nem mindig,nem mindenhol és nem mindenkivel
Kedves El!

Ezennel nincs ellenkező véleményem. :))))

Aludj jól!

Simi
Kedves Írók, és/vagy Olvasók! Természetesen tiszteletben tartom mindenki véleményét...Én sem írok ide nap mint nap, csak ha valami apropója van...És igen, sajnos írtam már olyant, amit esetleg nem kellett volna...De talán pont annak köszönhetően, azóta még bátrabb lehetek...Hiszen itt és most, nekem már nincs vesztenivalóm...Bár azért tudnék további közfelháborodást kelteni, valahai szexuális élményeim közzétételével...De nyugi, nem teszem...Egyelőre...Talán majd ha elérjük a tízezres megtekintést :-)

És, hogy magánügy-e a szex? Nem minden esetben...Éppen mostanában nagyon is közügy lett...Erről a sajnálatos fejleményről is lehetne beszélgetni...Nem a megerőszakolásra, és a himbálásra gondolok, hanem a számtalan félreértésre ami szex előtt, szex után támadhat férfi és nő között. Sajnos nem minden esetben gondoljuk ugyanazt egy-egy szóról, gesztusról...A férfiak lassan már udvarolni sem mernek, nehogy a Nő zaklatásnak vegye...
Kedves jutiq, miféle félreértés lehet szex előtt és után? Mi az amit nem lehet megbeszélni, hogy ne legyen félreérthető?
Ahhoz meg már elég felnőttek vagyunk, hogy el tudjuk dönteni, hogy akarjuk- e vagy sem és a másik is akarja- e.
Azt meg megint tudnia kell mindenkinek, hogy az ismerkedés mely fázisában történik és, hogy a szex nem leánykérés és nem is jelent igent. Sőt az is könnyen megtörténhet, amennyiben valakinek nagyon nem megfelelő, hogy pont az ismerkedés vagy a kapcsolat végét is jelentheti. Persze tudom hogy nem mindenki gondolja így.
Kedves Simi! Szex előtt pl. olyan félreértés lehet, hogy a férfi, vagy a nő azt gondolja, hogy a másik már szeretné a szexet...Valóban szerencsés lenne ha erre rákérdezne, de szerintem ez nem annyira jellemző...A banális eset: a Pasi vagy a Nő felhívja a lakására a másikat, és azt gondolja, hogy a meghívás elfogadása egyenlő a szex akarásával...Vagy sajnos nem egy megerőszakolás esetében a férfi azzal védekezik a bíróságon, hogy a Nő kacéran viselkedett, és ő azt hitte, hogy a Nő is akarja...Pedig a Nő csak tetszeni akart...És persze vannak olyan Nők akik valóban kezdeményezik az ilyen életveszélyes játékot...(lásd Berne: Emberi játszmák)
Pároknál pedig olyasmi történhet, hogy a Nőnek valami lelki baja van, odabújik a párjához egy kis gyengédségért, és halálosan megsértődik, ha a pasi azt hiszi, szexet akar...Ez előfordulhat szex után is, amikor a pasi azt hiszi, hogy a Nő még egy menetet akar...
Lényeg a lényeg, hogy azért ez egy olyan terep, ahol a szokásosnál kevesebb a verbalitás szerepe, és mint már írtam, különösen nagy a félreértések esélye, már csak azért is, mert a női agy illetve szexualitás némileg különbözik a férfiakétól...
Kedves jutiq, sok esetben visszaüt a szexről nem beszélni akarás. Bármennyire háttérbe szorul a verbális kommunikáció de helyette ott van a nonverbális, ami ebben az esetben beszédesebb sokkal csak oda kellene a másikra figyelni. Csak az önző ember nem figyel a másikra. Nem lehet kifogás az sem ha az első alkalom és nem ismeri a másikat ilyen téren még. Lehet, hogy nem ismeri de nem most lát már először nőt vagy férfit. Ez elfogadható lehet egy fiatal első szexuális eseményénél de nem az idősödő korosztályba tartozóknál.

Lehet, hogy félrevezető lehet valaki viselkedése, de amikor cselekvésre kerül a dolog és a korábbi viselkedésével ellentétben ellenkezik, azon már nincs mit félreérteni, tudni kellene abban a szituációban az észt a "helyén" használni.
Egy valamire való férfi bármennyire rossz is számára de aktus közben ha a nő megálljt mond akkor is képes félbehagyni.

Egy nő bármilyen hátsó szándékkal csak utólag találja ki, hogy ő nem is akarta és besározza a férfit az számomra pont olyan mocskos cselekmény mint a nő megerőszakolása.

Az meg pláne szomorú amikor a párok hosszú együttélés után sem ismerik egymást és nem tudják, hogy csak odabújni akart a nő vagy annál többet. De ha még sem tudják a megsértődés helyett egyszerűbb lenne szólni.

Változó kit milyen ösztönök mozgatnak és adott esetben az értelme mennyire tud felülkerekedni rajta.
Kedves Simi! Te arról írsz, hogy kellene működnie, én pedig arról: rossz esetben, hogy működnek illetve hogy nem működnek a dolgok, függetlenül attól, hogy te ezt jónak tartod vagy sem...
Sajnos ez velem is gyakran megesik: hiába vagyok én a család esze, és mondom el nekik, hogy kellene, lepereg róluk :-)
cron