Kedves Mindenki !

Meglehet,hogy megbotránkoztató leszek ezzel a témával,de ez egy 5000 éves tan,amit sokan nem ismernek,pedig az életünk része lehet és boldogító, az univerzumba repít.ez nem csak a fiataloknak szól,hanem az korosabb korosztálynak is !

Különböző szerepeket játszunk el – férfit és nőit, aktívat és passzívat, adót és befogadó. A játszmák, a szerepek feladása nem mindig egyszerű. A Tantra szerint az idő hátrahagyásával, a legteljesebb kitárulkozással, a Jin és a Jang egyensúlyát, és a lelki, fizikai gyönyör útját érhetik el a vállalkozó szellemű egyensúlyt keresők.

Az idő igazolja magát, legyen szó tudományról, kultúráról, hitről és ezek együttes élményeiről. A Tantra több mint 5000 éves múltra tekint vissza, mindent átitat, épp csak nem tudunk róla. Tantrikus hagyomány szimbólumait minden kultúrában megtaláljuk: a kőkorszaki barlangrajzokon éppen úgy, mint a sumer faragványokon, az ősi Egyiptom szent könyveiben, a héber és ógörög misztikus iratokban és a gyönyörűséges arab szerelmi dalokban. Az évezredek változása során a mindenkori jelenre hatással volt, az emberek pedig magukévá tették, formálták az emberi lét fejlődésének egyik misztikumát A “Tantra” a szanszkrit “tanoti” (kiterjeszteni) és a “trayati” (felszabadítás) szavak összetételéből származik. A Tantra szertartások, játékok, lelki és testi gyakorlatok ősi rendszere. A tantrikus hit szerint a rítusok és testgyakorlatok a nemi szenvedélyt, az energiatartalékok felhevítését és folyamatos lángon tartását, az alkotás szabadságát, azaz a teljes boldogság elérését eredményezik.

A Tantra jóga a rejtett dimenziókat tárja fel akkor, ha türelmes vagy.
A mélyen rejtőző érzéki és érzelmi gyönyör előcsalogatása egy magasabb dimenzió felé. Vagyis a tantra segítségével felébresztheted és megismerheted a tökéletes egyensúlyt.

A Tantra jóga eredménye a Jin és a Jang találkozása, a test erősítése, a lélek harmóniája, a gondolkodás intenzivitása, és a belső egyensúly transzcendentális kinyilvánulása. A Tantra túlvisz a mindennapi fizikai valóságon.

Van vélemény ?

Gizella48
...hát van:
amit leírtál az egy
kissé túl misztifikált
változata annak
ami egyidős a
"természet létezésével"
minden fizikális és mentális
mozgás alapja
az ellentétek egyensúlya
csak így egyszerűen
pl:aki nem tud igazán gyűlölni
az szeretni sem képes....stb
az egyensúly tartás egyik eszköze a meditáció
ami nem más
mint megszabadulni a mentális salaktól....

a "dolgok" mindég egyszerűek
ha megszabadítjuk őket a misztifikációktól
és hozzáférhetővé tesszük a legegyszerűbb
emberek számára is
ezek nem kiváltságok
hanem egyszerű eszközök
testünk és lelkünk karbantartására.... :!: