"Amikor tantra csoportokba jártam sok volt a szexuál pszihológus akik tanulni jöttek.Persze titokban."

Paradoxon!
"Paradoxon alatt állítások olyan halmazát értjük, amelyek ellentmondásra vezetnek, vagy a józan észnek ellentmondó következtetés vonható le belőlük. A híres paradoxonok mögött megbújó kétértelműségek, következtetési hibák és ki nem mondott, hibás feltételezések tudatosodása, számos tudományos, filozófiai és matematikai felfedezéshez vezetett. " Lásd:Wikipédia.
Még a mai világban is nem értik és nem tudják hová tenni az emberek a szexualitást.Még csak most kezdik felfedezni.
Sokan elintézik úgy mint az egyszerű pap akitől megkérdezik hogy mi a szerelem? A válasz egyszerű,mondja a pap:Négy mássalhangzó egy magánhangzó és két bolond ember.
Ha titokban jártak, akkor honnan lehet tudni, hogy (helyesen) szexuálpszichológusok voltak?
Ez a paradoxon, amihez elég a józan ész, nem kell a WIKI!
Én a régi világban még hallgattam Lux Elvirát, Buda Bélát, olvastam Desmond Morris könyveit, még némi védikus irodalom is a kezeim közé került, valszeg. teljesen feleslegesen.
金瓶梅 ?

Tényleg csak most fedezzük fel a szexualitást, meg is látszik a népszaporulaton!

N.B. A szerelem szóban 3 mássalhangzó van, igaz, 4 betűvel írjuk!
Onnan lehetett tudni mert beszélgettünk és elmondták.És bocsánat elrontottam a viccet négy mássalhangzó és egy magánhangzó.Igen a Rákosi korban jobban tudták mert szerencsétleneknek fogamzásgátló hiánya és tiltott abortusz miatt meg kellett szülni a gyerekeket.Ma már vannak hasznosabb olvasmányok is.
"Még a mai világban is nem értik és nem tudják hová tenni az emberek a szexualitást.Még csak most kezdik felfedezni."
Ez így elég bátor kijelentés. Érdekel az, hogy honnan veszed ezt ? Hol hallottad ezt.... valamelyik előadáson esetleg a mesteredtől? Vagy ezt te magad gondolod így ? Honnan ez a merészség, az általánosítás ? Hah... ? Vagy talán egy 21. századi felfedezés van kilátásban ? Uggggyan, menj má.. ne marháskodj ! :-) Egy újszülöttnek minden póz új persze.. mint tudjuk.. :-) Pláne ha a Káma-szútra jut eszünkbe most, akkor mindenképpen. Félreértés nélkül mondom, h. természetesen én sem ismerem az összes pózt, de az igazság az hogy nem is vágyom erre. :-) Ha úgy gondolod van lehetőséged a fent idézett mondatot átfogalmazni-pontosítani persze.

L.
Akármilyen hihetetlen,de ez van.Nem csak a saját véleményem.Igen vannak nálam sokkal okosabb és tanultabb emberek akiknek ez a véleménye.A Tantra és Tao ismerőit már nem is mondom, mind hazai vagy nemzetközi téren. A szexualitás NEM CSAK a különféle pózok gyakorlata és nem csak a fajfenntartási ösztön megélése.Vannak mélységei és magaslatai.Persze vitatkozni lehet,de én nem akarok azt meghagyom másoknak.Ha valaki tanulni vagy tanulmányozni akarja íme itt van egy-két lehetőség.
Könyvek:Osho-Szeretet. Ma Ananda Sarita-Tantrikus Szex. Mark A.Michaels-Nagyszerű Szex. és még nagyon sok más is
Vagy tanfolyam előadás:" Az érintés hatalma" elöadássorozat Egy Taoista mestertől Pesten. Interneten rá lehet keresni.
Mindenkinek JÓ TANULÁST.
Ma olvastam, s gondoltam, itt a helye.
Engem megerősített. Sok, itt felmerülő dilemmához ad újabb, v épp alátámasztó gondolatot.

https://nlc.hu/baba/cikk/idos-szexualis-elet/

Kívánom, alakuljon hasonlóan életetek. :)
Kellemes kis történet.Ő megtalálta, kívánom mindenkinek az Új évben.
Még egy nagyon jó könyv: Osho Szexügyek. Ha van merszed elolvasod és sok mindent megértesz.Néha fájni fog(főleg a nagyon tanult nagy tudású egoistáknak).
carloponti írta: Még egy nagyon jó könyv: Osho Szexügyek.


Valahol Osho inkább a szeretettudatot hirdeti... Sokkal inkább Müller Péter Szeretetkönyv művét juttatja eszembe. :)

Úgy gondolom, hogy a "beszéljünk a szexről" inkább mást takar.
Míg előbb a szeretetteljes szerelmeskedésről beszélnék. Szeretet és szexualitás együttállása!

Addig az utóbbiakban inkább az ösztönszerűséget, testi kívánalmakat, a meg nem személyesült vágyat tartom fontosnak. De nem a kötödés teljes hiányáról beszélek, sokkal inkább a "test test elleni ütközetről", amikor levesszük magunkról a gátlásaink gúnyáját! :oops: :wink:
Mostanában sokat "moziztam" és valahogy úgy alakult, hogy több filmben is szerepeltek transzvesztiták...Volt amelyikben csak mellékszereplők voltak pl. az Édes novemberben és A ruhakészítőben, volt ahol főszereplők, mint A dán lányban, és Az új barátnőben...Lehet, hogy rosszul gondolom, de talán ők az egyik legmegvetettebb csoport, talán csak a gyerekmolesztálókat övezi nagyobb ellenszenv...A legtöbb ember utálatosnak és/vagy nevetségesnek tartja őket. Főleg a férfiakat. (Manapság ha egy nő férfiasan öltözködik, viselkedik, az alig tűnik fel) Ezzel szemben engem kifejezetten vonzanak ezek a filmek. Azt hiszem a Síró játék volt az első...Most pedig az Isten veled ágyasom című filmet tervezem megnézni.
Van kedvetek erről beszélgetni? A férfiasságról a nőiességről, a másságról a toleranciáról...
Nekem nincs bajom a "másággal" mindaddig amíg engem nem érint. Mindenkinek szíve joga hogy olyan nemiséget éljen meg amilyet akar annak ellenére hogy valószínű nem véletlen kapott olyan nemet amit. De az már irritál amikor valaki erre szándékosan felhívja mások figyelmét, közzé teszi, tüntet és nem tudom én milyen bánás módot vár el. Ilyenkor mindíg az a kérdés merül fel bennem hogy ha a "mássággal" rendelkező személyek (akik remélhetőleg még kevesebben vannak) nem tudják elfogadni a saját nemüket elfogadókat, heterókat és az azzal járó életmódot, törvényt, rendet akkor mi alapján várják el hogy őket elfogadják és még a törvényeket is ennek megfelelően alakítsák át. Gondolok itt arra ahol már az iskolában sem szabad a gyerekeknek a szülőket anyunak meg apunak nevezni mert ez sérti azokat a gyerekeket akiknek két anyja vagy apja van.
Szokás szerint mint mindenbe átesünk a ló túloldalára.

Én elfogadom hogy ezeknél az embereknél lelki, hormonális vagy tudom is én milyen beigeződés okozza ezt, de tartsák meg maguknak, szűk környezetüknek. Mi több azt gondolom minél nagyobb nyílvánosságot kap annál nagyobb a torzító hatása.
Ezt csinálni kell!
Nem beszélgetni helyette!!!!
Kedves Gyerehozzám! Először arra gondoltam, megszámolom, hány férfi írta már ezt ebben a topikban, de aztán ellenálltam a statisztikus hajlamaimnak...Maradjunk annyiban, hogy többen is írták már ezt, férfiak és nők is...Különféle emberek vagyunk, én például szeretek a szexről is eszmét cserélni...Aki nem, az tartsa távol magát az ilyen helyektől, de nyugodtan idejöhet kukkolni is :-) Én mindenesetre most megfogadom: Soha többet nem reagálok az ilyen jellegű hozzászólásokra :-)

Kedves Simi! Mit értesz ezen: "mindaddig amíg engem nem érint." ? Mikor érzed azt, hogy érint téged valami a mássággal kapcsolatban?
Azt írod, nem véletlen, hogy valaki olyan testet kapott, amilyent. És az vajon véletlen, hogy olyan lelket, vagy pszichét kapott amely ellenkező nemü testre vágyik? Nem kicsit, nagyon! A dán lányban például a főszereplő egy sikeres festő, akinek gyönyörű, tehetséges felesége van, aki mindenben társa. És ő mégis arra vágyik, hogy Nő lehessen. Testben IS. Ezért vállalja a rendkívül veszélyes műtéteket is. A felesége pedig, aki legalább annyira főszereplője a filmnek, mindvégig mellette áll!
Arról már én is hallottam, hogy Amerikában egy cukrászt elítéltek, mert a vallási meggyőződése miatt nem volt hajlandó esküvői tortát készíteni egy meleg párnak. De hát Amerikában népi játék a perelgetés, ott mindennek megvannak a vadhajtásai, például most a mee too mozgalomnak...Vagy a pedofiliával kapcsolatban, már lassan a szülő sem csókolhatja meg a gyerekét, a pedagógus pedig végképp meg sem érintheti :-)
Remélem azt te is helyesnek tartod, hogy a melegeknek, transzvesztitáknak immár nem kell félniük attól, hogy halálra ítélik vagy börtönbe esetleg elmegyógyintézetbe zárják őket!
Én jó dolognak tartom, ha minél tágabb körben nyilvánosságot kap a másság létjogosultsága. Nagyon sok fiatalnak segít az, ha tudja: nincs egyedül, vannak hozzá hasonló mások és Ő sem egy utálatos szörnyszülött. Emlékszem például, hogy gyerekként milyen felszabadító hatása volt annak, amikor a maszturbációról olvastam...
Kedves Jutiq!

Ez egy olyan téma amivel kapcsolatban egyszerre van bennem egy "modernebb", elfogadóbb szemlélet és a konzervatívabb.

Mit értek az alatt "amíg engem nem érint"? Például szeretteim, gyermekeim által nem vagyok érintve, vagy közvetlen környezetembe nem kell napmint nap elviselnem például egy női ruhába öltözött, afektáló férfit vagy nem előttem élnek szexuális életet az azonos neműek. Bármilyen elfogadó és megértő vagyok, zavarna.
Ha gyermekeim által érintene nyílván el kellene fogadnom hiszen szeretem őket de a lelkem nagyon fájna.
A fiam egyik barátja meleg, sokáig nem is tudtuk róla csak azt láttam hogy egy rendkívül kedves, udvarias, figyelmes , finomabb vonásokkal rendelkezik. Jelenleg felvállalt kapcsolatban él, a párja is egy végtelen rendes ember. Zömében heteró barátaik vannak és nagyon szeretik őket, többek között én is.
Családon belül már nincsenek ilyen jó helyzetbe , testvérek és anyai részről elfogadták őket viszont az apa nem fogadta el és mindenféle segítséget, anyagi támogatást megvont tőle.
Azon túl hogy együtt mennek mindenhova, semmi kirívó dolgot, viselkedést nem tanúsítanak.

Feltehetnénk a kérdést hogy a lélek kapta a testet vagy a test a lelket és akkor mondhatnénk hogy szegény test vagy lélek jól kicseszett velük a sors. De mivel a test lélek nélkül nem él így a léleknek van ezzel feladata. Ezt a heyzetet kell megélniük, megtapasztalniuk, elfogadniuk. Hogyan tud egy többségében női dominanciával rendelkező lélek férfi testben élni és fordítva. Ha azt a tézist vesszük hogy születésünk előtt mi választjuk meg hogy mit akarunk megtapasztalni vagy ha a karmát, vagy épp azt hogy isten szándékai irányítják az életünket, vagy csupán valamilyen pszihés deformitásnak tudjuk be mindenképp egy nem kis feladat. Kérdés hogy ez esetben mi a feladat, az hogy teret engedjenek ennek, visszaszorítsák vagy épp egy köztes megoldás.
Az is tény hogy egy nő könnyebben élheti meg a féfi oldalra irányuló másságát hiszen kevésbé feltűnö egy férfias hajviselet, öltözet.

A test műtéti átszabdalása, mindenféle hormonos "eltorzítása" természetellenes , számomra nem elfogadható.
Hogy így érzik jól magukat, lehet de azért bizonyos határok szerintem vannak, mi lenne ha mindenki kénye-kedve szerint az tenne amit akar amihez épp kedve van. A gyílkos is akkor érzi jól magát ha gyílkolhat. Hol a határ????
Persze jó ha nem kell szégyenkezniük és megértő környezetet, segítséget kapnak de ne essünk át a ló túloldalára vagy is ha a heteróktól elfogadást várnak akkor legyenek ők is azok.
Egyik oldalról jó a megértő elfogadás és annak nyílvánossága de van szerintem romboló hatása is főleg az ifjúság tekintetében. Hiszen akinél ez csak egy kis megingás, összezavarodás ha szabad teret kap akkor nagyobb az esélye hogy a másság irányába fordul, arról nem beszélve hogy akár egy fajta érdekesség, divat gyanánt is eltorzulhat.
Milyen mintát visznek tovább azok a gyermekek ahol nem a hagyományos apa-anya szerep van jelen? Persze tudom hogy a mássággal élő szülők gyermekei nem feltétlen örökítik azt át, illetve általában a mássággal élőknek általában normál anyjuk-apjuk van és ők is szolgálhatnak rossz példával. Nem szeretném ha nekem, gyermekeimnek, unokáimnak olyan világban kellene élnie ahol nagy ádámcsutkájú nők, farkukat leoperáltató vagy épp felvarrató emberek élnének zömében.

Kedves jutiq azt gondolom hogy maszturbáció és a másság nagyon különböző dolog, nem azonos fajsúlyúak.
2018-ban, amikor a téma indítója, korszakos ötlettől vezérelve, majd 60 évesen szexről kezdett fecsegni, jó lóra tett.
Ennyi hülyét megnyilatkozni egy témában, biztosan nem talált volna, bármi mással előáll. Persze ez minősíti is.
Társszerzőként ajánlanám Belmondót, nem Belmonte... affenébe ezt mindig eltévesztem.
Szóval hölgyeim, tényleg szeretnének beszélni a szexről?
Vagy ez csak egy vicc volt?
Ahogy önökkel a szex tényleg csak egy vicc?
Lássuk a tapasztalatokat, én nem szeretnék senkivel összebútorozni, van lakásom, van munkám, van életem.
Hogy is néz ki egy intim pillanat 50 év feletti ismerősöddel?
Itten azokról a ffi-akról beszélek, akik még emlékeznek, hogy milyen volt, amikor felállt.
Őszinteséget nem várok, de hazudjanak bármit hölgyek, csak ne az igazat.
Szívesen megsimogatták a ffi-párjuk farkát?
Ha nem, miből gondolták, hogy ebből még szex lehet?
Ha , jóvanmár' tudom, hogy ha-val nem kezdünk mondatot!
Ha az ember megsimogatott, mit talált? Lehet, hogy ettől hunyt ki a láng?
Nem nyalunk, nem simizünk, tedd be, oszt' addig alszom...
Beszéljünk a szexről?
Ehhez azt is kellene tudni, hogy, ha vki "kedves J" hív elélveztél-e? Nem, tudom.
Persze velem van a baj, tudom. De hát ez van, ha az ember bölcsebb is lesz, nem csak öregebb :D