Kedves 50Plusz-os Természetkedvelők!

Felébresztjük Csipkerózsika álmából a már egyszer elindult közös gyalogtúrákat. A jól sikerült biciklizések után itt az újabb lehetőség a kellemes társaságban való mozgásra, kirándulásra, kötetlen személyes ismerkedésre.

Vasárnap azaz október 12-én irány "szent" hegyünk, a Pilis. A túravezető ezúttal Vajk lesz, ő állítja össze a pontos túraútvonalat is. Én pedig arra vigyázok, hogy a túra nehézségét hozzánk, és ne magához igazítsa.Vagyis max, 12-14 km hosszú, nem túl nehéz, de látványos legyen.

Az első szakasz: Kiskovácsi kórház -> Holdvilág árok -> Lajos-forrás -> Kőrösi Csoma Sándor kilátópihenő -> Dömörkapu. Ez még féllábbal is kényelmesen bejárható.

Aztán a második szakaszra van A és B verzió: vissza a Lajos-forráshoz, majd a Janda Vilmos kulcsosház -> Gyopár-forrás -> Csikóváraljai turistaház úton vissza a kiindulási pontra.(A) ..vagy Szentendre felé (B).

Mindkét táv nagyjából egyforma, csak aki fáradtabb, Szentendre felé előbb buszra szállhat. Illetve Szentendrén egy jó fagyizással lehet zárni a túrát. Ezt majd ott a terep, az időjárás és a résztvevők edzettségi állapota alapján ráérünk eldönteni.

A találkozó eső esetén sem marad el, de akkor valami fedett programot fogunk helyette kitalálni. Ez viszont legyen meglepetés.

Találkozó vasárnap reggel a Batthyányi téri HÉV végállomáson. A Szentendre felé menő HÉV-re Pomázig kell kiegészítő jegyet venni a BKV bérlet vagy vonaljegy mellé. A pontos indulás időpontja még tervezés alatt. Akinek jobb a pomázi találkozás, az akkor oda jöjjön majd,

Addig is szeretettel várom a jelentkezéseket akár itt, a fórumon, akár a már korábban publikált myrtill50plus kukac gmail pont com címen. (vigyázat: plus és nem plusz) Érdemes oda bejelentkezni, mert ott csoportos címet hozok majd létre. Telefonszámokat is cserélünk, így gyorsabb az információcsere.

Mindenkit nagy-nagy szeretettel várunk!!

tervezett útvonal.jpg


elszánt túravezetőnk.jpg
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Kedves Myrtill!

Nagyszerű ötlet...

Emailt Küldtem...
Az október 12-i vasárnapi Pilis túra indulási adatai:

Találkozó legkésőbb a Batthyányi téren 8:30-kor már Pomázig szóló jeggyel a zsebben (!) a Szentendrére induló HÉV vágányok végében. Tehát jó az érkezést 8:15-re időzíteni. Figyeljétek Vajk híres-neves túrasapkáját, azért tettem ki képet róla, hogy mindenki felismerje.

A HÉV 8.38-kor indul és 9:10-re ér Pomázra. Onnan a 861-es járatszámú Volánbusszal megyünk tovább, amely 9:25-kor indul, Ha lesz olyan közülünk, aki a HÉV vonalán máshol, esetleg csak Pomázon csatlakozik a csoporthoz, kérem, jelezze, hogy ne várjunk rá a Batthyány téren. Ha valaki odáig autóval akar jönni, Pomázon van parkolási lehetőség.

Minden túrázni szerető klubtársat nagy-nagy szeretettel várunk.
Eddig 4 férfi és 4 nő (velem együtt) jelezte a részvételét.

Myrtill
Kedves Myrtill,

a többiek nevében is hálás köszönetem fáradhatatlan szervezéseidért. Időt, fáradtságot sem sajnálsz hogy kicsit feléleszd az alig-alig működő klub életet. 
Régóta vártam már ezt a pilisi túrát (ami végre nem szombati napra esik) és még ennek ellenére sem tudok részt venni rajta, mivel az unokáimhoz utazom. 
Kívánom Nektek, hogy gyönyörű időtök legyen és érezzétek nagyon jól magatokat. Lélekben Veletek leszek.  :)

Üdvözlettel: Symbolonka 
Kedves Myrtill!
Erről sajnos lemaradtam. :( Eddig nem vettem észre, hogy túraklub is van. Pedig az nagyon érdekelne! Nem méltatnám a sok jót, amit ad egy remek túra, mert Te, vagyis Ti is biztos ezen okokból szeretitek.
Bízom benne, hogy ez évben még szerveztek túrát és részt vehetek rajta. :)
Van esetleg értesítés kérési lehetőség vagy csak a fórum figyelése segít? 
További szép napokat kívánva! 
Üdvözlettel:
Vica 
Kedves Vica! Nem akarom a szíved fájdítani,de nagyon jól sikerült a túra.Én is részt vettem és nagyon jól éreztem magam.Ha szeretnél jó csapatban túrázni,bizti megtalálod a helyed.Én csak köszönettel tartozom a jó szervezésért és a lelkes túra vezetésért.Nagyok kedves emberekkel ismerkedtem meg.Remélhetőleg a következő alkalommal téged is köszönthetünk a csoportban.Minden képen vedd fel a kapcsolatot Myrtill-lel. Üdvözlettel egy kellemesen elfáradt résztvevő. fanni 0214
Tanúsítom, hogy Fanni meglátásai hitelesek, jól sikerült túránk volt tegnap, gyönyörű időben, gyönyörű helyeken... Majd Myrtill beszámol részletesen, én pedig megköszönöm a lelkes kis csapatnak a vidámságát és a kitartását... :)

Természetesen lesz folytatás, szeretettel várunk mindenkit további kerékpáros és gyalogtúráinkon...

Vajk

 
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Üdvözlöm minden tegnapi túrázó és nem túrázó klubtársamat!
Valóban nagyon jót túráztunk gyönyörű időben és helyeken. Nagyon jó kis csapat jött össze. Örülök, hogy ott lehettem Velük, többekkel jókat beszélgettem, igazán aranyos emberek. Köszönet a szervezőnknek Myrtillnek a túravezetőnknek Vajknak. Remélem máskor is lesz alkalmam együtt kirándulni a klubtársakkal és minél több emberrel találkozni, beszélgetni. April..
Kedves Túratársak és Jövendő Túratársak!

Most csak egy rövid összefoglaló a vasárnapi klubalakuló Pilis túránkról. Először is köszönöm mindenkinek, aki bízott bennünk, és velünk tartott. Jelenleg már 15 klubtagunk van. Ebből kilenc tudott most eljönni velünk. A fiúk az utolsó pillanatban megfeleződtek, Egyikőjük szombaton lesérült, a másik elindult velünk, de csak Pomázig jutott el velünk a HÉV-en, mert egy sürgős családi telefon visszaszólította. Ahogy félóra alatt megismertük, legközelebb biztos ott lesz.

Szóval gyönyörű időben indultunk útnak. A tervezett útvonalat sikerült teljesíteni, és emellett jó beszélgetésekre, az úti elemózsiák közös eltüntetésére is jutott idő. Tehát gratuláció illeti a túravezetőt, aki ilyen jól összeállította az útvonalat és az időtervet. És gratuláció illet mindenkit, aki ott volt, mert bizony akadtak olyan szakaszok is, ahol egy kis bátorság és elszántság is kellett. Például a létrán. Például a barlang sötétjében. Például az áldozati oltár megmászásában. Például a Holdvilág-árok mohás kövei között, ahol nincs is igazi túraösvény.

De most beszéljenek helyettem az első képek, amelyeket Vajk készített. Majd jön a többi is.

Induláskor.jpg


Holdvilág árok.jpg


Felértem.jpg


Kulcsosház.jpg


Banánhéj.jpg


Ha majd küldi a többi túratárs is a fotóit, akkor folyt. köv.
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Köszönöm Nektek a képeket,jó látni,hogy ilyen jó kis csapat gyűlt össze,csak így tovább,
kívánok még nagyon sok közös túrázást :)
Cintia    
Tisztelt Klubtársak!
Pár napja csatlakoztam az 50+ klubhoz és kellemes meglepetéssel vettem tudomásul, hogy itt akadnak olyan emberek, akik nem csak beszélnek a sportos életmóról, hanem tesznek is érte. Sajnos a 12.-i kiránduláson még nem vehettem részt, de a következő alkalommal biztosan én is részt veszek.
Nagyon kedvelem a természetet, a mozgást, hátha még jókedvű csapathoz is csatlakozhatom, az már maga lesz a tökély.
Remélem nem kell sokáig várnom a következő alkalomra.
Üdvözlet minden sportbarátnak.
Sissy004
Sziasztok! Csodaszép időben gyönyörű helyen, kedves emberek társaságában... tényleg klassz vasárnap volt!  :D Örülök, hogy részt vettem ezen a túrán és újabb tagokkal ismerkedtem meg a klubból. Én is küldök egy fotót, a Lajos-forrásnál készült, a teljes csapat rajta van.
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Kedves Vica és Sissy!

A témaindító írás végén találtok egy elérhetőséget, amelyen keresztül "hivatalosan" is csatlakozhattok a túraklubhoz. Szeretettel várunk!

Myrtill
Kedves Klubtagok!
Bő egyhónapos tagság után a Pilisi túra volt az első (és biztosan nem az utolsó) alkalom, amikor elszántam magam a részvételre, ráérezve a személyes kontaktusok létrehozásának a fontosságára. Valójában, a tervezett túrázás előtti fórumbejegyzéseket olvasva, rájöttem, hogy a női intuíció újfent jól működik, és a kibertéri ismerkedések mellett ki kellene használni minden adandó lehetőséget a személyes kapcsolatteremtésre is. A kibertéri kontaktus csupán lehetőség, a végső cél mindig a közvetlen kapcsolat létrehozása, ezért is kell kihasználni a kínálkozó lehetőségeket. A Pomázi HÉV állomáson állt össze a kilencfős csapat, aztán Kiskovácsiból indultunk el gyalogszerrel a Pilis meghódítására. Számomra teljesen új volt, első alkalommal túráztam itt, bár évtizedek óta készültem, hogy egyszer majd összejön. Jó hangulatban, és ez nem volt magunkra erőltetett, egy kupicányi jégerrel hangolva indultunk el, Vajkkal az élen, akinek hozzáértése és elkötelezettsége meghatározó volt a túra sikeres lebonyolításában. Aztán mentünk, mendegéltünk, látványban és fizikai teljesítményben is ráhangolódtunk egy színvonalas túrateljesítményre. Ekkor jutott eszembe az a régi Erdélyi anekdota, amikor a tanító néni felkérte a kisiskolásokat, hogy a lehető legrövidebben írják le osztálykirándulásukat. A nyertes dolgozat ennyiből állt: "furt mentünk, feszt ettünk". Valahogy így voltunk mi is, kivéve az állandó zabálást, ami egyszeri, jó hangulatú közös étkezés volt. A túra második felében megtaláltam a helyem én is a menetben, önkéntesen vállaltam az utóvéd szerepét, segítve azokat a hölgyeket, akik valamivel fáradtabbak voltak. Kilátásba helyeztem azt a lehetőséget is, hogy amennyiben valaki mögöttem halad, előkerül a jégeres palack, és egy kupicányi erősítést kap az illető, de ezzel a vártnál éppen az ellenkező hatást értem el, mert a hölgyek jobban szedték a lábukat, bizonyára nem szerették annyira a jégert.
Szóval, nagyjából, dióhéjban ennyi volt a sikeres túrázásunk története. És ne feledkezzünk meg Myrtill önzetlen szervezői munkájáról sem! Üdvözlettel: István51.
Nagyon kellemes volt,a pilisi túra, amit új túratársaimmal tölthettem....
A Pilis egyszerűen varázslatos: a színek, fények a friss illat... A jéghideg források tiszta vize...
.
Várom a folytatást... :)

Szeretettel üdvözlöm, mind a nyolc kedves, új túratársamat :)

Külön köszönet a szervező, Myrtilnek, és a túravezető Vajknak. :)
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.