"Miért csodálatos a nő?

A nő olyan erők birtokában van, melyekkel ámulatba ejti az embert. Képes kezelni a gondokat és nehéz terheket hordozni.
Magában tudja tartani boldogságát, szeretetét és véleményét.
Mosolyog, mikor sikoltani szeretne.
Dalol, mikor sírni volna kedve, sír, mikor boldog és nevet, mikor fél.
Harcol azért, amiben hisz.
Kiáll az igazságtalansággal szemben.
Nem fogadja el a nem-et válaszul, ha tud egy jobb megoldást. Átadja magát, hogy családja gyarapodhasson. Elviszi a barátját orvoshoz, ha fél.
Szeretete feltétel nélküli.
Sír, ha gyermekei győzedelmeskednek. Boldog, ha barátai jól vannak.
Örül, ha születésről vagy esküvőről hall.
Szíve összetörik, ha közeli rokona vagy barátja meghal.
De megtalálja az erőt, hogy elboldoguljon az élettel.
Tudja, hogy egy csók és egy ölelés meggyógyíthat egy összetört szívet.
A nő csak egyetlen hibával rendelkezik:elfelejti,hogy milyen értékes!" :D :D
A NŐ aki a férfiak imádatának a tárgya, az örök és megfoghatatlan csoda, amelyet már sokan leírtak és megfogalmaztak. Én meg arra vagyok kíváncsi, hogy hogyan lesz valakiből jó Nő! Nehéz téma, de ahogy megfigyeltem, ez mindkét nemet egyformán izgatja.

 Ha a saját szemébe a nő bele tud nézni, akkor nyugodtan, oldottan fog másnak a szemébe is nézni! Egyenes lesz a tartása. Persze ez nem az a szemtelen, kihívó, vadászó tekintet, amikor éppen egy pasira vadászik, hanem ez a derűs tekintet. Ez hiányzik ma . A sok derűs vidám tekintet!
 Egy nő ragyogjon, és rögtön gyönyörű lesz, akárhogy is nézzen ki. Ennyi lenne. Remegjen meg a világ, ha megjelenik, és meg is fog, mert azt, aki ragyog, észreveszik. Nem tudnak elmenni mellette, nem is lehet, ugyanis sugárzik. Na ebből van kevés. Hiszen mennyivel egyszerűbb széthisztizni a perceket, hogy de neked mennyire rosszul áll az életed, és egyébként is milyen szerencsétlen vagy. Nos igen, az vagy, de ezen csak te tudsz változtatni, semmi más. Gondold meg, hogy minek adsz energiát. Ne etesd a gyengítő szörnyeket, inkább hagyd magad mögött őket, mintha nem is léteznének. Hiszen nem is léteznek. Csak az van, amire te figyelsz, az meg olyan lehet, amilyenné formálod vagy címkézed, ugyanis minden a te kezedben van.
Kedves Retro58!

Ennél a témánál - úgy gondolom - a férfitársaidnak kéne billentyűzetet ragadni és "ódákat zengeni" arról, hogy milyen a jó nő.
De arra várhatsz! Mert ahogy egyik- másik témakörben már páran beszélgettünk és arra a megállapításra jutottunk, hogy a férfiak már nem a régiek. István szerint "árnyékuk" önmaguknak és sajnálatos módon ebben sok az igazság.

Még azt sem merik elmondani, hogy szerintük milyen a jó nő. Legalábbis ahogy ők képzelik, elvárnák és szeretnék.

Mi, nők hellyel-közzel tudjuk, hogy milyen korosztályt és milyen külsőt favorizálnak. De milyen legyen a belső? Vagy az már egyáltalán nem számít??

Fiúk!!! Szerintetek??
Kedves Yesenia!
Azért ez egy igen bonyolult és összetett téma.Nyilván mindenki meg tudná fogalmazni milyen is az igazi Nő.De azt hiszem igen eltérő és igencsak szubjektív véleményeket látnánk.Ebben a korban már mindnyájan éltünk házasságban,párkapcsolatban.Tehát van véleményünk az ideális nőről.Ami sokak szerint nem is létezik.Biztosíthatok mindenkit, hogy igenis létezik.De ebben már szerintem benne van az is ahogyan mi férfiak viszonyulunk a nőhöz a szeretett nőhöz.Én abban a szerencsés  helyzetben voltam,hogy negyven évig tartó boldog házasságban sikerült élnem.
És ehhez nem kell sok,de tényleg.
A Nő legyen társ,barát,szerető.(Azért a külső is számit nyilván,hazugság lenne azt állítani,hogy nem)De a belső sugárzás sokkal többet nyom a latban.
Viszont,hogy ezt elérd, a férfi (és ez tapasztalat nem elmélet)egy nő társaságában és ez lehet feleség,barát,vagy teljesen idegen.Tehát nő társaságában,megjelenésével,viselkedésével mindig éreztesse az illetővel,vagy inkább úgy mondanám,hogy a hölgy egy férfi társaságában mindig érezze,hogy ő a NŐ.
Nos talán kicsit kusza voltam,de talán kihámozható a véleményem ebben a kérdésben.
Nem kellenek a nagy dolgok.Pici apróságokon múlik minden,csak tedd bele a szíved.  
Még egy fontos dolog:mindez kortól független. 
Kedves Retro, abszolút érthető amit írtál, egyáltalán nem keszekusza. Azt hiszem, Karinthy fogalmazta ezt meg remekül: " Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok.Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába. "
Hölgyeim, bármilyen frappánsnak is hangzik a Karinthy-féle mondás, azt ugye nem gondoljuk teljesen komolyan, hogy egy "nagyon nő" mellett bárki "nagyon férfi" tud lenni... Mert ebből számomra az következik, hogy ha egy férfi mégsem lesz "nagyon férfi", arról bizony a nő tehet... Azért ez a kérdés ennél kicsit bonyolultabb, bár a kölcsönhatás kétségtelen... 
Végig olvastam a hozzászólásokat, s elgondolkodtam....ez valóban nagyon nehéz kérdés,és nagyon szubjektív.Talán válasszuk külön a JÓ NŐ-t az IDEÁLIS NŐ-től,mert számomra a JÓ NŐ-nek van egy kis pejoratív kicsengése,vagyis én úgy gondolom ezt olyan nőre mondják,akinek erős a szexuális kisugárzása.Véleményem szerint ennél az IDEÁLIS NŐ sokkal összetettebb.
Számomra,amitől a nő ideális, az az érzelmek, a gyengédség, az empátia....tehát úgy gondolom ez egy nő fő hivatása,hogy szeretetet adjon, s ebbe beletartozik a szeretet sokféle fajtája, természetesen a szerelem is,amely a szexualitásnál éppen az érzelemmel több.
Iris47 írta: Végig olvastam a hozzászólásokat, s elgondolkodtam....ez valóban nagyon nehéz kérdés,és nagyon szubjektív.Talán válasszuk külön a JÓ NŐ-t az IDEÁLIS NŐ-től,mert számomra a JÓ NŐ-nek van egy kis pejoratív kicsengése,vagyis én úgy gondolom ezt olyan nőre mondják,akinek erős a szexuális kisugárzása.Véleményem szerint ennél az IDEÁLIS NŐ sokkal összetettebb.
Számomra,amitől a nő ideális, az az érzelmek, a gyengédség, az empátia....tehát úgy gondolom ez egy nő fő hivatása,hogy szeretetet adjon, s ebbe beletartozik a szeretet sokféle fajtája, természetesen a szerelem is,amely a szexualitásnál éppen az érzelemmel több.

.....folytatva,azzal,hogy mitől lesz kisugárzása egy nőnek?Szerintem attól amitől egy férfinak is,az egészséges önbizalomtól,amely soha nem jelent önteltséget,hanem önmaga ismertéből,és elfogadásából táplálkozik.
Érdekes, hogy így értelmeztétek a Karinthy idézetet. Nekem abszolút nem a szex jött le belőle, hanem inkább az, hogy mennyire veszi észre egy férfi azt, hogy egy NŐVEL van egy szobában. Ez lehet egy pillantás, egy bók, egy mosoly, stb. Amitől érezhetem azt, hogy meglátta bennem a nőt. És igen, ettől határozottan megnő az önbizalmam... még akkor is, ha csak egy pár szót váltunk. Ehhez nem kell szorosabb kapcsolat, az pont elég, ha látom, hogy felkeltettem az érdeklődését. Úgy gondolom, régen mesterfokon űzték az ilyen jellegű kommunikációt, amikor nem illett ajtóstól rontani a házba.
Kedves Márti, éppen hogy nem a szexre gondoltam, amikor a hozzászólásomat írtam... Jeleztem is, hogy a fenti idézetben leírt "kölcsönhatás" valóban létezik ilyenkor, csak szerintem az "annyira - amennyire" megfeleltetés sántít nekem egy kicsit... Egy "ember" egy nő belépésekor valóban férfivá "válik", de ennek a "férfiságnak" a minőségét nem érzem egyenes arányban a belépő nő "minőségével"... Nővel szemben az ember viselkedjen férfiként, az ő minőségétől függetlenül, hiszen minden nőben ott a NŐ... Igaz, ebben a kitételben a személyes érdeklődést nem feltételeztem, általános férfi-női attitűdökről beszélünk, gondolom... De amit írtál, azzal egyébként teljesen egyetértek...
Lányok, mit tettetek Retro-val, hogy kilépett? Yesenia, biztos kikosaraztad... :) Vagy éppen hogy nem, azért nincs már itt? 

Pedig reméltem, hogy valaki átveszi a stafétabotot tőlem, én már eleget beszéltem, ráadásul nem igazán reprezentálom a hozzászólásaimmal a többieket... De talán átveszi Retro hűlt helyét valaki...

Most jutott valami eszembe: ő "törvénytelenül" mindenhová betette az e-mail címét, ami ugye itt tilos... Lehet, hogy az üzemeltetők űzték ki a Paradicsomból... 
Vajk51 írta: Lányok, mit tettetek Retro-val, hogy kilépett? Yesenia, biztos kikosaraztad... :) Vagy éppen hogy nem, azért nincs már itt? 

Pedig reméltem, hogy valaki átveszi a stafétabotot tőlem, én már eleget beszéltem, ráadásul nem igazán reprezentálom a hozzászólásaimmal a többieket... De talán átveszi Retro hűlt helyét valaki...

Most jutott valami eszembe: ő "törvénytelenül" mindenhová betette az e-mail címét, ami ugye itt tilos... Lehet, hogy az üzemeltetők űzték ki a Paradicsomból... 
Szia István!

Először is elnézésedet kérem, nem mindig megnézni akarom a profilodat, de véletlenül a szöveg helyett a nevedre "sikerült" kattintanom. :)

Retro58 felhatalmazott arra, hogy válaszoljak a kérdésre , mert Neki személyesen már nem áll módjában.

Tehát! Önként és "dalolva" távozott innen - számos oka volt, hogy miért -, nem a modik törölték a regjét. Ők nagyon jó szívvel elnézték vagy csak véletlenül figyelmen kívül hagyták a "törvénytelenséget", az elérhetőség bejegyzését.

Ennek köszönhetően tudtuk felvenni mi ketten a kapcsolatot. :) De úgy látszik másnak is "lejött" az üzeneteiből a célzatosság.
Mivel a labda fel volt ütve én csak leütöttem. :) Most klubon kívül tartjuk a kapcsolatot.

Azért hozzátenném, hogy ez a módszer nem ajánlatos csak a "bátraknak" és nagyon elszántaknak, mert aki nyilvános helyen közli az elérhetőségét nem várt meglepetésre is számíthat. :) :)

Ő amit akart, azt nagyon akarta, mindent feltett egy lapra. A célját elérte!!!
Megnyugodtam Yesenia! :) De Te azért maradsz ugye? Hiányoznál innen, ha nem lennél...
Nagyon kedves Tőled, hogy ezt mondod! :)

Természetesen maradok, nem szabadultok olyan könnyen!!! :) :) :)
Vajk51 írta: Kedves Márti, éppen hogy nem a szexre gondoltam, amikor a hozzászólásomat írtam... Jeleztem is, hogy a fenti idézetben leírt "kölcsönhatás" valóban létezik ilyenkor, csak szerintem az "annyira - amennyire" megfeleltetés sántít nekem egy kicsit... Egy "ember" egy nő belépésekor valóban férfivá "válik", de ennek a "férfiságnak" a minőségét nem érzem egyenes arányban a belépő nő "minőségével"... Nővel szemben az ember viselkedjen férfiként, az ő minőségétől függetlenül, hiszen minden nőben ott a NŐ... Igaz, ebben a kitételben a személyes érdeklődést nem feltételeztem, általános férfi-női attitűdökről beszélünk, gondolom... De amit írtál, azzal egyébként teljesen egyetértek...

Nos, örülök, hogy ezt sikerült tisztázni. Én az "Annyira-amennyire" mértéket nullától értelmezem, és már az is pozitívum, ha egyáltalán észreveszik a nemek közti különbséget ebben a szituációban. Ha ezt valamilyen formában jelzik is, azt már sikerélménynek könyvelem el. Sajnos, a férfiak többségére ez nem jellemző, mintha megfordult volna a szereposztás. Nektek nem tűnt fel, hogy az új tagok közül a legtöbb férfi egyetlen fotót sem tesz fel magáról, és profilja is tök üres? Rejtély előttem, hogy vajon mire számítanak ebben a klubban ilyen álcázással. Az biztos, hogy kevés nő figyemét kelti fel csupán egy felhasználó név és egy életkor. Legalábbis remélem, hogy ennél azért többre vágyunk...