nem mindig,nem mindenhol és nem mindenkivel
Kedves El!

Ezennel nincs ellenkező véleményem. :))))

Aludj jól!

Simi
Kedves Írók, és/vagy Olvasók! Természetesen tiszteletben tartom mindenki véleményét...Én sem írok ide nap mint nap, csak ha valami apropója van...És igen, sajnos írtam már olyant, amit esetleg nem kellett volna...De talán pont annak köszönhetően, azóta még bátrabb lehetek...Hiszen itt és most, nekem már nincs vesztenivalóm...Bár azért tudnék további közfelháborodást kelteni, valahai szexuális élményeim közzétételével...De nyugi, nem teszem...Egyelőre...Talán majd ha elérjük a tízezres megtekintést :-)

És, hogy magánügy-e a szex? Nem minden esetben...Éppen mostanában nagyon is közügy lett...Erről a sajnálatos fejleményről is lehetne beszélgetni...Nem a megerőszakolásra, és a himbálásra gondolok, hanem a számtalan félreértésre ami szex előtt, szex után támadhat férfi és nő között. Sajnos nem minden esetben gondoljuk ugyanazt egy-egy szóról, gesztusról...A férfiak lassan már udvarolni sem mernek, nehogy a Nő zaklatásnak vegye...
Kedves jutiq, miféle félreértés lehet szex előtt és után? Mi az amit nem lehet megbeszélni, hogy ne legyen félreérthető?
Ahhoz meg már elég felnőttek vagyunk, hogy el tudjuk dönteni, hogy akarjuk- e vagy sem és a másik is akarja- e.
Azt meg megint tudnia kell mindenkinek, hogy az ismerkedés mely fázisában történik és, hogy a szex nem leánykérés és nem is jelent igent. Sőt az is könnyen megtörténhet, amennyiben valakinek nagyon nem megfelelő, hogy pont az ismerkedés vagy a kapcsolat végét is jelentheti. Persze tudom hogy nem mindenki gondolja így.
Kedves Simi! Szex előtt pl. olyan félreértés lehet, hogy a férfi, vagy a nő azt gondolja, hogy a másik már szeretné a szexet...Valóban szerencsés lenne ha erre rákérdezne, de szerintem ez nem annyira jellemző...A banális eset: a Pasi vagy a Nő felhívja a lakására a másikat, és azt gondolja, hogy a meghívás elfogadása egyenlő a szex akarásával...Vagy sajnos nem egy megerőszakolás esetében a férfi azzal védekezik a bíróságon, hogy a Nő kacéran viselkedett, és ő azt hitte, hogy a Nő is akarja...Pedig a Nő csak tetszeni akart...És persze vannak olyan Nők akik valóban kezdeményezik az ilyen életveszélyes játékot...(lásd Berne: Emberi játszmák)
Pároknál pedig olyasmi történhet, hogy a Nőnek valami lelki baja van, odabújik a párjához egy kis gyengédségért, és halálosan megsértődik, ha a pasi azt hiszi, szexet akar...Ez előfordulhat szex után is, amikor a pasi azt hiszi, hogy a Nő még egy menetet akar...
Lényeg a lényeg, hogy azért ez egy olyan terep, ahol a szokásosnál kevesebb a verbalitás szerepe, és mint már írtam, különösen nagy a félreértések esélye, már csak azért is, mert a női agy illetve szexualitás némileg különbözik a férfiakétól...
Kedves jutiq, sok esetben visszaüt a szexről nem beszélni akarás. Bármennyire háttérbe szorul a verbális kommunikáció de helyette ott van a nonverbális, ami ebben az esetben beszédesebb sokkal csak oda kellene a másikra figyelni. Csak az önző ember nem figyel a másikra. Nem lehet kifogás az sem ha az első alkalom és nem ismeri a másikat ilyen téren még. Lehet, hogy nem ismeri de nem most lát már először nőt vagy férfit. Ez elfogadható lehet egy fiatal első szexuális eseményénél de nem az idősödő korosztályba tartozóknál.

Lehet, hogy félrevezető lehet valaki viselkedése, de amikor cselekvésre kerül a dolog és a korábbi viselkedésével ellentétben ellenkezik, azon már nincs mit félreérteni, tudni kellene abban a szituációban az észt a "helyén" használni.
Egy valamire való férfi bármennyire rossz is számára de aktus közben ha a nő megálljt mond akkor is képes félbehagyni.

Egy nő bármilyen hátsó szándékkal csak utólag találja ki, hogy ő nem is akarta és besározza a férfit az számomra pont olyan mocskos cselekmény mint a nő megerőszakolása.

Az meg pláne szomorú amikor a párok hosszú együttélés után sem ismerik egymást és nem tudják, hogy csak odabújni akart a nő vagy annál többet. De ha még sem tudják a megsértődés helyett egyszerűbb lenne szólni.

Változó kit milyen ösztönök mozgatnak és adott esetben az értelme mennyire tud felülkerekedni rajta.
Kedves Simi! Te arról írsz, hogy kellene működnie, én pedig arról: rossz esetben, hogy működnek illetve hogy nem működnek a dolgok, függetlenül attól, hogy te ezt jónak tartod vagy sem...
Sajnos ez velem is gyakran megesik: hiába vagyok én a család esze, és mondom el nekik, hogy kellene, lepereg róluk :-)
Csak röviden a tények, ahogy összeraktam a töredékes infókat.. (amikor először hallottam róla, le kellett kapcsolnom a rádiót, mert hazajött a 13 éves fiam, és nem akartam, hogy hallja!)

Helyszín: Kicsi falu, a polgármester kocsmája, illetve magánvécéje.
Játszódik napjaink Magyarországán, mely állítólag a régió legszexistább országa.
(nem tudom a régió mit jelent? Közép-Európa, egész Európa? Akárhogy is, nem lehetünk rá büszkék...)
Szereplők:
Egyedülálló anyuka, kinek kislánya pszichiátriai beteg, és emiatt nem tud munkát vállalni.
Polgármester (valszeg nagyhatalmú, és biztosan nagyon bunkó)
két pasi, akik a polgármester szavára szívesen ugranak
A kocsma röhögő közönsége, akik nagyon élvezik a műsort.
Történet: Anyuka kétezer forint kölcsönért folyamodik nagyhatalmú Bunkóhoz, mert ki szeretné váltani kislánya gyógyszerét. NB azt mondja: ad, ha Anyuka este megjelenik a kocsmájában, és szexuális szolgáltatásban részesíti.
Anyuka megjelenik, NB közben úgy dönt, lemond az élvezetről, és megkéri két ugrómókusát, tegyék meg ők helyette. Az aktusok le is zajlanak a már említett magánvécében. Hogy ki készítette a felvételt, az nem derült ki számomra világosan, de talán a két ugrómókus felváltva. Azután a felvételt megosztották a kocsma egész közönségével, akik gondolom tovább osztották, és közben baromi jól szórakoztak. Anyuka ezen kiborult, mire kidobták a kocsmából.

Azt hiszem, ma Magyarországon, és szerte a világban ez sajnos nem egyedi jelenség. Hogy emberek szexuálisan és/vagy egyéb módon kihasználják embertársaik kiszolgáltatott helyzetét. Legtöbbször az áldozat jobban szégyelli magát mint az elkövető...Ezért nem szól senkinek...Nagy néha előfordul egy-egy kivétel, mint ebben az esetben...
Olvastam, hallottam róla. De ez oly alpári, bunkó és jellemtelen dolog, h nem akarom elhinni sem. "Mikor az ember így elaljasult,..." nem találni szavakat.
Annyi az álhír, h mivel ez oly borzasztó, embertelen valami (mert szavak sincsenek rá), h szeretném azt hinni, h meg se történt. Csupán egy beteg elme szüleménye.

De ha megtörtént.
Milyen helyzetben élhet egy anya, h 2000 forintért (de persze bármennyiért is) belemenjen ilyenbe? És nem lehet egy "könnyű nőszemély", mert volt annyi vér a pucájában, h feljelentést tett a megaláztatása miatt. (remélem, nem azért, mert nem kapta meg a pénzt. mert nem kapta meg állítólag)
S milyen közösségben (?!) élhetnek ott az emberek, ha a választott vezetőjük is egy ilyen SENKI? Társa, anyja, gyereke szemébe mer nézni a röhögők közül bárki is? Megvédte valaki az anyát? Vagy csak mindenki jó bulinak vette a történteket? A polgármester meddig lehet még hivatalában?

Lehet, soha nem tudjuk meg a válaszokat. Szépen elsikálják, elhallgatják a történteket.
Meddig mehet el a szexuális kizsákmányolás, megaláztatás?
Lehet,túl szigorú vagyok, de nem védem az anyát. Nem lett volna szabad belemennie ebbe a helyzetbe. Talán még a kocsmában is kiléphetett volna belőle, mikor látta, h megváltoztak a feltételek. A polgármesternek és a két filmezőnek pedig megszületni sem kellett volna.
Csak remélni tudom, h a közvetlen környezetük megfelelő reakciót adnak a történtekre, nem olyat, mint a kocsma vendégei.
Kedves Ditke! Bennem is nagyon sok kérdés merült fel, miután egy kicsit felocsúdtam a döbbenetből. És igen, talán nem is tényeket soroltam fel, talán szerencsésebb lett volna állítólagos tényekről beszélni. Ma is hallottam egy riportot az esettel kapcsolatban. Egy csajszi volt a riportalany, egy szervezet képviseletében beszélt. (Nők a Nőkért az erőszak ellen? Valami ilyesmi) A riporter egyre arról faggatta, mi lesz ezután? Az eljárás eredménye? A Nő sorsa? Csajszikám nemigen tudott semmire határozott feleletet adni. Mert ugye sok függ az Ügyészségtől, a Bíróságtól...És a falu népének reakciójától! Kit fognak pellengérre állítani? A saját férjeiket, fiaikat? Vagy azt a "mocskos ringyót"? Ez utóbbit nem a csajszi mondta, hanem én....
Akár igaz, akár nem, ma Magyarországon valami nagyon hasonló, véleményem szerint megtörténhet, és meg is történik, ha nem is hetente...És nem csak a Nőkkel, hanem a férfiakkal is. A szerencsétlen cigánnyal például, akit a "barátja" bezavar a kazánba, és égő papírokat dobál be hozzá....Bár ez speciel vagy tíz éve történt...
Elszomorító és felháborító dolgok ezek. Sajnos nem egy ilyen polgármester, vagy más "vezető" tisztségű ember szaladgál szerte a világban, országunkban is akik valamilyen módon, nem csak szexuálisan kiszolgáltatottá teszik az embereket. A szimpatizánsok, "eltartottak" pedig szó nélkül végrehajtanak mindent, illetve vannak (akiknek a lelkiismerete, tisztessége még elég erősen riadóztat) akik felvállalják a következményeket de elmenekülnek ebből a körből.

Az adott esetben a polgármester úgy is mint a kocsma tulajdonosa elsődleges felelőssége nem vitatható.
A többi szereplőt illetően, mivel kocsmáról van szó nem tudni mennyire voltak alkohol befolyásoltság alatt, bár az nem lehet mentség egy ilyen dologra.
Ami pedig az illető nőt illeti, az ő felelősségét sem vitatnám el, hiszen ő sétált be az oroszlán barlangba önként, igaz hogy a polgármesterre számított, nem másik két férfira de akkor is kétezer forintért bevállalni?
Bár hálistennek nem voltam még és remélem nem is leszek ilyen helyzetbe, így nem tudhatom hogy mire vehet rá a kényszer és a kiszolgáltatottság embereket, hogy mennyire lett volna mód más megoldásra, már ha adott volt a "normális" gondolkodás, belátási képesség.
Nemrég olvastam egy nőről, akit nem sokkal többért, ötezer forintért adott el a férje...Adásvételi szerződést is írtak...

Sokat agyalok azóta is a polgármesteres sztorin...Mi hajtotta a pasit? Miért akarta annyira megalázni ezt a nőt? Milyen viszony volt köztük korábban? Ismerték egymást gyerekkoruk óta? Vagy egyikük, esetleg mindketten csak gyüttmentek voltak? Ha ismerték egymást, esetleg korábban valami sérelem érte a Nő részéről? Ha nem ismerték, akkor meg felteszem, hogy egy másik Nő részéről érhette valami nagy sérelem...

A Nő indítékain érdekes módon nem töröm annyit a fejem...Vajon miért? Talán mert túl fájdalmas lenne belegondolnom, egy ennyire kiszolgáltatott Nő helyzetébe? Lehet....
Bármilyen oknál vezérelve cselekedte is, erre semmi nem lehet mentség.
Milyen ember, férfi, vezető az aki a sérelmeiért így vesz revansot vagy aki ennyire képes visszaélni a másik ember kiszolgáltatottságával.
Mostanság történt egy közfelháborodást (?) keltő eset, amelyről a kedvenc rádiómban ezt hallottam: Nem a felláció a lényeg, hanem a korrupció...
Ám én most ennek apropóján mégiscsak a fellációról szeretnék elmélkedni...

Az első eset már jó pár hónapja történt, tán egy éve is, de akkoriban bár terveztem, mégsem írtam róla... A városban járván (nem abban a városrészben ahol lakom) felfigyeltem egy falfirkára: Egy női név, és utána egy minősítés. F...szopó k...va.
Szóval ez a firkáló szerint egy minősített eset. Van ugye a k....va, meg a még k...vább, és ami mindennek a teteje, vagy inkább az alja? az a f...sz szopó k....va.
Azon agyaltam egy ideig, hogy vajon ez csak azokra a nőkre vonatkozik akik a másét, vagy arra is aki az övét...Bár ki tudja? Miért gondoltam akkor, és azóta is, eddig a pillanatig, hogy ezt egy férfi írta...Ejnyebejnye, ez nem PC :-)

A másik eset csak pár napja történt, és még pikánsabb, még inkább beindította az agyamat...A Duna-parton gyalogolva felfigyeltem egy csapat suhancra...Lehettek vagy öten hatan, 16-18 évesek. Kissé talán kapatosak, de bizonyosan jókedvűek, feldobottak. Az egyik hangosan ezt mondta: olyan jó kedvem van, mindjárt leszoplak!

Egy esetből persze nem lehet általános következtetést levonni, de talán nem tévedek nagyot, ha azt gondolom: a magyar városi fiúk, már nem annyira homofóbok mint apáik voltak, 20-30 éve...
Szóval végigolvastam az összes hozzászólást.Számomra döbbenetes hogy így beszélnek emberek a szexről.Már egyáltalán aki mer róla beszélni.Mindenki azt hiszi hogy ha csinálta valaha valamilyen formában Ő már szakértő és felesleges róla beszélni.Aki a témát felvetette mindent bedobott hogy valami talán előjön,valami érdekes vagy hasznos hozzászólás,de szinte semmi.Pedig mindenki nagy szakértő és véleménye is van.
Sértődés is előfordult ha esetleg más volt a vélemény.Tabu!!!!!!! a mai világban?Nem beszélünk róla mert rosszak a tapasztalatok? Ez tényleg nagy gond,mert szerintem a problémák 98 százaléka innen indul és ide érkezik.
Na talán elindul valami.