Kedves Simi! Elnézést a felháborodottságért, valóban nem volt rá semmi okom...Igazából csak annyit akartam, talán kicsit túl vehemensen érzékeltetni, hogy az előző hozzászólásommal már személyes vizekre eveztem, és ezért rosszul esett, hogy általános reagálást kaptam...

Kedves Kinga! Hónapokig, tán egy évig is aktív tagja voltam egy szexpartnerkeresőnek, és amikor azt állítottam - csakis magamról beszélve - hogy nekem sosem volt könnyű szexpartnert találni, akkor nem a mostani helyzetről beszéltem, hanem a múltról...

Javaslom, kezdjük újra a diskurzust az elején...Ki mit ért szexpartner alatt? 

Én semmiképpen nem egyéjszakás kalandokat keresek, mert az nem nekem való, veszélyes és sivár...

Többé-kevésbé azt gondolom, hogy egy jó szexkapcsolat csak egy fontos dologban különbözik egy jó párkapcsolattól: a szexen kívül nem szervezünk közös programokat...

Mi az ismérve egy jó szexkapcsolatnak? Hát elsősorban is az, hogy jó vele a szex :-) Nem kevés tapasztalat birtokában ki merem jelenteni: ilyent nem is olyan könnyű találni. És itt most nem csak az illető szexuális potenciájára, kulturáltságára gondolok, hanem egyszerűen csak a kölcsönös vonzalom meglétére...Társkeresés okából találkoztam kb. 100 férfival az elmúlt negyven évben, és ennek csak elenyésző százaléka váltott ki belőlem szexuális vonzalmat...Ezzel kapcsolatban volt egy elméletem, miszerint ha az első találkozás végére sem alakul ki valamiféle testi rokonszenv, akkor már később sem fog...

Lehet, hogy nem tévedtem nagyot, de volt az életemben egy eset, ami ennek ellentmondott, ezért azóta hajlandó vagyok több időt rászánni olyan férfira is, aki nem vált ki belőlem már az elején testi szimpátiát...

Ennek köszönhettem szexuális szempontból az egyik legjobb kapcsolatomat...A másik az a bizonyos kivétel volt! :-)
Kedves Jutiq, akkor valóban megalapozott a véleményed, hogy nem könnyen találsz szexpartnert. Mivel én még soha nem kerestem, ezért fogalmam sincs, mennyire lenne számomra nehéz vagy könnyű ilyet találni. Megkereséseket kapok ugyan, de hát ezek nem az én embereim.
ti allitolagos nök ?
lassan egyszerüen ki kell "adni magunkbol valamit" az irasotokra

szoszerint nem irhato mert lehet kizaro ok lenne


egyszerüen egy csomo ....ert amit irtok erre a temara
Kedves feczo, a tied még egy csomót sem ér. :))))))
feczo, ha esetleg ha írnál valamit, ami nem sz*rt ér, akkor a hozzászólásod nem sz*rt érne... De így...
Kedves Kinga! Erről van szó: a kölcsönösségről, illetve annak a hiányáról...

Mint ahogy Popper Péter mondja, ne tévesszük össze a belsőleg lehetségest, a külső lehetőségekkel, vagy valami ilyesmi :-)
jutiq, a "külsőleg megvalósíthatót".
Hát persze, ő igen-igen bölcs volt, és sok megszívlelendő dolgot mondott.
De nem értelek - most nyilván indiszkrét leszek, neked meg nyilván nem kötelező válszolnod -, az előzmények ismeretében mégis mit kerestél egy szexrandi-oldalon?
Szia Kinga! Tudtam, hogy nem pont úgy van, köszi a helyesbítést.

Nem akarok a szex oldalaknak reklámot csinálni, de egy nagy előnyük van: Sokkal több a Férfi, mint a Nő :-) Szóval amikor vágytam egy kis szexológiai beszélgetésre, akkor ott csetelgettem. (kamerám tényleg nincs, így nyugiban letagadhattam) Sajnos egy idő után nagyon unalmassá válnak az efféle beszélgetések..Pl. mikor már "ezredszer" kérdezték meg, hogy mit szeretek :-(

Van aki azt állítja, hogy a társkereső oldalakon lévő férfiak nagy része is leginkább szexelni akar, én pedig azt állítom, hogy a szexoldalakon lévő férfiak között is akad tök normális, kedves pasi, akivel nem csak szexelni lehet... :-) Szóval nem óriási a különbség :-)
Kedves jutiq!

Azt nem tudom, hogy arányaiban több e a férfi a szextárskeresőn mint a nő, de az biztos, hogy ott több férfi van mert ott jóval nagyobb létszánban képviseltetik magukat a kapcsolatban élő férfiak mint itt, igaz a nők is.

Még egy könnyebbség lehet, hogy sok középkorú férfi jóval fiatalabb társra vágyik de szexpartnernek inkább keresik a velük egykorúakat sőt még az is előfordul, hogy idősebbeket. Mert legtöbbször aki jó szexpartnernek azt nem szeretnénk társnak és sajnos aki jó társnak az meg nem feltétlen lenne jó szexpartnernek.

Ott is megtalálható minden féle ember, ilyen is -olyan is. Az ott lévők egy része szexpartnert keres, de vannak akik csak beszélgetni, barátkozni járnak fel. Ott is szerveződtek rendezvények, találkozók, köttettek házasságok, szövődtek barátságok, szerelmek.
Egy előnye van , hogy ott ha szexről beszél vagy ír valaki, nincs hűűűű meg háááá. :)))))))))
nekem nagyon furcsa lenne levelezni a szexről,mintha azt mondanám a hölgynek;legyen szíves rakja szét a lábát.
Sziasztok! Van akivel nagyon jól el lehet beszélgetni bármiről, és ebbe beletartozik a szex is...

Csak semmi hűűűű, meg háááá! Igaz Simi? :-)

Lehet ezt kulturáltan, mint ahogy közönségesen, lábszétrakósan is...

Nem mondom meg hol tapasztaltam, legyen elég annyi, hogy átlagos Nőkről van szó: Nagy-nagy élvezettel, rendszeresen csámcsogtak különféle szexuális devianciákon...Olyasmin, hogy pl. mit csinálnak egymással a homoszexuálisok, és pl. ismert pár esetében találgatták, melyik a fiú és melyik a lány...Na ezek az időnként kifejezetten közönségesen beszélő nők, nagyon elítéltek volna engem a szexoldalon való csetelésért...
Tegnap a blogomban említettem a Pránanadit, és erről eszembe jutott egy ottani emlékem. Valamilyen apropóból szóba kerültek a szexuális problémák, és én félig viccből megkérdeztem a Mesteremtől: Az is szexuális probléma, ha valaki nem él szexuális életet? (akkor még nem sejtettem, hogy a hétéves szünetnek nemsokára vége lesz) Ő nagyon határozottan azt mondta, hogy igen, amivel én sem akkor, sem most nem értettem egyet. Hiszen ha valaki úgy dönt, vagy nem kívánja, vagy a körülmények által rákényszerített absztinenciát jó szívvel el tudja fogadni, ne akarják már mások bebeszélni neki, hogy problémája van!

De ez csak a kezdet volt! Amin mindenki őszintén meglepődött: Egy másik - házasságban élő - társunk elmesélte, hogy náluk is hosszú ideje megszűnt a szex. Esetükben a gyermektelenség volt az ok. A feleség, a minden hónapban átélt keserves csalódást elkerülendő, hárította a szexet.

Amennyire emlékszem, mindenki próbálta jobb belátásra bírni, de a szexuális vágy sajnos (?) nem a belátáson múlik...Nem tudom mi van velük azóta, megpróbálok majd a fészen utánanézni, együtt vannak-e még?

Minden kapcsolat, na főleg minden házasság más és más. Mit is mondott erről Tolsztoj? "A boldog családok mind hasonlók egymáshoz, minden boldogtalan család a maga módján az." Ez most tuti, így kezdődik az Anna Karenina.
Kedves jutiq!

Szerintem nem akarta a mestered rádbeszélni, hogy problémád van, csak válaszolt egy kérdésedre.

Egyébként azt gondolom, hogy igaza van, alap esetben egy egészséges embernek szüksége van rá. Ahogy írod, hogy esetleg valaki rákényszerül a lemondásra, mi ez ha nem probléma?
Ha azért mond le róla valaki mert nincs hozzá partnere vagy betegség, az megint probléma. Ha nem kívánja, ennek is oka van minden esetben ha nem a partner az oka, lehet hormonális elváltozás, életmód vagy így született, az meg genetikai ok, az is probléma még ha nem is úgy érzi valaki.
De mint más problémával is lehet együtt élni úgy azzal is ha valaki életének nem része.
Kedves Simi! Azt gondolom, én mégiscsak jobban tudom, mivel ott voltam, te pedig nem...Önmagában az, hogy a kérdésemre válaszolt, miért zárná ki azt a tényt, hogy emlékeim szerint rám akarta tukmálni, hogy valamit problémának éljek meg, amit én nem éreztem annak...De tegyük fel, hogy csak lenyomtam a tudatalattimba...Akkor sem szerencsés ennyire direktbe szembesíteni valakit a téveszméjével, hiszen nyilván megvan rá a jó oka, amiért pillanatnyilag nem akar illetve nem tud szembenézni a valósággal.

Igen, vannak az alapesetek, meg a sok-sok kivétel. A szexualitás pedig tipikusan az a terület, ahol jóformán csak kivételek vannak :-)

Volt életemnek egy váratlanul jött és sokáig elhúzódó fájdalmas időszakasza. Nem véletlen egybeesésként, hanem nagyon is ok-okozati összefüggésként, akkor kezdődött a hét évig tartó szexmentes időszakom. Azt hiszem visítva kapartam volna ki annak a szemét, aki a kezdeti pár évben a szex hiányáról mint A Problémáról akart volna velem beszélgetni...Csak annyit szerettem volna ebből kihozni, hogy sosem látunk bele egy másik ember legbelső énjébe, életébe annyira, hogy helyette meghatározzuk az ő problémáját, sőt még ellent is mondjunk neki, mondván, hogy nem azt érzi, amit érezni vél...

A Maslow-piramis a legalapvetőbb szükségletek között említi a szexet, de bármilyen pimaszság is ez tőlem, nem értek egyet vele...Azért a levegőre, az ételre, italra, alvásra jóval nagyobb szükségünk van, ez nyilvánvaló...:-)

Buddha állítólag ezeket mondta:

„Amikor az, aki szexuális örömökre vágyik, beteljesíti vágyát, a szíve valóban elbájolódik. A halandó megkapja, amit akar. De amint ennek a – vágyakozó, epekedő – személynek az örömei lecsillapodnak, összetörik, mintha meglőtték volna egy nyíllal.”

„Az, aki mindig tudatos, az kerüli a szexuális vágyakat. Elengedve azokat, átkel az áradáson, mint az, aki, a csónakból kilapátolva a vizet, elérte a túlpartot.”

Ezt már nem Buddha írta, hanem egy Buddhista blogger: "A szex tehát nem valami bűnös, alantas... - bűnösnek nem bűnös, mert a bűn ábrahámita koncepciója hiányzik. De ettől még a nemi vágy az, ami az embert leginkább megköti a szenvedéshez."
fiatal lányok egymás közti beszélgetése közben ütötte meg a fülem,egyikük kijelentése:ki kell tapasztalni a fiú farkát.