Kedves Mindenki !

Meglehet,hogy megbotránkoztató leszek ezzel a témával,de ez egy 5000 éves tan,amit sokan nem ismernek,pedig az életünk része lehet és boldogító, az univerzumba repít.ez nem csak a fiataloknak szól,hanem az korosabb korosztálynak is !

Különböző szerepeket játszunk el – férfit és nőit, aktívat és passzívat, adót és befogadó. A játszmák, a szerepek feladása nem mindig egyszerű. A Tantra szerint az idő hátrahagyásával, a legteljesebb kitárulkozással, a Jin és a Jang egyensúlyát, és a lelki, fizikai gyönyör útját érhetik el a vállalkozó szellemű egyensúlyt keresők.

Az idő igazolja magát, legyen szó tudományról, kultúráról, hitről és ezek együttes élményeiről. A Tantra több mint 5000 éves múltra tekint vissza, mindent átitat, épp csak nem tudunk róla. Tantrikus hagyomány szimbólumait minden kultúrában megtaláljuk: a kőkorszaki barlangrajzokon éppen úgy, mint a sumer faragványokon, az ősi Egyiptom szent könyveiben, a héber és ógörög misztikus iratokban és a gyönyörűséges arab szerelmi dalokban. Az évezredek változása során a mindenkori jelenre hatással volt, az emberek pedig magukévá tették, formálták az emberi lét fejlődésének egyik misztikumát A “Tantra” a szanszkrit “tanoti” (kiterjeszteni) és a “trayati” (felszabadítás) szavak összetételéből származik. A Tantra szertartások, játékok, lelki és testi gyakorlatok ősi rendszere. A tantrikus hit szerint a rítusok és testgyakorlatok a nemi szenvedélyt, az energiatartalékok felhevítését és folyamatos lángon tartását, az alkotás szabadságát, azaz a teljes boldogság elérését eredményezik.

A Tantra jóga a rejtett dimenziókat tárja fel akkor, ha türelmes vagy.
A mélyen rejtőző érzéki és érzelmi gyönyör előcsalogatása egy magasabb dimenzió felé. Vagyis a tantra segítségével felébresztheted és megismerheted a tökéletes egyensúlyt.

A Tantra jóga eredménye a Jin és a Jang találkozása, a test erősítése, a lélek harmóniája, a gondolkodás intenzivitása, és a belső egyensúly transzcendentális kinyilvánulása. A Tantra túlvisz a mindennapi fizikai valóságon.

Van vélemény ?

Gizella48
...hát van:
amit leírtál az egy
kissé túl misztifikált
változata annak
ami egyidős a
"természet létezésével"
minden fizikális és mentális
mozgás alapja
az ellentétek egyensúlya
csak így egyszerűen
pl:aki nem tud igazán gyűlölni
az szeretni sem képes....stb
az egyensúly tartás egyik eszköze a meditáció
ami nem más
mint megszabadulni a mentális salaktól....

a "dolgok" mindég egyszerűek
ha megszabadítjuk őket a misztifikációktól
és hozzáférhetővé tesszük a legegyszerűbb
emberek számára is
ezek nem kiváltságok
hanem egyszerű eszközök
testünk és lelkünk karbantartására.... :!:  
A jó öreg Tantra.
Mindenki nagyon tudja hogy miről szól,hogy mi a lényeg,de csak nagyon kevesen gyakorolják.
Nagyon sok tudományos értekezés van ami csak egy nagy katyvasz,se eleje se vége.
Pedig az alap nagyon egyszerű,SZERETET és ELFOGADÁS.
Nem vitatkozni akarok.
Így van szerintem is, ahogy fentebb írja carlo klubtársam, de azért a test és lélek erősítése/harmóniája nem butaság.
L.
Igen ez nem butaság hanem tudomány.És rólunk emberekről szól.A szexualitással hogyan juthatunk el a lélekhez.Az igazi szeretet legmagasabb szintje a szexualitás,de messze nincs ez így.A szeretet a lélek tápláléka.A lélek elsorvad szeretet nélkül.És akkor még az energiákról nem is beszéltünk.A szexuális energia átalakítása testünket gyógyító energiákká.Szóval nem vallás hanem TUDOMÁNY.
"A szexualitással hogyan juthatunk el a lélekhez." - íraj carloponti. Nyílván ezt annak idején rendesen átbeszélték, gyakorolták Sophiával. :-)) Ez csak vicc volt természetesen. Komolyra áttérve... egyébként ez megforítva is működik szerinted ? (a lékek megismerésének okán eljutva az illető sexual kultúrájáig.. szokásáig)
Csak ismétlés képpen, mert így gondolom én is egyik klubtárs korábbi bejegyzése, szépen írta:
a "dolgok" mindég egyszerűek
ha megszabadítjuk őket a misztifikációktól
és hozzáférhetővé tesszük a legegyszerűbb
emberek számára is
ezek nem kiváltságok
hanem egyszerű eszközök
testünk és lelkünk karbantartására....

Üdvözlet L.
"A szexualitással hogyan juthatunk el a lélekhez.Az igazi szeretet legmagasabb szintje a szexualitás,de messze nincs ez így."

Bizony hogy nincs, legalább is nagyon sokszor nincs.

A szexualitással nem feltétlen jutunk el a lélekig és a lélek által is eljuthatunk a szexualitáshoz.

A szex az igazi szeretet legmagasabb szintje lenne?

Nem feltétlen, hiszen a szex és az igaz szeretet egymás nélkül is létezik. A szex lehet nagyon jó igaz szeretet nélkül is és kevésbé jó igaz szeretet mellett.
Sőt itt én már szét is bontanám a lelki úton megélt és a fizikai síkon megélt szexualitást.

Igaz a tantráról szólt a korábbi írás, szerintem az is működik igaz szeretet nélkül.
A Tantra egy kis része csak a szexualitás.A szexualitás az működik szeretet nélkül(Azt lehet mondani szinte csak úgy működik sok embernél.) is.
A Tantra alap tétele a szeretet.Ha nincs benned szeretet csak képmutatás az egész és ez gyorsan kiderül.Ez elég bonyolult és összetett dolog.Ezt nehéz megérteni csak érezni(ráérezni)lehet.Csak gyakorlatban tapasztalod meg.A hazugságot ki lehet találni ,de az igazságot fel kell fedezni.Fontos a gyakorlati tapasztalat az érzés,a sok szöveg nem visz előre.Ez a fő probléma!!!!
HBO GO Párok titkos élete.Sophia a Tantra tanárnő.
Igen a Tantrából is megélnek az emberek szerte a világban.Ez a film egy nagy katyvasz a javából.Ebből megismerni és tudást szerezni teljességgel lehetetlen és reménytelen.Ha valakit érdekel komolyan a Tantra a Tantraszigetet tudom mindenkinek ajánlani ha tapasztalatot akar szerezni.Budapesten Solymári György a vezetője.Sok kitartás kell hozzá.
A Tantrában a szexualitást az "istenek" szintjére emelik.Ezen a szinten a szexualitás a szeretet(inkább úgy mondom) egyik nagyon magas szintje.
Maga a szeretet az mérhetetlen és kimeríthetetlen.
Csak részben értek egyet. Nekem a tantra egészen mást jelent. Solymári Gyuriékat 2009 táján ismertem meg. Ők egy modernebb irányvonalat képviselnek. Nekem a Kőrösi Csoma JE adta meg azt, amit igazán tradicionálisnak gondolok. Persze lehet hogy az indiaiak csak pislognának, hogy mi itten miről is beszélgetünk ..:-)
Több beszélgetésen vagyok túl és azt szûrtem le hogy az alap eltérés abból adódik hogy a szeretet mint energia objektív és mint érzés nagyon is szubjektív. És mire a beszélgetőpartnerek ezt kibogozzák, kiesnek a szívtérből a mentálisba....
Kedves Pirosruhás egyetértek veled. A Tantrát az indiaiak millió nem ismerik, mivel a puszta megélhetésükkel vannak elfoglalva.

"A tantra egy beavatáson alapuló hagyomány, melyben a szent és titkos tanítást időtlen idők óta szóban adják tovább a mesterek tanítványaiknak. Ebből a szempontból is nagy különbség van közte és a neotantra (wd) között, amely utóbbi [b]a tantra egy nyugati, leginkább szexuális elemeket tartalmazó változata és amit általában beavatás nélküli, tudásukat könyvből merítő, önjelölt mesterek gyakorolnak és hirdetnek [/b]" (Wiki)

Sok embernek csak arra jó a "tantrázás", hogy magasabb szintre emeljék, megideologizálják a (félre)kamatyolást. :D Szerintem azt sem tudják, hogy milyen szeretkezni, szívtérből...
egy ember lenyelte a műszemét...
Kedves Pirosruhás!
Kőrösi Csoma JE tradicionális tantrájáról kérlek írj egy pár sort,hogy miért jobb vagy tradicionálisabb.

A NYUGAT mostanában kezdi(elmúlt ötven év) felfedezni a keleti tanításokat.A meditációt a spiritualitást a tantrát stb.
Egy mester mondta hogy a tantrát sok ember a tantrára hivatkozva éli ki szexualitását.Egyik partner a másik után.Igen ez a veszély is fenn áll.Még nem halt bele senki se. Nem úgy mint a közel ötezer háborúba.Aminek jó nagy részét a szexualitás miatt vívták.
Leszázalékolt,megint megleptél a hozzászólásoddal.Nem értem.
az orvos: megáll a tudomány, megáll az ész, ebből a valagból valaki néz !