Ha van jó ötletetek 22 főnyi vendégcsapat ebédjéhez, küldjetek! Olyanokat, ami isteni finom, de nem kell vele sokat dolgozni!

Üdv
Marcsella
Helló Marcsella, ezt így látatlanba nem lehet eldönteni. Ismerni kellene a lehetőségeidet (mennyi sütő-főzőedény és hozzá kapcsolódó tűzhely lehetőség áll a rendelkezésedre.) Van-e helyed bográcsozni? Tapasztalatból tudom, hogy ennyi embernek meleg kaját így a legegyszerűbb főzni. Ebben bármi egytálételt meg tudnál csinálni. Ha lakásban kell ezt előadnod, akkor nagyon korlátozottak a lehetőségeid. Vagy főzöl egy hatalmas fazék gulyást és sütsz hozzá ezer palacsintát, vagy több tepsibe készítesz elő úgy húst és krumplit-zöldséget, hogy már csak pl. a sajtot kelljen ráolvasztani-pirítani. Így relatív hasonló időben tudod tálalni, pár perc csúszással. De hová ülteted le őket teríték mellé??  Másik lehetőség, hogy hideg svédasztalt csinálsz, és mindenki válogasson kedve szerint... :D Sok sikert!
Lakásban lesz, így marad a sütő.
A bogrács jó, de sajnos az idő még nem engedi, hogy a szabadban szervezzük.
Kösz, hogy válaszoltál!
Marcsella
marcsella írta: Lakásban lesz, így marad a sütő.
A bogrács jó, de sajnos az idő még nem engedi, hogy a szabadban szervezzük.
Kösz, hogy válaszoltál!
Marcsella



Marcsella!

 Lakásba a svédasztal a legtökéletesebb, ebbe a hidegtálakon kívül még belefér egy kis meleg étel is (pl.töltöttkápi stb.). Mindenki maga szolgálja ki magát és lehet közben jókat beszélgetni. :)
Szia Marcsella,
lapockából sokféle tokányt lehet készíteni, nem pörkölt, de mégis szaftos hús, gombával, különféle zöldségekkel, fűszerekkel, kolbásszal dúsítva, többféle ízhatást lehet elérni. Köret is lehet bármilyen tészta,rizs, tarhonya.lehet tejfölösen, de lehet savanyúsággal kínálni.
Én a svédasztalt azért tartom jobbnak, mert nagyon kevés lakásban lehet 22 embert kényelmesen leültetni egyszerre meleg kajához. Nagy valószínűséggel akkor moccanni sem lehet az asztaloktól és a székektől. Egy hideg menüsort nagyon klasszul meg lehet csinálni házilag is. Pl. kolbásszal töltött karaj, sonkatekercs, sajttekercs, töltött tojás, különböző saláták színesithetik a kínálatot. Ennél a megoldásnál az egyéb ülőhelyek (fotel, kanapé) is igénybe vehető, és asztal is csak a kajának és a terítéknek kell. Sok sikert!
Köszönöm az ötleteket!
Marcsella :D
Helló Marcsella! Túl vagy rajta, vagy ezután lesz a premier? Kapunk beszámolót róla?? Üdv:M.
Nem tudom még aktuális-e, de én mint elég nagy rokonsággal rendelkező anyuka tudnék neked recepteket ajánlani.
Én minden esetben ilyenkor svédasztalos kajákat készítek, és a következőkkel: Fasírtot gyúrok be, és azokat olajozott sütőpapírra gombócozom, olajjal megkenem és forró sütőbe téve 200 fokon megsütöm. Ugyanígy készítem a rántott csirkét is, bepanírozom, olajozott sütőpapírra pakolom, megolajozom és forró sütőben megsütöm. Mind a két hús félét félidőben megforgatom. Ezt lehet rántott tarjával is csinálni, az is nagyon finom, nem kell mellette állni, és egyszerre sok készíthető, főleg légkeveréses sütőben, és nem lesz tőle olajszagú a lakás. Aztán szoktam karaj szeleteket előre készíteni úgy, hogy besózom, és paprikás lisztben megforgatom és hirtelen kisütöm olajban és zárható dobozban elteszem, és csak akkor teszem a sütőbe, mikor jönnek a vendégek. Addigra készítek hozzá hagymás, gombás, tojásos, borsos, vegetás, esetleg oregánós ragut, és a húsokat sütőpapírra pakolom, teszek mindegyikre egy szelet sonkát, rá a ragut, és egy szelet sajtot és megsütöm. Ez hamar megsül, mert már félig sült a hús, és a ragu is elkészíthető előre dobozba. Lehet még ezt az előkészített karajt sütőpapírra tenni, és leönteni a következő keverékkel, párolt hagymába keverni csíkozott bacon szalonnát, gombát, kukoricát, borsót, répát, ki melyiket szereti, fűszernek borsot, vegetát, oregánót, ízlés szerint, össze párolni, és ezt elkeverni tejföllel és a húsokra önteni, és jó sok sajttal megszórva megsütni. Ezek a húsok mind előző nap előkészíthetők, és lehet frissen sütni őket a vendégeknek. De lehet még csirketortát és készíteni, vagy savanyú uborkával töltött stefánia vagdaltat, mert ezek is egy kicsit különlegesek, és ezeket már előző nap meg lehet sütni. Ha valaki szereti a halat, annak még tudom ajánlani, hogy rántson ki halszeleteket és azt marinálja úgy, hogy a halat lerakja rétegesen besózott hagymakarikákkal és azt leöntve jó ecetes salátalével, és ezt legalább 3-4 négy nappal előtte már el kell készíteni, ez is isteni finom vendégváró húsféle.
Salátáknak meg lehet készíteni főtt tojásos, hagymás, majonézes krumplisalátát, majonézes, kukoricás savanyú káposzta salátát, görög salátát, kukoricasalátát, csípős majonézes káposztasalátát csinálni, vagy tésztasalátát, esetleg majonézes almás-szőlős sajtsalátát, babsalátát csinálni. Ezek a saláták mind előző nap elkészíthetők, és egy kicsit egyediek is némelyik. Hát sok sikert a vendéglátáshoz, nekem ezek a kaják mindenkinél nagyon beválnak!
Köszi Gory! Nagyon jók az ötleteid.
Még nem vagyok túl rajta, mert a múlt heti ítéletidő miatt napolni kellett, így majd húsvétkor kerül sor rá!
Majd beszámolok!