Szeretnék másodmagammal egy hetet november közepe után eltölteni a Dunakanyar látnivalóinak felkeresésével. Főleg Vác és Visegrád, és ezek közelségében lévő helyek érdekelnek bennünket, és Budapesten is nézelődnénk.
A szállásunk még nincs meg, ebben is kérnék segítséget, hogy elég jó, mondhatni baráti áron találni tudjunk Pesten a Nyugati pu. közelében, vagy a Budapest --Vác- Szob vasútvonal mentén, mert vonattal utazgatnánk ide-oda a települések között! Jó lenne minél színesebb programot összehozni, így javaslatokat, ötleteket is várok, ha van személyes ismeretség, tapasztalat a környéken valakinek. Hol lehet, hol érdemes étkezni, mit ne hagyjunk ki semmiképp, mi az ami esetleg túl van dimenzionálva, de nem is olyan nagy durranás, stb. Előre is köszönök minden infót, segítséget!
Kedves Csyperke!
Nagyon szép élményekben gazdag útvonalat választottatok!
Ha elég elszántak, és türelmesek vagytok, a Nyugati mellett a Rudas László út és körút sarkán, a troli megállónál van egy HOSTEL. Nem tudom ez milyen, de külföldön már aludtam ilyen helyen.
De inkább ajánlanám, hogy Vácon keressetek szállást, mert onnan minden irányba könnyen el tudtok jutni.
Ajánlanám Vác honlapját, ahol a nevezetességek címszó alatt nagyon részletes ismertetőt találsz, s válogathatsz kedvedre. Vácról vonattal Nagymarosra érdemes elmenni, és komppal máris Visegrádon lehettek. Ha még nem veszett ki Belőletek a gyerek csibészsége, akkor a történelmi emlékek mellett érdemes meglátogatni a bob pályát is.
Vonattal mehettek Kismarosig is, ahonnan a kisvasúttal utazva ismerkedhettek a Börzsöny szépségével, egészen Királyrétig.
Ha szépet akartok látni, akkor Kemencére is érdemes elmenni, oda busszal lehet menni Vácról.
Nagyon jó, élményekkel teli pihenést kívánok,
Katakat
Szia Csyperke!

A Dunakanyarban lakom,és ajánlok Neked egy-két helyet amit érdemes megnéznetek. 
Ha bátrabbak vagytok menjetek el a Rám-szakadékhoz Dömösre,nagyon jó kis túra :)
Aztán Visegrádon a vár ,Királyrét után Magastax ,vagy ha magasabbra szeretnétek menni akkor Hideg hegy,vagy a Csóványos. Kismarosról van kisvasút Királyrétre,de novemberben csak hétvégén közlekedik.
Nagybörzsöny,Márianosztra felé is gyönyörű a táj,kisvasút arra is jár.
Nagymaroson érdemes megnézni  a 482 m magas Hegyes-tetőn a Julianus kilátót.  Szállást Vácon,vagy több településen is találsz ,az interneten több panzió is fent van,és nem drágák.
Nagyon jó kirándulást és pihenést és jó időt kívánok .
szia Cintia  
Köszönöm a hozzászólásokat, és tanácsokat, igyekszünk minél többet látni és átélni a szépből és jóból! Akinek még van javaslata, el ne hallgassa előlem! :)
Kedves Csyperke!

Ha nem feltétlen csak a hónap közepe megfelelő időpont a tervezett kiránduláshoz, akkor esetleg látogassatok el Komáromba nov. 9.-én a többiekkel. /A programot megtalálod a túraklubnál/Bár már lehet, hogy kivettétek a szabit.
Remek kiránduló idő ígérkezik, lehet, hogy később már nem lesz az. És nem mellesleg szerintem jó kis programot állítottunk össze. :)
Reményeink szerint két váci ismerős "kislány" /mármint nekem ismerős :) / jön a csoporttal.
A Nyugatiból igyekeznek Ők is majd a Déli pu. felé. Úgyhogy, ha Vác a végcél, Ők visszafelé is esetleg elkalauzolhatnak Benneteket .
Üdv.. Mara
Kedves Mara!
Köszi szépen a javaslatot, de sajnos nem tudjuk előbbre hozni az utazást, így ebben nem tudunk részt venni...
Nem is tudom, hogy mit mondjak... Olyan hülye ez az egész élet... Most meg már úgy kezd kinézni a dolog, hogy sajnos nem biztos, hogy ketten tudunk elmenni a Dunakanyarba, mert az új polgármester nem fogja elengedni akkor szabira a barátnőmet, amikorra beterveztük a kirándulást, én meg már nem tudom az én szabimat sztornózni, mindenképpen ki kell vennem akkor, mert ki van jelölve oda, akkorra...
Bele esik a születésnapom is... A nov. 17-23-ig tartó hétről van szó... A betyár életbe...

Pedig már úgy beleéltem magamat egy jó kis Vác, Nagymaros, Visegrád, stb.helyeken való csavargásba, nézelődésbe... És mivel már úgy beleéltem magam, lehet, hogy akkor is elmegyek, ha egyedül leszek kénytelen menni... Illetve felmerült a gondolat bennem, hogy valaki esetleg velem tartana, ha tényleg nem lesz útitársam? Mert egyedül azért mégsem jó lenni napokon keresztül, az élmény is jobb, ha van kivel megosztani, mint ahogyan esetleg a költségeket is... Nem tudom mennyire eretnek gondolat ez így, amit felvázoltam... Nyaralni sem sikerült elmenni a munka miatt... A fene egye meg, hát mindig mindenről le kell mondani, ami egy kicsi színesebbé tehetné az életet? Mit gondoltok?