Az Isten a férfiaknak hatalmat, és észt adott, a nőknek ravaszságot, hogy elvegyék!
"Hímneműnek lenni születés kérdése, férfinak lenni kor kérdése, de Úriembernek lenni, az választás kérdése."
enigmaa írta: "Hímneműnek lenni születés kérdése, férfinak lenni kor kérdése, de Úriembernek lenni, az választás kérdése."

Hímneműnek lenni a karma (sors,újjászületés, már aki hisz benne) eredménye. Az "átkosból" egy mondás: elvtárs mindenki lehet, de úriembernek születni kell! A "többivel" egyetértek, pontosabban nem tudom cáfolni!
Bölcselkedés.............? Vannak még csodák?

A csodáról
Te nem hiszel a csodában, tagadod? Nézd csak, nem győzhetlek meg, mert a csoda legfőbb ismertetőjele, hogy csodálatos - nem lehet bizonyítani, mint egy élettani tényt, nem lehet fényképezni, sem előre, mennyiségtani törvények szerint megjósolni és kiszámítani. A csoda megnyilatkozási formáit sem könnyű mindig érzékelni: nem jár mindig két lábon, nem lehet fényképezni, nincsenek telekkönyvi, sem anyakönyvi adatai. A csoda, egészen egyszerűen, megnyilatkozik - s néha csak sokkal később értjük meg, mi volt a csoda, hogyan avatkozott életünkbe, s mi volt e beavatkozásban a természetfölötti és csodálatos. A csoda lényegét nem tudom megmutatni, sem bizonyítani. De gondolj talán arra, milyen felfoghatatlan és csodálatos igazi valójában mindaz, amit mindennapinak és természetesnek érzel: már a létezés ténye milyen csodaszerű! Az, hogy megszülettél, élsz, s egy napon meghalsz! Mindezt "természetes"-nek érzed? Akkor vaksi vagy és botfülű. Már a valóság is csoda, felfoghatatlan, s minden természetes kellékével és anyagával természetfölötti is! Miért is lenne e valószínűtlenül bonyolult valóságnál értelmetlenebb a csoda? A világlélek a csoda, mely mindenben megnyilatkozik. Ezért vagyok hívő: mert a világ lelke bennem is, hétköznapjaimban, szomorú és esendő sorsomban is megnyilatkozik.
Bölcselkedés.............? Vannak még csodák?
Örülök az eszmefuttatásodnak!
Mi a véleményed a véletlenekről, és a szerencséről?
Kedves Acél,

Ne haragudj, de nem saját gondolataim voltak, hanem Márait idéztem.
Tudod, egyszer írtam, hogy ne múljon el egy nap se olvasás nélkül.
És a Füveskönyv pont olyan, hogy elalvás előtt még az ember belelapoz egy kicsit.

Kellemes estét,

Judit
 Sok férfi olyan, mint a frakk: ha nélkülözi a megfelelő környezetet, használhatatlan lesz.
:D :D

"Minden dühös nő mögött áll egy férfi, akinek fogalma sincs, hogy mit csinált rosszul."
a Blogírás az Önkielégités legmagasabb formája...
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Basszus, feczo. Te még itt? :D
és TE ujra itten ? :) :)

na jo a regiek hianyoznak.....

de ezen bölcseletemhez azert akikhez irodott volna nem tudnak, mernek irni..na jo ez itten nem a Blog helye. uj emberkek uj szituaciok ..C'est la vie es

2/ a Blogiras = jo ebedhez szol a nota