Kedves Klubtagok!

Ugye, nem kérek lehetetlent, hogy pörgessük fel kicsit a fórumot? :)
Mivel, az Ezüstnő mozgalmat népszerűsítem, szeretném Tőletek megtudni, hogyan álltok ehhez a témához, a hajkencék elleni tetthez?

Szép estét kívánok mindenkinek!
szokatlan
Kedves Hugi!

Sajnos én is tudnám ha akarnám az ezüst nők táborát szaporítani mert korán őszülő típus vagyok. Nem hinném hogy különösebb bátorság kell a felvállalásához hiszen ha valakinek ez így jó, tetszik azon túl hogy ez a természetes akkor miért ne tehetné. A hajamat nem azért festem mert hogy akármelyik férfinak is a kedvébe akarnék járni hanem saját magam miatt. Mert nekem nem tetszik ha a tükörbe nézek, festés nélkül minimum tíz év pluszba az aktuális éveimhez, ha festve van meg tízzel kevesebb és hát a női hiúság. Illetve nem csak az de sokat számít hogy valaki hogyan érzi jól magát a bőrében.
Tény hogy vannak nők akiknek kifejzetten jól áll, előnyös az ősz haj. Anyai nagymamnak már fiatal korában is nem is ősz hanem szinte fehér volt a haja, édesanyám is évtizedek óta ősz, sosem festették a hajukat, így van, volt megszokva és szerintem jól is áll.

Mind ezek mellett a természetesség híve vagyok, legalább is azokban az anyagokban amit a hajamra vagy akár a bőrömre teszek. Én magam festem a hajam, saját magam által természetes anyagokból készített festékkel, aminek mellékesen jótékony hatása van a hajszálakra, hajhagymákra és a fejbőrre is.

Egyenlőre még nem akarok "ezüst nő" lenni.
Szia Hugi! Asszem valamikor tán a harmincas éveimben festettem a hajamat, tán kétszer max háromszor. Kicsit szőkítettem, de rájöttem, hogy az ilyen pepecselgetés nem nekem való...Azóta csak mosom, vágom, azt jónapot :-) Amikor elkezdtem őszülni, és emiatt a koromnál idősebbnek kinézni, többen próbáltak rábeszélni a hajfestésre, de én egy pillanatra sem inogtam meg...Legyen mindenkinek az ő hite szerint...Tök jók ezek a mozgalmak, de mint mindent ezt is túlzásba lehet vinni...Az egymás erősítése, bátorítása üdvözlendő, a térítés már kevésbé, az erőszakos térítés pedig abszolút kerülendő :-)

Üdvözöllek itt az 50+ klubban, és a Fórumon!
Igen legyen mindenkinek a "hite szerint"!

Ne azért tegyünk vagy ne tegyünk, viseljünk valamit mert az éppen az aktuális divat, hóbort vagy épp valamilyen "mozgalom" henem mert tetszik, jól áll, úgy érezzük jól magunkat vagy mert éppen arra van lehetőségünk.

Egyébként nekem a mozgalomról teljesen más jellegű dolgok jutnak eszembe mint például "Ültess fát" vagy "szemét mentes környezet". :))

Kedves Hugi a tieddel ellentétes véleményeket, gondolatokat ne vedd személyed ellen irányulónak, hiszen nem vagyunk egyformák és a fórum is igy szines.
Érezd jól magad és remélem bőveben is megosztod velünk a gondolataidat.
Legyen szép napod!
Hugi70 írta: Kedves Klubtagok!

Ugye, nem kérek lehetetlent, hogy pörgessük fel kicsit a fórumot? :)
Mivel, az Ezüstnő mozgalmat népszerűsítem, szeretném Tőletek megtudni, hogyan álltok ehhez a témához, a hajkencék elleni tetthez?

Szép estét kívánok mindenkinek!

Kedves Hugi!
Bár a magam részéről két éve nem festem a hajam, azért mégsem népszerűsítem az "Ezüstnő mozgalmat. " Mivel mindnyájan különbözőek vagyunk, így nem mindenkinek előnyős, függetlenül attól, hogy benne vagyunk a korban. Lehetünk annyira nők, hogy szeressünk fiatalabbnak látszani, akár hajfestés, vagy akár egy halványabb smink által is. Azt gondolom, ha valaki jobban érzi így magát nőként, akkor csupán egy " mozgalom" kedvéért ne változtasson rajta.
Kedvesek!

Tudom, hogy megoszlanak a vélemények a témával kapcsolatban. Természetesen nem az a célom a fórum indítással, hogy "rábeszéljek" bárkit is az ősz hajkoronára. :)
Minden ember azt tesz a lelkével- testével, ami jó neki. Számomra elfogadott az is, amikor 80 évesen festi a haját, ha így érzi jól magát. A női döntésekkel nap, mint nap találkozom és öröm számomra, hogy egyre többen belevágnak.

Én több, mint egy éve döntöttem el a hajkence kidobását egy bőrprobléma miatt. Valószínű, így jelzett a testem a sok éves méreganyag felhalmozódás miatt. Nem volt kérdés, hogy az egészségem az első. A családom, barátok, kollégák támogatnak, így könnyebb helyzetben vagyok. Nagyon jól érzem így magam, felszabadultabban, több idővel. Azelőtt a 3-4 hetente hajfestés nagy nyűg volt számomra, mert sk. műveltem. Nem feltűnő a lenövés sem, imádom. És a "csakazértis" visz előre. :D Akinek tetszem lelkileg, elfogad testileg is. Ha nem, az már "hamis".

Érdekelne a férfiak véleménye is, mert lássuk be, a többségnél párkeresés terén fontos szerepet játszik a hajszín... pedig nem a hajszíntől lesz szuper egy barátság vagy kapcsolat. Szerintem.

Szép estét kívánok!
Na igen általában akkor váltunk ha valamilyen jelzést ad a szervezetünk hogy nem tetszik neki a sok méreg anyag. Én is azért tértem át a termszetes anyagokra .
Kedves Simi!

Izgatottam olvastam...hogy saját recepted van a hajfestésre...esetleg publikus lehet?...vagy privátban megosztanád?

Köszönettel előre is))

A fodrászomtól pont nemrég kértem tanácsot.. mi lenne ha nem festeném többé a hajam...?
Azt mondta még korai ...túl fiatal vagyok hozza hogy ősz legyek))
Kedves El!

Beszélünk és elmondom.
Kedves El! Talán nem a fodrászodtól kellett volna megkérdezned, mivel félő hogy Ő esetleg elfogult ebben a kérdésben...Mint tudjuk, minden szentnek maga felé hajlik a keze...Hát még a nem szenteknek és a fodrászoknak :-)

Mostanában két régi ismerősöm is áttért az ezűst hajra, és a profilképük engem arról győzött meg, hogy jól tették! Mindkettőnek jól áll és nem öregíti őket...
Kedves Simi köszönöm!

Kedves Jutiq....igen igazad lehet...nem vagyok elfogult..de az én fodrászommal több mint 25 éves a kapcsolat..nagyon sok stár is jár hozzá...politikus...színesz...jogász...stb....azért mert őszinte és mindig a legjobb az adja az ügyfeleinek...és olyan frizurát és színt választ ami előnyös...
Persze nem azért járok hozza mert ilyen az ügyfélköre...amikor megismerkedtünk anno meg nem ez volt a felállás..
Hanem a stílusával.. kedvességével...őszinteségével ezt érte el...
Soha nem cserelnem le...
-néha dezertáltam...lázadtam.. aztán újra nála kötöttem ki..

Megmondta megpróbáltak mások is...aztán könyörögnek hogy javítsa ki az elfuserált frizurájukat..
Valahol én is is érzem...hogy még korai őszülni)))
Mozgalomhoz csatlakozás nélkül az ősz hajkorona híve vagyok.
Mostanában kezdtem őszülni, viszonylag későn, mint édesapám.
Volt egy melirozós,- némi más árnyalatot is behozva- néhány éves időszakom. Volt egy olyan gondolatom is, h vörösnek kellene lennem, mint a fiam gyerekként, de soha nem láttam olyan árnyalatot, így kipróbálásig sem jutott a dolog. S mikor láttam, milyen rombolást visz végbe a festés, könnyen elálltam a tervemtől.
És már nagyon régen várom, h teljesen ősz legyek, s igazi nagymamás külsőm legyen. Ilyen mániám volt a konty, de nemrég letettem róla, nem volt az igazi.
Mindig próbálkozom frizurákkal, s fodrászokkal is. Még nem volt olyan szerencsém, h igazi szakemberrel találkozzak, mint Elena.
De én szeretem a változatosságot, mert egy új forma mindig kicsit felfrissít.
Talán a gyakran hajszínt cserélők is ezt a játékosságot szeretik benne. S persze, a színek fiatalítanak, üdévé tesznek.
Csatolok egy képet, mely igazolja, h a játék kedvéért néha én is kacérkodom a színekkel. Minél vadabb, annál jobb - elv alapján.
IMG_20191123_121703~6.jpg
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.