Találtam egy nagyon jó kis olvasmányt az interneten.
Ezt:
https://tundersziv.hu/blog/331-amikor-a ... rsat-keres

Van min elgondolkodni rajta.
A cikkbe nagyon sok igazság van de úgy érzem arra van kihegyezve, mintha a férfi lenne az egyetlen vesztese a válásnak. Valóban van olyan is és akkor tényleg sokkal nehezebben megy neki az újrakezdés. Ez azonban nem minden esetben van így, egy válás mind két felet megviseli úgy anyagilag mint lelkileg, és a gyermekeket leginkább akik ugyan nem mindig de legtöbbször a nőnél maradnak.
Olyankor bizony nem csak a saját veszteségét, sérelmét kell feldolgoznia a nőnek, hanem a 1, 2, 3 akárhány sérült gyermek felelőssége is a nyakán van és elsősorban anya majd csak másodsorban nő. Egy felelős nőnek új kapcsolatot létesíteni gyermekekkel sokkal nehezebb mert nem csak férfit választ de apát is. ( Megjegyzem azoknak a férfiaknak is meg kell ezzel küzdenie akikhez esetleg kerül a gyermek.)
Vannak férfiak akik nagyon jól boldogulnak egyedül is mert esetleg a kapcsolatuk alatt is rajtuk volt nagyobb teher, mert nem minden nő jeleskedik sem háztartás sem gyermeknevelés területén.

Azokat a nőket is megemlíteném akiket a férjük hagyott ott esetleg egy másik nő miatt, ők vannak csak földbe döngölve lelkileg, önérzetileg még akkor is ha nekik is van ebben felelősségük.

Szerintem egy válásnak mindenki vesztese valamilyen formában de leginkább a gyermekek a kárvallottjai. a szüleik hibájából, felelőtlensége vagy rossz választása miatt. Pontosan ezért sokkal komolyabban kellene kezelni egy kapcsolatot, nagyobb felelősségérzettel, leküzdve a kommunikáció hiányát megjavításra kellene összpontosítani nem a lecserélésre. A válást pedig csak arra végső esetre hagyni amikor valóban az a kapcsolat csak rombol és árt.
Kedves simi, nagyon igazat adok Neked, amit írtál az korrekt, jó meglátás.
Sejtettem is,hogy mindezt hozzáteszed.
Én csupán az elvált férfiakról azért tettem ide azt az írást, mert velük összefüggésben nem árt, ha szem előtt tartják azok a nők, akik kapcsolatot keresnek és királyfit várnak.
Ez a témakör nagyon összetett :)
Tetszik a korrektséged.

És az a sokoldalú nézőpont, ahogyan a témát kezeled.

És most megyek és elolvasom a cikket. :D
Kedves Csiszi,

Elnézést, hogy csak most kapcsolódom Hozzád, de szándékosan nem vagyok előfizető, és így csak napi 3 hozzászólás engedélyezett számomra a fórumon . Van amikor nem tudok már mindenkinek válaszolni, akinek akarok, Neked pedig szándékomban állt.
Akkor most kávézó időmben reagálok.:)

Gondolom már azóta elolvastad a cikket és Te is megokosodtál velem együtt vagy talán Te is tudtad már ezt még mielőtt idejöttél? :D
Az adatlapod alapján nem egy megsavanyodott, vaskalapos vénség vagy, ami nagyon fontos véleményem szerint :)

Én azt gondolom, hogy az ilyen olvasmányok közzététele nem haszontalan.
Nem mindenki él olyan tudati szinten , hogy tisztában legyen azzal, a férfi is érző lélek és, hogy az elvált férfiak zöme a nulláról kezdve próbál újra létezni és netán kapcsolatot találni.
Kevés azon férfiaknak a száma, akik válás után is lakással, kocsival , sok pénzzel rendelkeznek.
Sok nőnek pedig ahogyan olvasni lehet az adatlapokon, túlzóak az elvárásai.
Királyfit akarnak libapásztorlányként is.:D

Simi már boncolgatta a nők helyzetét, ami szintén létező jelenség, ám mivel a nők többsége férfit szeretne partnerének , én - kőkemény heteroszexuálisként - csak azokat a cikkeket, meglátásokat, tapasztalatokat hozom ide a fórumra, amikre nem árt odafigyelni egy nőnek.