Nekem ez szerepel az első helyen.. nagyon jó a zene is, szívesen hallgatnám, miközben egy üvegtetejű igluban fekve csodálom a látványt

Night of the Northern Lights
Szia Kata!
Még nem gondolkoztam Bakancslistán, de az északi fényt Én is szívesen megnézném
Izlandon, vagy Norvégiában :)
Fantasztikus élmény lehet ....:)
Cintia!
Egyenlőre csukd be a szemed, gondolj erre:

http://toochee.reblog.hu/uveg-iglu-szalloda-a-sarkkoron

Aztán ha megvalósul,akkor majd a szomszédból átjövök egy forró teára:))
A többieknek nincsenek vágyai?

Mi az amit még szeretnétek elérni az életetek során?
Kedves "lányok"!

Nálam a bakancslista tételek inkább megvalósításra váró nagy utazások (fizikai és szellemi értelemben is), mintsem csak "vágyak"....

Hogy az előttem álló két legnagyobb várakozással várt tételt említsem: 2018-ban keresztül szeretném kerékpározni keresztben (parttól partig) Amerikát, 2019-ben pedig végig akarom járni az El Camino-t... Ezekre készülök, és nem csak gondolatban... :) Ez a két "zászlóshajó", de persze vannak továbbiak is, csak azok kisebbek és könnyebben megvalósíthatóbbak...

Azt gondolom, hogy "bakancslista" nélkül is lehet élni, de vajon érdemes-e... Nekem biztosan nem...

Én is kíváncsi vagyok a többiek ilyen irányú gondolataira, vágyaira...

Mindenkinek szép napot!

Vajk  
A filmekben és a könyvekben a bakancslista megvalósítható, de valami miatt eddig meg nem élt tevékenységek sora, de megengedőbb értelemben a „még egyszer” vagy az „újra” előtag is szerepelhet a tételek előtt.

Nincs bakancslistám, nem is igen lesz. Helyette már vagy öt-tíz éve próbálom úgy eltölteni az ajándékba kapott időt, hogy később ne bánjam meg. Majdnem minden nap teszek valami kedvemre valót, ami a lehetőségeimmel és a képességeimmel arányban áll.
Nem vagyunk egyformák. Sokan vannak, akik vágynak valamire, de csak olyan "de jó lenne, ha megvalósulna" szinten. Én is ilyen vagyok. Egyszer megkérdezték, hogy ha elutazhatnék bárhová, milyen uticélt választanék. Én a Niagara vízesést szívesen megnézném közelről, de annyira nem vágyom oda, hogy elkezdjek gyűjteni az útra. :?

Mindig nagy elismeréssel néztem azokat, akik mindent megtettek azért, hogy a céljaik, vágyaik megvalósuljanak. Vajk, szurkolok Neked, hogy sikerüljön mindkét célod! Szívesen olvasnék a megvalósulásról, de akár az oda vezető útról is. :)

Én próbálom úgy élni az életemet, ahogy IP írta: inkább a napi szintű pozitív dolgokat keresem... de nem vagyok még annyira tudatos, hogy minden nap meg is találjam, vagy figyeljek rá. :oops:
De legalább próbálkozom... :lol:
Kedves IP!

Amit írtál, az teljesen rendben van, az elégedett és boldog élethez egyáltalán nem kell okvetlenül nagy dolgokat megvalósítanunk, épp elég nagy dolog az, ha ezt az állapotot tartósan el tudjuk érni... :)  

Ugyanakkor szerintem ne vonatkoztassunk mindig az azonos című filmre, a "még egyszer" és az "újra" előtagok nem szükségszerű összetevői a bakancslistás életérzésnek... A magam tételeivel is úgy vagyok, hogy ha valamiért nem jönnek össze, hát nem dől össze a világ, attól még jól érzem magam a bőrömben továbbra is... Azt tartom fontosnak benne, mint "üzenetet", hogy akarjuk megélni a maguknak álmodott életet, ne hagyjuk azt csak álmok szintjén létezni...

Vajk 
Persze, fontosak a napi szintű apróságok is, és nem is elítélendő aki így gondolkozik.Sőt, ez kellene hogy legyen az alap hozzáállásunk.

De valahogy nekem kell az, hogy legyen egy NAGY, majdnem elérhetetlen célom is :)
Szeretem, ha utánajárhatok, tervezhetem, szóval kicsit jobban foglalkoztat. És remélem egyszer teljesül is!
Vajk, amire Te vágysz, ahhoz igazán komoly felkészülés kell, elismerésem emiatt !
Nekem nincs leírt bakancslistám,csak fejben.Nem is nevezném listának,inkább megvalósítandó feladatnak,céloknak.Akkor indítottam,mikor a munkám elvesztése miatt depressziós lettem.Ekkor határoztam el,hogy célokat tűzök ki magam elé,ezzel sikerült kimászni,abból a szörnyű állapotból.
Az első a "listámon" az volt,hogy közel 50 évesen próbáljak egy olyan szakmát tanulni,amit több munkahelyen is tudok alkalmazni.Ez kipipálva! :-) A következő,hogy találjak egy olyan közösséget,ahol hasonló érdeklődésű emberekkel ismerkedhetek meg.Ezt a közösséget én itt az 50+-on találtam meg,elsősorban az Alföld csoport tagjaiban.Köszönet érte Nektek!!Azóta teljesült néhány további cél Veletek együtt Pl: Velencei- tó kerülés,Balaton megkerülésese(itt elsősorban Vajknak mondanék köszönetet,amiért biztatott,hogy ne ijedjek meg az emelkedőktől :-) )Előttem van még a Fertő-tó(2017-es terv,ki tart velem?)és a Felső-Tisza,amiről idén lemaradtam(Vajk,ugye megszervezed 17-ben is!)
Ami még szívem vágya,Párizs és London esetleg Hollandia,ahol még nem jártam és szeretném újra bejárni azokat a helyeket,ahol a szüleimmel gyerekként túráztam pl: Tátra,Horvátország,Olaszország egész végig...
Nem fontos,hogy az ember nagy célokat tűzzön maga elé,úgy gondolom,hogy a kisebb,elérhető célok is adnak olyan pozitív élményt,ami előre visz.Szép napot mindenkinek!! :-)
Márti
Mártikám!
A képzeletbeli listád szuper!
A Fertő-tóra máris jelentkezem.
Katakat
"hidegturizmus".

Elbeszélgettem egy kedves barátommal az időjárásról a hidegről…aki Urálon túlról nősült…..Meséltem neki arról, hogy a HIDEG GYÓGYÍT!!

Elmosolyodott és értetlenkedve fogadta a kijelentésemet.

Aztán elmagyaráztam, hogy újfajta hideg-terápia ütötte fel a fejét….a világon sok országban és most már itt Magyarországon is..pl. a Honvéd kórházban… ahol is -110C egy kabinban fürdőruhában kell tartózkodni.. néhány percig. Visszaállítja az immunitásunk és egy csomó betegséget gyógyít pl. az ízületi fájdalmakat is.

Olyan hatása van a szervezetre.... mint amikor a mobiltelefonodat visszaállítod….eredeti gyári alapbeállításba…
A szervezet sokkolva van..és elfelejti, a betegségeket és a tüneteit….
Utánanéztem hol van a világon a leghidegebb időjárás…és döbbenten látom..micsoda szélsőségek vannak…amikor is itt Európában a felmelegedés miatt alig van tél…sőt karácsony táján nem ritka akár +10C is…

Ekkor a homlokára csap és azt mondja nekem mosolyogva…tényleg..amióta visszajöttem 2 hónap után…nem is fájnak az ízületeim…észre sem vettem))..

Milyen is az ember a jót nem veszi észre, mert az a természetes…))…de valójában az lenne a természetes, ha semmink sem fájna)))

Azt szokták mondani..ha nem fáj semmid nem is élsz..hahahahhaa)))

Érdekes lehet ezt a cikket elolvasni….én biztosan egy hónapig szívesen élnék ilyen helyen, szeretem a kihívásokat, az extrém helyzeteket..szeretem próbára tenni magam…hol a tűrési küszöböm.. ezt nem csak így fizikálisan de érzelmileg…türelmileg is….jó látni amikor a tesztek sikerrel fejeződnek be….egészséges értelemben….az ember ilyenkor büszke magára….

http://vilagutazo.blog.hu/2011/12/11/a_ ... riai_hideg

http://www.egeszsegtukor.hu/ferfitukor/ ... hideg.html
Nyugat-dunántúli régiós csoport lesz esetleg?
Kedves Marika!

Láttam én már Börzsönyi kiránduláson az Alföldiek szervezésében nyugat-dunántúlit is, túra utáni beszélgetésből kiderült a Tiszántúlon is részt vettek különféle túrákon. Én pesti létemre nem tudok eljutni, Kőszegre pedig egy évben többször is van a volt határőröknek találkozója rendezvénye. Egyéni szociális probléma, hogy sem autóm, se jogsim. Egyedül meg nincs kedvem elmenni szállodába, pedig megnézném volt őrsömet Ólmodon, a Petőfi és a Kiss János laktanyák épületét, a Guba hegyet, a nyáron csak az Írottkőre futotta, de legalább eljutottam végre Sitkére a rock fesztiválra. Úgy hogy mindent lehet csak akarni kell, de az ötlettel egyetértek.
Hiába,csak le kéne írni azt a "Bakancslistát"!!Ha picit előrébb olvastok,írtam, hogy csak fejben van meg. Igen ám, de a legfontosabbat kihagytam:új életet kezdeni valahol a Velencei-tó környékén, közelebb a gyermekeimhez.Ez azt hiszem elég merész terv,60. évemben összepakolni, felégetni magam mögött mindent és egy vadonatúj életet elkezdeni idegen környezetben,egyedül.Az elszántságom és a makacsságom győzött, ma vettem egy házikót a tó közelében, egy hangulatos kisfaluban. Most már nincs visszaút,de nem is szeretnék visszafordulni.Úgy érzem, van még bennem annyi spiritusz, hogy végigcsináljam és jól érezzem magam a bőrömben,aztán jöhet az unokázás(ha lesznek),és persze a túrák Veletek, meg a bakancslistán található(fent említett )tervek.
Katikám! A Fertő-tóra már 3-an vagyunk! :D :D
Márti
Nagyon jó Márti!
Megvalósítjuk, az biztos!
Gratulálok a vásárláshoz!
Kata