Kedves Sissy,
Te aztán egy igazi tűzről pattant nő vagy. :D  Mily véletlen, hogy  éppen két tűz jegyű oroszlánt sodor az élet elém biciklis társnak. Úgy látszik, hogy le vagyok lassulva és kell egy kis tűz, mozgás, pörgés, aktivitás. :)

Na mindegy, lesz ahogy lesz... :wink: mivel szeretem a kihívásokat, vállalom hogy Veletek tekerek. Ha túl gyorsan hajtotok majd (tűz-aktivitás) én lassítok és megállok egy-egy virágot, fát, bogarat megcsodálni, ami mellett a tűz jegyűek vérmérsékletüknek megfelelően hajlamosak elrobogni. Én meg ha túl sokáig leragadnék egy dolognál, akkor Ti majd továbbhaladásra serkentetek. :roll:
Mert a lényeg, hogy tanuljunk egymástól, elfogadjuk egymás másságát. Ami belőlünk hiányzik vagy kevés van meg bennünk, majd a másik ember kiegészíti. Az egy másik kérdés, hogy konfrontálódunk vagy észre vesszük azt, hogy a hiba a mi készülékünkben van.

Üdv:
Sym     
Tisztelt Vajk Úr és a többi hozzászólók!Az Urat nem merem tegezni,mert aki ilyen tudással rendelkezik,annak kijár ez a tisztelet.Bocsássanak meg nekem,hogy egy bunkó,kevés IQ-val rendelkező lény létemre meg mertem kérdőjelezni az Önök asztrológiába vetett hitét és tudásukat.Én csupán tanácsot szerettem volna kérni a nagytiszteletű társaságtól hol és hogyan juthatok olyan anyaghoz,amelyben igazolni látom az elveikről kialakított tények helyességét.Önök mindennek elmondtak,mit miért csináljak magammal,de útmutatásról egy szó sem esett.Helyeselték a Nagytiszteletű Vajk Úr álláspontját,meg egy hölgyét.Én csak ugróiskolába jártam,de mivel az igazgató felakasztotta magát az ugrókötélre,bezárták az iskolát.Azóta is ott lóg,mert senki sem vágta le.Bevezették a távoktatást,ami abból állt,hogy az ment át a vizsgán aki messzebbre tudott kiáltani.Azóta sem múlik a rekedtségem,és állandóan köhögéstől szenvedek,fáj a torkom és véres a köpetem.A doktor biztat,hogy majd a gyógyító lösz megoldja,de remélem  az még messze van.Talán nem húzok idő előtt lapot,és sikerül valakit elém engedni,mert én nem sietek.Osztályelső voltam,mert mindig engem rúgtak ki először a vizsgákon.Nyelvet úgy tanultunk,hogy vettünk egy német juhász és egy angol buldog kutyát.A végén nem jártunk sikerrel,mert csak ugattuk a témát..A diplomámat a négyszer százas kalaplengető verseny előnye és hátránya címmel írtam,de mire a tanár a végére ért volna egy porvihar elsodort mindent.Hát igen porból vétettünk porrá leszünk..Innen merítette Margaret Mitchel az Elfújta a szél címet regényéhez.A viaszt már nem pazarolták a pecsétre,mert kellett a gyertyákhoz,mivel nálunk még nem vezették be a villanyt.Így hát lócitromon  fűzték keresztül a szalagot.Azért büszke vagyok rá és bekeretezve ott lóg a falon még a mai napon is.Tudom,jó kántortanítónk mindig figyelmeztetett,gyerekek a tudás hatalom,a hülyeség meg terjed mint az influenza.Sajnos nekem csak ennyire futotta,ezért kérem bocsánatukat,ígérem soha többé nem fogok kotnyeleskedni mélyenszántó eszmefuttatásaikba.Tisztelettel:Tyuxar Tóni
Kedves "Tóni"!

Akkor itt és most zárjuk le ezt a társalgást, mert ezt a témát nem azzal a szándékkal hoztam létre, hogy ilyen - a témához nem illő - hozzászólásokat olvassunk benne. Természetesen mindenki azt ír, amit akar, mi többiek is csak a saját gondolatainkat adtuk közre, melyek azért - reményeim szerint - mentesek voltak az ilyen stílustól és tartalomtól. Próbáltunk érdemben reagálni a kérdéseidre, sajnálom, ha ez - ezek szerint - mégsem sikerült.

Javaslom, hogy hozz létre egy saját témát és ott add elő a belőled kitörni vágyó magvas gondolatokat... Ezt úgy kell érteni, hogy ha most egy asztaltársaságban ülnénk, az utolsó hozzászólásod után megkérnélek, hogy ha egy mód van rá, ülj át egy másik asztalhoz...

Esetleg megnézhetnél valami jó kis trollos filmet, míg kitalálod a következő beírásodat...
 
Üdvözlettel: Vajk 
 
Kedves Mindenki!

Vajk egy éve írta, hogy leporolja a témát, most én teszem meg, hátha azóta van olyan dolog, amit szívesen átbeszélhetünk a változás tükrében. :)
Remek kis topik alakult a vélemények és ellenvélemények alapján. :)
Szeretem olvasni a mellette és ellene kialakult véleményeket bármely témában, de itt különösen. Tapasztalataim szerint szinte mindig így működik, hogy aki ismeri, aki érti a feldobott témát, neki vannak érvei, aki nem tudja, nem érti, annak vannak vagdalkozásai. Mondjuk az érdeklődő kérdések jobban hangoznának. :)
Jómagam egy tűzjegy vagyok, s vallom, hogy vannak bizonyos jegyek, mikkel nagyon nehezen tudom megtalálni még a hangot is, nemhogy az összhangot. Ugyanakkor vannak jegyek, melyekkel szinte azonnal kapcsolatot tudok teremteni.
Egy kostól nem érdemes elvárni bűbájos szavakat, de valódi őszinteséget igen. És még sok minden, ami jellemzi úgy e jegy szülöttét, vagy más jellemvonások bármelyik más jegyet illetően.
Saját utam szinte egyenesen vitt az önismeret útjára, amibe az asztrológiai jellemzés nagyszerű segítséget adott.
Így mára már sokkal jobban át tudom tekinteni a saját életem indító rugóit, vagy éppen megkülönböztetni a vágyaimat attól, amire éppen szükségem van.

Üdv Jagica.
Ma ezt dobta a gép: az élet virága
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Sajnálom, hogy ezt az érdekes témát ilyen ritkán látogatják. Én az asztrológiát saját magam megismerésére kezdtem tanulmányozni. Majd érdekelt a körülöttem lévő emberek csillagjegye is. Nagyon érdekes dolgokat fedeztem fel. A mai napig figyelem az embereket és szeretem tudni a csillagjegyüket. Van akivel hamar megtalálom a közös hangot és van akivel elbeszélünk egymás mellett. Persze hogy sokkal élvezetesebb a hasonlóval beszélgetni. Van akivel óriási a vonzalom, és nehéz vele együtt élni. Van akivel jó együtt lenni, de nem vonzódom hozzá. Nehéz a választás. Bevallom én is a csillagjegyek összeillése szerint keresek társat. Túl sok energiám ment a nem működő kapcsolatokra.

Nehéz belátni, hogy egy skatulyába születtem bele, (a csillagjegyem). Nem könnyű belegondolni, hogy nem én irányítok mindent az életemben. Persze választhatok, amikor több lehetőséget kapok. Volt már olyan is az életemben, hogy nem választhattam. Azt az egyet kaptam és nem tehettem mást.
Nem merültem nagyon mélyen bele az asztrológiába, de annyira folyamatosan tanulmányozom, hogy megértsem, mi is történik velem. Azért tanulmányozom, hogy megértsem a saját viselkedésemet. Nem is olyan egyszerű ez.
Az év amiben születtem (kínai) eleme, annak aszcendensének eleme, a hónap (nyugati) eleme, és annak aszcendensének eleme, és máris 4 elem van bennem, amelyek kavarognak és mozgatnak. És van egy 5. elem is mindenkiben. Csoda hogy olykor nem ismerem ki magamat? Aztán ott vannak az örökölt dolgok, a neveltetés, a környezet, és még sok minden.

Ne feledkezhetünk meg a mindannyiunkban közös Ötödik Elemről, a Szellemről, ami az egyénekben lévő fejlettségi szintjétől, szerzett és hozott ismereteitől függően sírig tartó tökéletes szerelmet, örök barátságot is létrehozhat elméletileg összeférhetetlen jegyű emberek között.
Bonyolultak vagyunk mi emberek. Nem véletlen, ha ennyi elem kavarog bennünk.
P.E.
Előre is elnézést kérek azoktól, akiknek nem fog tetszeni, amit írok.

Néhány évtizeddel ezelőtt számítógépes programot készítettem egy távoli ismerősömnek, hogy gyorsabban könnyebben és pontosabban számolhasson. Ezért valamilyen szinten meg kellett ismerkednem a „tudománnyal”.

Játéknak és szórakozásnak tartom. Sokkal kevésbé ártalmas, mint a drog, az alkohol vagy a nikotin. Valószínűleg még a hívők se veszik szigorúan a kapott eredményeket, és kevesek életét befolyásolja negatív értelemben. Néhány ezer vagy tízezer embernek a megélhetését is biztosítja.

Nézzük az alapokat. Azt állítja, hogy a szinte elképzelhetetlenül nagy távolságokban levő objektumok pillanatnyi helyzete határozza meg egy ember személyiségét. A példa kedvéért vegyünk 12 távoli (Ausztrália, Japán, Kína, Brazília, …) országban élő legalább egy autóval és garázzsal rendelkező családot. A születés pillanatában az autók garázsokban elfoglalt helye (vagy éppen az üres garázs) összehasonlíthatatlanul nagyobb hatással van az újszülöttre, mint az irdatlan távolságban levő objektumok. Gondolom, senki nem fogadná el, ha a véletlenszerűen kiválasztott garázsokra és autókra alapoznék egy személyiségismereti rendszert, a sokkal gyengébb lábakon álló módszerben mégis nagyon sokan hisznek.

A Föld a Hold és a Nap hat ránk, de nem a személyiségünket alakítják. Többek között otthont, fényt, meleget, holdfényes éjszakákat kapunk tőlük.

Asztrológia: mennyire higgyünk benne?

Semennyire, és társat se az asztrológia alapján válasszunk.
Kedves Mindenki!

A magam részéről az asztrológiát egy kittünő önismereti módszernek tartom, nem véletlenül hívták régen királyi útnak.
Természetesen sok időt igényel és hozzá alázatot, hogy a titkait feltárja.
A Bibliában Jézus születését is a pásztorokon kívül asztrológus bölcsek tudták előre.
Az újságokban lévő mindenkinek szóló előrejelzések persze rendesen lejáratták az asztrológia tudományát, művészetét, de igazán semminek sem lehet ártani. Aki nyitottan közeledik az Univerzum titkaihoz, annak a megfelelő időben feltárul annyi, amennyire szüksége van.
Tévedés azt hinni, hogy a bolygók, csillagok hatása miatt vagyunk olyanok amilyenek.
A hermetikus tanítás szerint: amint fent, úgy lent.

Megszülettünk erre a földre végtelen tudatosságunkat bekorlátozva a test-elmébe. Az a kozmikus pillanat ahogy akkor az égbolt pillanatképként összeállt magnetikus energiaként egész életünkben ott rezeg a lelkünkben. Megmutatja milyen energetikai rendszerrel jöttünk, milyen szerepszemélyiségeket hordozunk és, hogy azok milyen kapcsolatban állnak egymással....stb.

Mindannyian kozmikus lények vagyunk, akik önmagukban egészek , s emellett egy nagyobb egész részei.

Azt az égi pillanatképet, amikor megszülettünk, azt nevezzük gyökér horoszkópnak, vagy radixnak.
Természetesen az égen a bolygók kilépve a "pillanatképünkből" továbbkocogtak, folytatva útjukat rendeltetésük szerint. (Tudtommal még egyetlen napfelkelte sem maradt el műszaki okok miatt )
Amikor aztán valamilyen kapcsolatba kerülnek a lelkünkbe égett magnetikus pontokkal akkor történnek belső vagy külső események , változások, mindenkinek saját útja szerint.

Aki egyszer megérti az asztrológia szimbólum rendszerét, ami csak tükrözi és olvashatóvá teszi a valóságot, annak olyan térkép kerül a kezébe, ami segít eligazodni az élet ösvényein.
Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az asztrológia is csak eszköz, s a legjobb eszközöket is elhagyjuk majd egyszer, ha végleg Hazatalálunk Újra a Forráshoz, amit ugyan sosem hagytunk el, de ez egy másik történet...
Addig pedig használjuk bátran a Teremtő ajándékaként.

http://www.boofi.site/uploads/topic_tn/ ... 59_975.jpg
Kedves Nadiela55 !
Nagyon tetszik a hozzászólásod, egyetértek Veled! Üdv Plejádok
Kedves Plejádok!

Köszönöm. Mindig öröm az együttgondolkodás, a hasonló rezonancia.

Üdvözlet Neked is,

Nadiela
csutka55 írta: Az asztrológia segít a hozzánk illő párválasztásban.
Nálam sok minden stimmelt.

Jobb esélyekkel indul a tartós boldogság felé az a pár, ahol
- azonos az érdeklődési területük (hasonló tervek, célok),
- hasonló korosztályhoz tartoznak,
- hasonló a vérmérsékletük,
- mindketten intelligensek.
Persze vannak kivételek!!!!!!


Ezeket asztrológia nélkül is meg tudja állapítani az ember.
Vajk51 írta: Kedves Hozzászólók és Érdeklődők!

Az összeillőség kérdéskörét szeretném árnyalni a saját gondolataimmal.

Én most úgy látom, hogy a lényeges határok az asztrológiai elemeknél húzódnak, ugyanis az alapérték-prioritások ott fordulnak át olyan mértékben, ami markáns eltérést jelent a másikhoz képest. ....... Az én föld-víz kombinációm "viselt dolgai" kellően kiakasztanának egy ehhez nem szokott levegő jegyűt és ez viszonosan is így van tapasztalatom szerint. 
Vajk 


Ahhoz, hogy két ember mennyire illik össze, nem elég csak azt megnézni, hogy milyen jegyben születtek, esetleg milyen az aszcendensük. A személyes születési horoszkóp alapján lehet megmondani, hogy kihez milyen társ illik. Ha valaki érzelmes, család centrikus párt szeretne, nem biztos, hogy pl. egy Rák bejön neki, és annak, aki egy tüzes társat keres, aki nem ismer akadályokat, lehet, hogy egy Kos sem lesz megfelelő, mert talán annál a személynél a meghatározó bolygók olyan házakban és olyan szögben állnak egymással, amik ezeket a tulajdonságokat nagyban csökkentik, vagy elnyomják. És lehet pl. egy Halak is tüzes, vagy egy  Bika is érzelmes. 

Én személy szerint nem ajánlom senkinek, hogy csak az alapján válasszon, hogy kinek mi a születési jegye.
Nem vagyok egy hiszékeny ember, így aztán a mindenféle ezoterikus és egyéb hókuszpókuszokkal nehéz elszédíteni.
Az asztrológiához nem értek, de vannak asztrológus és asztrológiával foglalkozó barátaim.
Nagyon szép jellemzéseket tudnak kanyarítani a születési adatok alapján és még ami kell hozzá.
Az én életemet valahogy nem sikerült eltalálniuk és a valós tulajdonságaimat sem.
Többször elbuktak, pedig a 3 közül kettő jól képzett.

Sokszor elmagyarázták nekem azt is,hogy milyen jegyű emberek illenek hozzám és kiktől óvakodjak.
Akiktől óvtak, azokkal éltem meg életem nagy kapcsolatait, akiket ajánlottak, azoktól pedig hidegrázást kapok, annyira nem jönnek be.

Valami nagyon nem stimmel. de az ember kíváncsi, vágyik a misztikumra , a csodára. )))

Egy embernek azért az asztrológusok közül sok mindent elhiszek. Természetesen személyes ismeretségről, beszélgetésről van szó.
Kalo Jenőnek hívják és Ő a Magyar Asztrológusok Szövetségének elnöke.
Ám a kivétel erősíti a szabályt.

A sorsunknak mi vagyunk a kovácsai, mások véleménye nem szabad,hogy befolyásoljon bennünket.
Putyi1942 írta: Üdvözlök Mindenkit, akik olvassák ezt a fórumot !

15 éve foglalkozom asztrológiával és tarot kártyával. Saját szórakozásomra, nem pénzkeresés céljából, és többnyire csak baráti körömben alkalmazom. Nem használok programokat horoszkóp készítéskor, veszem a fáradságot a számításokhoz.
Amiért írok, az a tévhit eloszlatása lenne, miszerint jóslásra alkalmazni az asztrológiát, vagy a tarot kártyát. Kétségtelen, hogy mutatnak lehetőségeket, élethelyzeteket, külső és belső tulajdonságainkról is árulkodnak. Egy radix ( születési) horoszkóp bolygóállásai sokat mondanak annak aki ért hozzá. A lényeg viszont az önismeret fejlesztése lenne, a személyiség alakítása, nem a jövő kutatása.
A jövőt csak nagyon kevesen látják, ehhez médiumnak kell lenni, illetve annak kell születni, gondolom "Felsőbb utasításra" történhet ez meg.
A bulvárlapok előrejelzéseit nem szabad komolyan venni, mert nem hordoznak információt, inkább vicckategória, mint a szerencsesütik.
Persze ez csak az én véleményem, tiszteletben tartom az enyémtől eltérő véleményeket is.
Köszönöm a figyelmet.


Kár, hogy már nem vagy az oldalon, remélhetőleg olyan okokból, amik kellemesek.
Azért írok mégis ehhez a hozzászóláshoz, mert ez az , ami számomra - a topik indítót most nem számolom- érdekes és leírom a véleményem akkor is , ha kompetens ember hiányában nem lesz hozzá reakció, más nem igazán érdekel.

Én nem vagyok egy hiszékeny ember, szeretek a földön maradni, nehéz megvezetni, nekem nehéz azt mondani, hogy valami tévedés, ha a tények mást bizonyítanak.Ám nyitott vagyok sok mindenre, mert a világban sok mindenféle van jelen.
A hozzászólásod azért érdekesebb mindenki másénál, mert Te"benne vagy" a témában. 15 év az már valami (nem is figyeltem mikor íródott a hozzászólásod)

Én is ismerek néhány asztrológust három nem tudott meggyőzni, mert meg is teszteltem őket egy kutatás alkalmával :)- viszont Kalo Jenőt nagyra tartom. Ő nem kutatás tárgya volt, Neki az asztrológusi etikettel kapcsolatban tettem fel kérdéseket, illetve egy meglátásommal kapcsolatban érdekelt a véleménye. Őt egy pesti barátnőm által ismertem meg, bár a Barátnőm nem asztrológus, hanem pszichológus, akivel időnként vannak közös projektjeink.

Nagyon fontos amit hangsúlyoztál, hogy pénzt nem lehet ezért kérni, (8000-12000 F az alsó tarifa azoknál akik megszegik a szabályt) , valóban ez nem jóslás, a tarot hagyjuk és nincs szükség horoszkópkészítő programokra.
Ám sokan bizony sajnos szélhámoskodnak és mindig vannak emberek akik ehhez lehetőséget adnak nekik erre, mert kíváncsiak.
Sok ember pedig a jövőjét szeretné tudni, holott valóban ez nem erről szól.
Sajnos az emberek jó része- különösen a nők hajlamosak pénzt kidobni például jóslásra.
Egy egykori kolléganőmnek azt jósolták 2 héten belül meghal az édesapja. A kolléganőm komoly szívpanaszokkal kórházba került, hála a papa nem halt meg.

Én is úgy tudom, ahogy felvázoltad, lehetőségeket, helyzeteket mutatnak az asztrológia képletek ,számítások, ám ezek lógnak még a levegőben, mert az ember mindig maga dönt. Aki nem befolyásolható persze. Ez az oldal is például egy lehetőség a társtalálásra , barátkozásra netán.ÁM ha én, mint elvált nő itt szélhámoskodnék, nyilvánosan (is) kokettálnék,társalognék mondjunk nős pasikkal vagy elvált ,de "nagyarc" férfiakkal, ki venne komolyan? Rendes férfi, aki társat szeretne, biztosan nem.Az már nagyon nagy baj, ha valamit meg kell magyarázni, hogy az nem az, aminek látszik.

Médiumok.
Ez érdekes egy téma. Hallottam már nem egyszer, hogy a rendőri szervek is vettek/vesznek igénybe ilyen emberkéket és ezáltal sikeresen az ügy megoldásaik.
Ám azért én inkább szkeptikus vagyok.
Szerintem nem kell kutatni a jövőt, hanem megélni az életet.
Minden perc ajándék, ahogy halad az idő egyre inkább.
Fontosnak tartom, hogy tiszteletre méltó, becsületes emberek legyünk és akkor nyugodtan hajthatjuk álomra a fejünket.
Sziasztok!

Asztrológia...
Azok hisznek benne, akik nem ismerik a Világegyetemben létező idő és távolság- arányokat.
Egy-egy csillag mondjuk meggymag méretű. A köztük levő távolság kb. Budapest - Sopron távolsága.
Ki hiheti azt, hogy Pityi Palkó születésekor a bolygók, csillagok helyzete, ennek a szerencsétlennek életére bármi hatással lehet?!

Üdv: Amatőr Csillagász
cron