Baráti szex

A szexbarátság témakörét egy régebbi cikkemben már említettem.
Most női véleményekkel találkoztam, amit megosztok veletek.

Működhet-e a baráti szex?

1. Egy ilyen kapcsolat működhet, de csak egy ideig. A nők többsége nem tudja teljesen kizárni az érzelmeket. Ilyenkor vagy szintet lép a kapcsolat, vagy teljesen megszűnik. A férfiak ennél rugalmasabbak ...

2. Egy igazi barátságot felesleges elrontani ilyesmivel. Csak addig tartanak míg az egyik fél nem kezd valami komolyabbat tervezni, .... másvalakivel.

3. Csak akkor működőképes, ha nagyon tudatosan tudjuk kezelni az egészet. Azaz tudjuk, hogy mit várunk tőle és meddig tarthat.

4.Rázós szakítás után, amig lelkileg nem vagy kész új kapcsolatra, átmenetileg működtethető.

5. Ha okos akarok lenni, akkor azt mondhatom, miért is ne? Mind a két félnek jó, nem sérül senki. Azonban a szex nem a barátsághoz tartozik. Nem ott kell megoldani! Sérülhet az őszinteség, az önérzet. Hiszen ha jön egy komolyabbnak látszó kapcsolat, ... már repülünk is.

6. Van egy ember, aki szeret. Nem szerelemmel, hanem úgy ahogy vagy. Miért is ne lehetne olyan a barátságotok amibe egy kis extra, egy kis szex is belefér? Ha mindkettőtöknek jólesik, és nem bántotok meg vele senkit nincs ezzel semmi baj.

Mi emberek különbözőek vagyunk. A kölönböző helyzetekre is másképpen reagálunk. Miért ne reagálnánk az ilyen helyzetekben is sokféleképpen.?

Talán igy van jól!
Egyáltalán nincs ez így jól!
Ha már szex, legyen inkább tantrikus.
Az ilyen szexben lehet tanulni, ringatózni.
Éljen Lenin, Etelke és egy Férfi.
Éljen Mindenki és tanuljon!
Fából vaskarika. Ha ló nincs szamár is jó.
Milyen bölcsek is a népi közmondások! Aki egy igaz barátságot ezért kockára tesz, meg is érdemli. És Etelkénél a pont!
És tessék mondani, ez akkor is működik, ha az egyik, vagy mindkét fél kapcsolatban van?
Szerintem ígyis-úgyis onenight, mégha ugyanazzal, többször is.
Tudom, vannak hobbiqvák, de ez így csak hímek reménye.
Szerintem itt két különböző dolog keveredik, a baráti szex és a szexbarátság.
Nekem egyikkel sincs semilyen tapasztalatom, de laikusként egyik ellen sincs kifogásom.

Hogy ezt házasságban/párkapcsolatban teszik vagy szingliként, másodlagos probléma, számoljanak el vele a lelkiismeretükkel vagy a társukkal, ha lebuktak.
Szerintem ha ilyen megtörténik két ember között (ffi és nő), akkor ezáltal mondjuk úgy h. egy magasbb szintre jutnak, mint előtte. Olyan ez mint a normál kézfogás, ölelés és egy vérszerződés különbözősége. Az összetartozás sokkal erősebb lesz, mint amikor valamit megpecsételnek... ha mindketten egyformán így akarják. /Lásd pl.: a sima együtt járás és a házassság közti különbség./ Sokan láttuk és kedveljük is mai napig pl. ezeket a filmeket: Hair, Szelíd motorosok. Hordozzák bizony a hatvanas évek vége és hetvenes években újdonságként (forradalmian) megélt és betört szabad szerelem gondolatát.

ÜdvözletteL
Kedves Lászlóka, ellent kell hogy mondjak némileg. A sima együtt élés jól működik, amikor megpecsételik egy házasság levéllel, nem egy esetbe tönkre megy a kapcsolat, tehát nem hogy magasabb szintre jutnának de lefelé zuhannak.

Pontosan igaz lehet ez egy baráti szex esetén is.
Azért nem a szexbarátságot írtam mert az kicsit más. Ott a szexre alapozva jön létre egy fajta kapcsolat és általában az csak arról szól. Persze itt is kialakulhat mélyebb kötődés de legtöbbször az a kapcsolat végét jelenti. Ritka esetben lesz belőle normális érzelmi kapcsolat ne adj isten párkapcsolat, házasság.

Amikor a barátság létezik korábban és abba vegyül szex hát nem tudom, testileg mindenképpen magasabb szintre jutsz de lelkileg nem feltétlen még akkor sem ha az élvezetes. Ennek a barátság látja kárát legtöbbször. Persze nyilván két emberen múlik.
Az én esetemben ráment a barátság, lassú de biztos eltávolodás lett a vége. Mert innentől kezdve elfelejtett a barátom is lenni, már nem a lelkem érdekelte hanem a testem, legalább is ez kapta a nagyobb hangsúlyt. Ez nekem kevésbé tetszett, hiányzott a régi "Ő". Az éveken át jelenlevő kedves, figyelmes, érdeklődő,megértő, segítő és ezeroldalú férfi barátot felváltotta a szexcentrikus, csak a szexre gondoló, szexre figyelő és szexről beszélő önző férfi. Jóval kevesebbet kaptam mint amit vesztettem, a test kielégülése mit sem ér ha a lélek sajog, éhezik közben.
Pedig egy nagyon okos, értékes, csupa szív emberről van szó.
Néhány évvel ezelőtt megismerkedtem egy férfivel.
Szimpatikusnak találtuk egymást, de nem lobbant az a szikra,
amely egy férfi-nő tartós, minőségi kapcsolatához szükséges.
Viszont, üzletemberek lévén, nagyon jókat tudtunk beszélgetni. Volt közös témánk, éppen az üzleti élet. Nem voltunk barátok, csak szimplán jól éreztük magunkat egymás társaságában.
Egyszer eljött az a nap, amikor a férfi bejelentette, úgy érzi, elindult
benne valami, ami már több, mint a társaságom hiánya.
Megkértem, most fejezzük be! Egy kellemes beszélgetőtárs, aki értelmes,
intelligens, mindenben tájékozott, tanulhattunk egymástól, többet ér annál,hogy egy rossz szexszel elrontsuk!
Lehet, én vagyok rosszul összerakva, de soha nem lennék képes sem baráti, sem mást "helyettesítő szerepben" szexelni.
Sok problémám volt korábban, amikor társat kerestem.
Házas- vagy párkapcsolatban élő férfiak is megkörnyékeztek.
Alapból nyugodt, kiegyensúlyozott természetem van, de ha kötöttségben
élő férfiak próbálkoztak, nagyon durván tudtam őket elutasítani.
Tartok tőle hogy nem voltam eléggé érthető korábban, de semmi baj, a fő az hogy én értem. ;-) Férfi és nő ebben a témában a legritkább esetben gondolja-érti ugyanazt. ;-)

L.
Nekem volt ilyenem. Működik. De a tantrikus tényleg sokkal jobb. :)