Utazást tervezek a fiammal Litvániába, Lett- és Észtországba. Az időpont aránylag kötött, és egyébként sem vagyunk csoportos utazás kedvelő, nem is láttam használható ajánlatot. 

Örömmel vennék ötleteket olyanoktól, akik az elmúlt pár évben jártak arra. Akár látnivalókról, akár praktikus útvonalakról, akár más ügyességről, ami segítségünkre lehet. 
Köszönöm. 
Szia Nesnes!

Tudom nem csoportos utazásra készülsz, de talán segít.  :) Sajnos még nem jártam ott, de tervezgetem, hogy egyszer én is....
http://www.vtravel.hu/product/balti-korut/

Üdv. Kata  
Esetleg ez? A lányom és baráti köre azt mondja, hogy megbízható és gazdaságos. :)
Most próbálok én is olaszországi szállást keresni.

 https://www.airbnb.hu/
Köszönöm Kata és Sym!

Én is az airbnb-t nézem, illetve a booking,co,-on szoktam még látni kedvező ajánlatokat.

Első körben az útvonallal vagyok bajban, ha már legalább a keret repjegy megvan, jöhetnek a szállások. A repülők, ki tudja miért, Rigába mennek, ami ugye földrajzilag középen , ha Vilniust és Tallint is látni akarjuk (no meg Helsinkit), akkor felesleges km-is lesznek az útban. Ami legfőképp a kevéske ráfordítható időnkből vesz el, no meg +uti-, szállásköltség.

Gondoltam kezdjük északon, és ereszkedjünk délnek, de igazán az sem old meg mindent... bár akkor lehet, hogy csak Riga-Vilnius vonalat kell extrában bevállalni egyszer. Azután... az államok között vonat vagy busz? Melyik a megbízhatóbb arrafele?  Esetleg aki volt már, megéri autót bérelni pár napra (gondolom az horror pénz), vagy minden megközelíthető emberi idővel számítva tömegközlekedéssel? 

Utoljára 2005-ben mentünk nagyszabású túrára, de akkor picit könnyebb volt. beültünk az autóba, és addig mentünk, amíg a Szent Vincent fokig nem értünk. Ráadásul nem is én vezettem. Na ilyesmit nem vállalok még egyszer. :) 
Tervezgetek, olvasgatok... " Az észt egyébként különös nyelv, tizennégy igeidejük között nincs jövő idő, nincsenek névelőik, és imádják halmozni a magánhangzókat. "Töööö" például éjszakai műszakot jelent, "kuuüür" pedig havi bérleti díjat. Ha pedig azt akarjuk mondani, hogy a "holdkutató éjszakai műszakja a jég szélén" (nagyon hasznos kifejezés), akkor ugyancsak mélyre kell nyúlnunk a magánhangzók zsákjába: "Kuuuurijate töööö jäääärel"."