Kedves Vajk!

A horoszkóp szerint én egyáltalán nem illettem össze a férjemmel, ő vízöntő én bika jegyű vagyok. Mégis 35 évet éltünk együtt szeretetben, békességben egészen a haláláig. Ő eléggé hangulatember volt, ahogy a nagynénje jellemezte: olyan "kenős fajta", hol kenyérre lehetett kenni, hol a falra. Szerencsére csak ritka esetben volt undok és én az évek folyamán megtanultam kezelni, illetve még ellensúlyozni is.  Az viszont igaz, hogy a világról alkotott véleményünk, erkölcsi megítélésünk nagyon is egyezett!  Mindig megbíztunk egymásban, bármit elmondhattunk az érzéseinkről, tetteinkről és bizony sokszor nem is értettünk egyet. Ilyenkor megegyeztünk abban, hogy milyen jó, hogy nem vagyunk egyformák, az milyen unalmas is lenne!

Én csak ezzel a példával szerettem volna érzékeltetni:  az ellentétek igenis vonzhatják egymást, de az alapvető emberi értékekben azonos nézetűnek kell lennünk.
Üdv:
Anna 
Kedves Anna!

Köszönöm amit írt és értem is, hogy mire gondol, de az én olvasatomban az a kapcsolat, amiről Ön ír, pontosan az értékrendek egyezőségére és nem az ellentétek vonzására épül... Amúgy a téma alapgondolata az ÉRZELEM kontra ERŐ viszonyának vizsgálata lett volna, de sajnos ilyen összefüggésekben alig érkezett hozzászólás. De talán majd ezután... 
Kedves Vajk!

Érzelem kontra erő? Nekem kicsit furcsa kérdés. A férjem nem két, hanem három ajtós szekrény volt.Ráadásul kaméleon szemmel. De! Az erejét arra használta amire kellett. És nem a méretei miatt, hanem a lelke miatt hivták nagy embernek.
Sajnos találkoztam már picike "erős" emberrel is. Nagyhangú kiabálóssal is. Valahogy sokaknál a "nem nyert " választ húzták ki.
Ha őszinte akarok lenni nem a külső méret számít. Bár nagyon tetszenek a hatalmas mackók, de ha belül kevés ami van akkor semmit nem ér.
Ha a külsőségekből indulok ki akkor legyen olyan magas, hogy felvehessem a köröm cipőt vagy ne zavarja, hogy évente párszor magasabbnak látszom nála. De ami fontos ismerje a 3 kefét. Fogkefe, körömkefe, cipőkefe.
Nem várom el, hogy díszdoktoria legyen, de szeretem ha tudja hogy Napóleon nem akkor esett le a Watwrlooról amikor Mikes kelemen a Rodos tóba fulladt és nem hiszi azt Vatikánról, hogy egy régi hadvezér.
SerNkitől nem vártam el, hogy naponta szerelmes verset írjon, de néha jól esik egy szál virág.
És ha érzelmeknél tartunk azt jó érezni és nem szégyen kimutatni. A baráti köröm tapasztalata szerint is az erős férfi nem szégyelli az érzelmeit, a gyenge titkolja..
Azt, hogy kinek mi kell és mi a jó szerintem mindenki maga dönti el. Végül is az ember állítólag 7 évente változik,
Szép napot! ria
Kedves Ria!

Nem vonom kétségbe, hogy létezik szerencsés egybeesése az "erőnek" és az érzésnek egy és ugyanazon emberben. Én a témával azt a kérdést próbáltam feszegetni, hogy a nők - ha a kettő dolog közül választani kell (mert hogy két külön emberben találják meg) - leginkább a "kétajtós szekrényt" preferálják a "szép lelkű" férfi helyett... Mert hogy az előbbi tulajdonság egyértelműen férfias, míg az utóbbi inkább nőies... Meg aztán a kétajtós szekrény mellett nagyobb a biztonságérzet is...

Nem is lenne ezzel semmi baj, ha nem lenne oly sokszor keserű a ráébredés, hogy a terminátor testben egy egérhez is kevés lélek lakik (továbbra is tisztelet a mindig meglevő kivételeknek)... Mert hogy ahogy halad az idő, egyre inkább erre is igény lenne...

Meg aztán létezik az a terminátor is (nem kis számban), aki nem arra használja az erejét, amire kell(ene)... 
  
   
Kedves Vajk!

Nem vonom kétségbe amit mondasz. De! A szó nemes értelmében széplelkű férfi férfias. Csak azok a "szép lelkű" férfiak nőiesek, akik leginkább el vagy kitartatni akarják magukat. Rájuk tényleg jellemző, hogy nem lehet mellettük senki biztonságban.

Tudod, ha egy férfi lelkileg erős megengedheti magának, hogy gyengéd legyen. Ha nem akkor a szép lélek egy tehetetlen, nyávogós alakba vált át.

De, azt hogy kinek mekkora ez ereje, a leleke, nem a külseje határozza meg.

További szép napot! ria
Kedves Ria!

Ezen a ponton már egészen jól egyetértünk... 

Neked is szép napot...

Üdv: Vajk 
Igazából ide csak azért írok, hogy felhívjam a figyelmet a fórumon a szerveződő ismerkedési estre, ami madártejbuli néven van fent a nyilvános fórumok közt. :D Kérlek benneteket olvassátok, jelentkezzetek bátran, hisz az ilyen események mozdítják elő a közösségi életünket. Ki kell mozdulni fiúk-lányok. kedves férfitársaimat is buzdítom a részvételre, nemcsak puszikat kell küldözgetni, hanem aktívan részt venni a programokon:)) tehát rajta kedves 40-50-60, asok itt az alkalom!!!
Kedves Vajk!
Az én emlékeimben a nagy "Ő" egy magas széles vállú férfi volt, hatalmas tenyerekkel. Éppen ezért soha eszébe sem jutott adottságaival visszaélni. Mindig azt mondta, hogy ha ő a kezével megcsapna valakit. akkor az már a szelétől is elájulna. Gyerekeinkhez sem ért egyetlen újjal sem, még a legkritikusabbnak tűnő nevelési helyzetekben sem. Ez az erős kéz szimbolizálta számunkra a biztonságot.
Azonban ismerek lényegesebben csekély adottságokkal megáldott embert is aki olyan félelmet váltott ki belőlem ismeretségünk ideje alatt mellyel nem tudtam megküzdeni.
Tehát a testi adottságok mögött csak akkor tudjuk meg igazán hogy mi is lakozik, ha adunk annak esélyt, hogy megmutatkozzék.
Az érzelmest és az érzelgőst azonban úgy gondolom, hogy válasszuk el egymástól. Hiszen az egyik az egy figyelmes és őszinte megnyilvánulás embertársunk irányába, a másik viszont őszintétlen, idegesítő és tartalmatlan "nyáladzás", melyen remélhetőleg hamar keresztüllátni.
Bár valljuk be a legtöbb ember azt szokta vallani, hogy egy kapcsolatban nem a külső az elsődleges.Mégis azonban amikor színvallásra kerül a sor akkor bizony a "szörnyeteg" fog utolsóként párt találni magának.Akkor amikor már többen rádöbbennek, hogy a "szépség" csak külsőleg szép. Mert ahhoz már elég érettek vagyunk mindnyájan hogy tudjuk "-igazán jól csak a szívével lát az ember..."
De van bennünk annyi bátorság, hogy elsőként a "szörnyeteget" válasszuk? Meg tudunk-e győzni arról másokat is hogy hitünk szerint jól választottunk? Lesz e elég erőnk hogy szembenézzünk az előítéletekkel?
Véleményem az, hogy ezeknek a gondolatoknak a körforgása sokszor nehezen egyeztethető össze a szívvel és az ésszel.
üdv:dudaska
Érdekes ez a megfogalmazás: Érzelmes férfiak kontra machok-k.
A macho szó, ha jól tudom spanyol szó és hím-et jelent.
Van olyan jelentése, hogy férfias.
MI ezzel a baj?
Ja, persze. Létezik a szleng is, amikor a túl jóképű, nagyon férfias férfit lemacsózzák.
Mintha csak szélhámos lehetne.

Kik szokták általkában lemacsózni? Milyen nők szerintem?
Szerintem azok akik nem bombanők, nem szuper szépek és szuper csinosak.
Ha valakit nem érhetünk el, mert túl magasan van akkor jobb , bocsánat" valami rosszat mondani rá.

Nincs semmi baj a szépfiú macsókkal.
Helyesek, jól néznek ki, magabiztosak, határozottak és nekik is van szívük.
Őket is elérheti a nagy szerelem.
Csak nem akárki érheti el őket.

Akik nem szuper pasik kinézetre, azok az átlag férfiak.
Nem kell őket az ún. macsók fölé emelni, mert korántsem biztos,hogy szuper rendesek, szuper tiszták az érzelmeik.
Köztük is vannak mindenfélék.
Az átlag nő számára egy ún. macsó nem elérhető, naná,hogy az átlag férfiakat fogja feléjük helyezni.

Minden férfiben van érzelem, mint minden nőben is.
Ki hogyan mutatja ki.
Kedves Shezan!

Macsó szó jelentése túl férfias férfi, régen domináns családfő, ma szingli bájgúnárként is értelmezik. Azzal nincs baj, ha egy férfi jól néz ki és nem is azért kapja a macsó jelzést, sokkal inkább a viselkedésért, ami ehhez az adottsághoz társul.
Hogy az átlag nőknek elérhetetlenek, persze mert nem is szeretnék elérni, az ilyen típusú férfi nagyon jó szórakozni és kevésbé vágyunk rá mint társra.

Szerinted vannak a macsó férfiak meg az átlag férfiak, és hol vannak a többiek, mert ha van átlag akkor lennie kell átlag felettinek meg alattinak? Szerintem az átlag feletti férfiak zöme nem macsó, hiszen a macsóság az inkább negatív töltettel bír mint pozitívval.

A macsó férfi miben átlag feletti, a külső adottságokban, és belső adottság ami ehhez párosul az is átlag feletti??
No meg az sem mindegy, hogy kinek mi az átlag és átlag feletti.
De rég táncoltam. Meg főleg tangót.
cron