Egy volt kolléganőm férjének volt szokása, hogyha egy társaságban elfogyott a beszédtéma, támadt egy kis csend, akkor felkiáltott: "Beszéljünk a szexről"

Már a blogomban (Mi a legjobb a szexben?) kifejtettem, de itt is leírom. Szex alatt bármit értek, ami nő és férfi, vagy akár nő és nő, férfi és férfi között történhet. A röpke alkalmi dugástól kezdve az ölelkezős szerelmeskedésig, a viszonytól a házastársi kötelezettségig. Az extremitások (Pedofília, szadizmus stb) kivételével bármiről eshet szó, ha van kedvetek.

Kezdetnek javasolnék egy témát, de nem kötelező, ha valakit más érdekelne hajrá!

Most olvasok egy jó kis könyvet a szokásokról. Az írónő egyik házaspár ismerőse, rendszeresen betervezi a házastársi együttlétet. Először elborzadtam rajta, de ahogy jobban belegondoltam, nem is akkora hülyeség ebben a "mai rohanó világban" :-) Az, hogy hetente pár órát a meghitt együttlétnek tartanak fenn, az megszívlelendő...Aztán vagy lesz belőle szex, vagy nem, de ha "csak" egy kis összebújós beszélgetés, az is lélekmelengető, és biztosan kedvező hatással van testre és lélekre egyaránt.
Úgy látszik itt senkit sem érdekel a szex.
Amondó vagyok, hogy ne beszéljünk a szexről, inkább műveljük! Természetesen azzal akit szeretünk! :)
:) :) :)

Erről van szó!
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
A blogomban 69! :-) hozzászólásnál tartunk, lehet, hogy már mindent elmondtunk a szexről? Kötve hiszem, a téma valszeg kimeríthetetlen :-) Pl. a csókról még nem is beszéltünk :-)

A kedvenc zsidó viccem is a szexről szól. Erről jut eszembe, olvastam pár éve egy könyvet a kóser szexről, nagyon érdekes volt. Na de lássuk a viccet:

Ortodox zsidó fiatalember készül az esküvőjére. Megkérdezi a rabbit:
- Rabbi, igaz, hogy tilos az esküvőn a férfiaknak a nőkkel táncolni?
- Igen, mert ha együtt táncolnának, az kísértésbe viheti őket.
- Én sem táncolhatok a saját feleségemmel?
- Nem - mondja a rabbi.
- És mi a helyzet a szexszel a nászéjszakán? Azt szabad?
- Hát persze, a házasság célja az utódok nemzése.
- Mindenféle pózban?
- Hát persze!
- Úgy is, hogy a nő van felül?
- Persze, miért ne?
- Teljesen meztelenül is szabad?
- Természetesen!
- Még az asztalon is?
- Miért ne?
- És állva?
- Ó, NEM, azt nem szabad!
- Miért nem?
- Mert az tánchoz vezethet...
Maha108 írta: Amondó vagyok, hogy ne beszéljünk a szexről, inkább műveljük! Természetesen azzal akit szeretünk! :)


Szerintem a kettő nem zárja ki egymást...Minél többet beszélünk róla, annál jobban kedvünk támad hozzá :-)
Olvasom tovább a könyvet a szokásokról (Gretchen Rubin: Jobban, mint valaha)
Ennél a résznél ugyan nem említette a szexet, de úgy látszik nekem újabban mindenről eszembe jut :-)
A szerző szereti skatulyákba gyömöszölni az embereket, de a szokások és az önismeret szempontjából nagyon hasznos meglátásai vannak. Most ott tartunk, hogy kétféle ember van: a nevük sajna nem jut eszembe, mert ugye mindig csak a szexen jár az eszem, minden mást elfelejtek :-(

Az egyik fajta nem tudja elviselni, ha valamiről teljes mértékben le kell mondania, pl. hiába tudja, hogy a csokiban rengeteg kalória van, még a fogyókúra alatt sem tud lemondani róla. De mivel mégiscsak le akar fogyni, ezért naponta csak egy kockát eszik.

Na most, a másik fajta ember erre képtelen. Mármint a beosztásra. Ha ő hozzájut egy csokihoz, MINDMEGESZI, és még az is lehet, hogy utána lerohan az éjjel-nappaliba még egyért. Két megoldása van, vagy megkéri valamelyik családtagját, hogy dugja el előle, vagy fogyókúra alatt EGYÁLTALÁN nem eszik csokit. És ettől nem is szenved, mert a teljes lemondás könnyedén megy neki.

Hát valahogy így van ez a szexszel is. Van az a típus, aki nem tud nélküle élni, és ha nincs párkapcsolata, akkor alkalmi numerákkal vigasztalódik. A másik típusnak pedig sokkal könnyebb hetekre, hónapokra, évekre lemondani a szexről, mint hébe-hóba megtenni.
Kedves Jutiq!

Maradjunk a fogyókúránál először én másképp gondolom, ha valaki néha megeszik egy kis kocka csokoládét az kielégíti az édesség iránti vágyát és nem alakul ki benne az elvonási tünet, nem lesz fusztrált, ingerült és nem jár úgy mint sokan, hogy megvonják maguktól mert tudják, hogy túl gyengék ahhoz, hogy egy kocka után megálljt parancsoljanak maguknak, így aztán szenvednek és amikor nem bírják tovább meg elkezdenek falni és rövid idő alatt semmisé tesznek esetleg hetek, hónapok eredményét.

Valahol a szexre is rá lehet ezt húzni, mindenki saját maga dönti el, hogy mit választ, hogy évekig meg van nélküle vagy nincs meg nélküle és ez alapján senkinek nincs joga a másikat minősíteni sem pozitívan sem negatívan mert ez mindenkinek saját személyes ügye,szükséglete. Mint ahogy az is, hogy valaki ötször eszik egy nap vagy csak kétszer vagy lehet egyszer sem mert épp böjtöl.

Ami pedig a szexről való beszélést illeti erről is született már sok okosság, itt is megnyilvánult már egy-kettő, én hozzá teszek még egyet:
Aki beszélni nem tud róla az csinálni sem tudja. :)))))
Kedves Simi! Én és a szerző sem minősített, csak bemutatta a két fajtát, és persze azt is leírta, mennyire nem értik egymást. Pont az a lényeg, hogy a "lemondó" típus, (majd otthon megnézem, hogy is nevezi pontosan a szerző a két fajtát) egyáltalán nem szenved, vagy legalább is sokkal-sokkal kevésbé a teljes lemondás állapotában, mintha hébe-hóba bekapna egy kockát. Na de meg nem is elképzelhető, hogy bekapjon egy kockát...Mert vagy semmit vagy mindent :-) Egy kocka nem kielégíti az édesség utáni vágyát, hanem felpiszkálja :-( Mindenkinek legyen az ő hite szerint, az a lényeg, hogy legyünk tisztában azzal, hová tartozunk, és ne majmoljunk másokat sem a fogyókúrában sem a szexben :-)
Szerintem is "kell" a szexről beszélni, akár így nyilvánosan, akár intim helyzetben. Persze néha minden szónál többet ér egy pillantás, egy sóhaj, egy kis odavezetés :-)
Kedves jutiq,
(hamár mindig a szexen jár az eszed:) ajánlok Neked és persze mindenkinek egy nagyon színvonalas tabudöngető dokumentumfilmet, a Szerelempatakot:
[urlhttps://www.youtube.com/watch?v=3RQRkjBea3M][/url]
Jó szórakozást!
Sym
Jutiq, pontosan, megelőztél kiakartam egészíteni az írásom még mielőtt leszedi bárki is a fejem, hogy a beszélni róla-t nem feltétlen arra értettem, hogy itt nyilvánosan de a párjával mindenkinek tudni kell róla beszélni.

Jut eszembe, az hogy mostanság a szex körül forog minden gondolatod, írásod, nem lehet, hogy ez a teljes megvonásnak a tünete? :) Bocsi :)
Hát, én a hedonista csoportba tartozom, nekem egy kocka nem elég, ha már, akkor betolom az egész táblát, még akkor is, ha az 20 dekás (miközben ezt írom, éppen egy Toblerone utolsó morzsáit majszolgatom). De ha valami miatt muszáj megvonnom magamtól, akkor inkább teljesen, és egy morzsányit se eszem. Mert ha elkezdem, akkor megint csak a teljes tábla (csoki) kell. :-)
Érdekes lehet az a könyv.
az imént találkoztam egy ismerősömmel aki épp sörözni igyekezett.tudnillik nem kapott az asszonytól csokit,büntetésből.mondta ,hogy miért?hát neked is jó.ezért Ő meg sörözni ment büntetésből.
Egyszer olvastam egy óvodáskorúakkal folytatott hosszútávú kísérletről. A célcsoport elé letettek egy csokit. Majd a felnőttek kimentek azzal, hogy aki meg bírja állni, hogy nem eszi meg a csokit, hamarosan kap egy másikat is. Akik ezt ki tudták vârni, 25 év elteltével sokkal jobban teljesítettek az iskoláikban, sikeresebb, kiegyensúlyozattabb életet mondhattak magukénak. Valami ahhoz hasonló ez, mint aki koplalva akar fogyni, majd nem bírja tovább, s kétszer annyit eszik, mint előtte. :mrgreen:
Egyszer olvastam egy óvodáskorúakkal folytatott hosszútávú kísérletről. A célcsoport elé letettek egy csokit. Majd a felnőttek kimentek azzal, hogy aki meg bírja állni, hogy nem eszi meg a csokit, hamarosan kap egy másikat is. Akik ezt ki tudták vârni, 25 év elteltével sokkal jobban teljesítettek az iskoláikban, sikeresebb, kiegyensúlyozattabb életet mondhattak magukénak. Valami ahhoz hasonló ez, mint aki koplalva akar fogyni, majd nem bírja tovább, s kétszer annyit eszik, mint előtte. :mrgreen: