Anyósok Napja ...

Nem tudom, hogy az Anyák Napjához hasonlóan, létezik-e "Anyósok Napja" ezen a Földön.. Ha rajtam múlna, akkor lenne!

Én nem csak a feleségemet kedveltem, hanem a mamáját is, a kellemes természete alapján. A kedves mama mindig szerette megismerni a lánya körül forgolódó fiút, ezért kérte lányát mindig, hogy a fiút minél előbb mutassa be neki.

Viszonylag fiatalon, másfél évnyi udvarlás után, 23 éves koromban megházasodtam. A feleségem mamájával együtt laktunk hat éven keresztül .Ez idő alatt semmi feszültség nem keletkezett közöttünk.

Ekkor már esti egyetemre jártam. A vizsgára való felkészülés alatt egy kedves kollegina gyakran hívott fel a mama szobájában lévő telefonon. (Eszembe sem jutott, hogy a mi szobánkba is átkössem a telefont. ) A mama minden beszámolómat hallotta a vizsgára való felkészülésről, és azt is, hogy a vizsgáim hogyan sikerültek.

Úgy sejtem, hogy az anyósok többsége nem tudta volna szó nélkül hagyni a lányánál az ilyen vizsga elötti aggódó, vizsga utáni lelkesült beszélgetéseket.

Férfiaknál és nőknél sem ritka, hogy párjuk kétes pillanatait kifecsegik. Amikor én említettem, hogy nekem nagyszerű anyósom volt, akkor a férfiak maradék együttérzését is el szoktam veszíteni.

Mindig voltak és most is vannak nagyszerű anyósok.


Ha lett volna Anyósok Napja, akkor én biztosan arról nem feledkeztem volna el.