj sejtelmes ködfátyolba burkolózott. Én nagyon jól éreztem magam (ez itt nem a reklám helye!) és szerintem mindenki sajnálhatja, hogy otthon maradt, mert jó mulatság, férfimunka volt! (lányok által kivitelezve... bocs Vajk!-erősíted a szabályt)
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Lányok, minden érdekeset és fontosat leírtatok, így én már csak annyit tennék hozzá, hogy a kimaradt részek "megnézetlenségébe" semmiképpen sem szabadna belenyugodnunk, ezért egy "korrekciós utótúra" gondolatát próbálom elhinteni az arra fogékony fejekben... :) Nekem nagyon tetszik ez a vidék és ez a "kóstoló" igencsak megnövelte az étvágyamat, hogy ennél jóval többet is lássak belőle... Meg aztán a Turul-körút is egészen másképp mutatja magát szép időben, amikor is alapvetően nem a csúszkálás köti le a figyelmünket... :)

Szóval lehet gondolkozni azon, hogy mikor... :)
Kedves Klubtársak: Kedves Hölgyek és Vajk!

Én is szerettem volna Veletek menni. Feleségemnek szóba hoztam a kirándulást, a Veletek való találkozást, de nem láttam arcán azt a jótevő mosolyt, ami kellett volna ahhoz, hogy beleegyezését elnyerjem, így azt nem is kértem. 

Azért is vonzó volt ez a kirándulás, mert én lakom a célhoz a legközelebb. Pomázon lakunk, a Dobogókőre vezető útra rálátunk még az ágyunkból is.. Mondhatnám azt is, hogy látni véltem Benneteket. A Pomázt elhagyó helység névtáblától az is láthatja házunkat az országúttól jobbra eső hegy oldalában aki nem igazán meresztgeti szép szemeit.Velünk szemben fekszik a Nagy-Kevély, a Kis-Kevély és tovább jobbra a csobánkai útelágazás , középen a "Böjte Csaba Kastély"

Üdvözlettel: Zoltán 
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Vajk51 írta: Lányok, minden érdekeset és fontosat leírtatok, így én már csak annyit tennék hozzá, hogy a kimaradt részek "megnézetlenségébe" semmiképpen sem szabadna belenyugodnunk, ezért egy "korrekciós utótúra" gondolatát próbálom elhinteni az arra fogékony fejekben... :) Nekem nagyon tetszik ez a vidék és ez a "kóstoló" igencsak megnövelte az étvágyamat, hogy ennél jóval többet is lássak belőle... Meg aztán a Turul-körút is egészen másképp mutatja magát szép időben, amikor is alapvetően nem a csúszkálás köti le a figyelmünket... :)

Szóval lehet gondolkozni azon, hogy mikor... :)

Kedves Vajk,
én nagyon örülök az ötletednek,mert nagyon bánatos voltam,hogy lemaradtam a túráról, s valóban jó időben teljesen más arcát mutatja a természet.Bár én így is gyönyörűnek látom a párafelhőbe burkolózó fákat, de mesélték a lányok,hogy nagyon nehéz,csúszós volt a terep, s kicsi a látótávolság,ezért nem lehetett a tájra koncentrálni igazán.Szóval várom az ismétlést!
KedvesYessy, Kedves galmarti!

Nagyon tetszett az élménybeszámoló amit írtál Yessy és a képekhez írt megjegyzéseid! :D Nagyon jók lettek képek és Márti hozzászólása is. Azt hiszem mindenki láthatja milyen jól éreztük magunkat.
Jó csapat volt és örülők hogy ott voltam.

Ditta 
Szia Ditta!

Köszönöm, hogy szavaiddal Te is megerősíted, hogy milyen jól éreztük magunkat. :)

Kedves és nagyon lelkes tagja voltál kis csapatunknak. Reméljük, hogy a legközelebbi kirándulásunkra is el fogsz jönni velünk.
Örülök, hogy személyesen is megismerhettelek.

Yessy
Szia Ditta! Örülök, hogy jól érezted magad velünk. Nagyon klasszul megcsináltad a nehéz túrát, sajnálom, hogy nem tudtál velünk maradni végig. Nem tudom, hogy regisztráltál-e a Vajk által szerkesztett levlistán., így azt sem tudom, hogy van-e általunk ismert elérhetőséged. Átküldeném neked a fotókat, ha érdekel. Légyszi értesíts, ha kell, hogy hová küldhetem. Üdv: Márti
Kedves Márti!

Örülők hogy így láttátok. Először Vajknak küldtem el a képeket és küldtem neki egy továbbított e-mailt is és meg kértem küldje tovább Nektek, mert én még nem tudom az elérhetőségeket. Vajk tudja az e-mail címemet és ezen a fórumon is megkérem adja meg nektek.

Sziasztok Ditta

ui: Azóta mindig figyelem a fórumot és a képeket is szívesen nézem meg újra és újra.  :roll:
Kedves Kirándulók!

Szívesen csatlakozom a társasághoz, imádom a természetet, és a Pilis gyönyörű minden évszakban.
A Dera patak szurdokvölgye felejthetetlen élményt nyújt. Esős, sáros időben nem javaslom, mert elég szűk az út, néhol óvatosan kell menni. De száraz időben bármikor.

Várom az újabb túra időpontját...
:)
Én amúgy melegében bedobnék egy június 16. vasárnapi időpontot egy Dobogókő II. túrára...  Lehet hozzászólni, illetve más javaslatokat tenni mind a helyet, mind az időpontot illetően... Hozzáteszem, nekem már kezd betelni az idei "táncrendem", így nekem sem jó minden időpont... De csak megtaláljuk a legtöbbünknek megfelelőt...