Szerző:
Yesenia
»
06.01.2013, 20:09
Már írtam valamelyik bejegyzésemben, hogy az ezotéria nem tartozik az érdeklődési körömbe (csak az általános műveltség szintjéig talulmányoztam). Kb így érzek a csillagjóslás és az asztrológia iránt is.
Nem hiszek abban, hogy a csillagállások szerint ki lehet következtetni valakinek a tulajdonságait. Véletlenszerű találatokat el lehet érni. De valakit jellemezni olyan tulajdonságokkal, amelyeket ki tudja mikor, hogyan és ki állapított meg egy ún. csillagjegyre vonatkoztatva, ily módon kategorizálva az embereket, szerintem elég nagy merészség.
Ezt nekem soha senki nem tudja "bemagyarázni"! Nagyon sok ellenpéldát ismerek!
Ugyanígy nem hiszek a horoszkópokban sem.
Tudom a mi korunkban nagyon trendi az efféle tudományokba való elvonulás és ezeken keresztül az élet történéseinek meg- vagy kimagyarázása, de sajnos nekem ez nem jön be.
Annyi guru, jós, médium, boszorkány, mágus, csodadoktor és egyéb hasonló mesterséget űző nő és férfi van ma már, hogy teljesen hiteltelenné teszik az amúgy is kétes eredetű megállapításokat.
A hiszékeny tömegek félrevezetésével próbálják - bizonyára sikeresen - saját jólétüket és jó anyagi helyzetüket megteremteni.
Nem tudom mások gondolkodnak e úgy, mint én. Ha nem akkor legfeljebb egyedül vagyok ezzel a véleményemmel. Vállalom, ez is én vagyok.