Robin Cook:Gyilkos terápia

Cook könyvei alapból fehérköpenyesek,de itt az őssejt a lényeg :D


A betyár kölkeket kicsapják az oskolából mert írónak képzelik magukat.A főhimpellér ahelyett hogy a nagyi pénzén felmászna a ranglétrán ,csajozik meg festeget.Egyszer aztán megszállja a szentlélek és haza ruccan a taljánoktól.A pennájának szenteli az életét a nagyit hanyagolva :D Galilei után szabadon meg van állapítva,hogy bezony ingadozás van a talpunk alatt :D
Két feladvány is függőben van. Árpádé és hamucipőkéé.

Árpád (leszazalekolt): Csak nem Thyl Ulenspiegel a főszereplő? Aki azt kérte a császártól, hogy fellógatása előtt csókolja meg a hátsó fertályát. :-) Ugye egy Charles de Coster nevű 19. sz.-i belga író a szerzője? Nem olvastam, s nem volt könnyű megtalálni a neten sem, mert 1985-ben adták ki a Világirodalom klaszikusai sorozatban. S kiderült, hogy ott van a könyvespolcomon, de még nem olvastam.

hamucipőke leírása tetszett, s nagy klasszikusunk műveként kicsit könnyebbnek is bizonyult. Jókai Mór: És mégis mozog a Föld.

Új feladvány:
A harmadik függő: Robin Cook, az író ok, de a könyv címe nem talált.
Hibridóma - A végzetes sejt?
(Mr Cook ontja - szinte klónozza - a nagyon hasonló könyveket. :-) )

Nekem meg előbb lemaradt a feladvány:

Amikor rádöbbenünk, hogy egy egérke is okosabb nálunk, már nem is biztos, hogy okosabb nálunk. Amikor rádöbbenünk, hogy innen már csak ... visza fellé visz a zut. Visza a kezdett ekhezz.
Megfejtés:

Daniel Keyes: Virágot Algernonnak

Új feladvány:

Ha a szereposztás megfordul, az ápolt a normális, a rosszfiúból meg emberjogi aktivista lesz, akkor már csak egy észveszejtő műtéttel lehet gatyába rázni a tékozló fiúkat.
köszönöm a megfejtés,bár ügyetlenül adtam fel.hamucipoke feladványa talán a holt költők társasága?kedves womanusé pedig;virágot andzsernonnak?én feladnám;tűzoltó aki gyújtogat,aztán csatlakozik a bújdosokhoz,akik megtanulnak fejbe könyveket.
kedves L.emma!Ken Kesey;száll a kakukk fészkére
Ray Bradbury: Fahrenheit 451

Kedves játszótársak! A kisegerest ketten is megfejtettétek, míg a Cook könyv címét nem tudom, hogy eltaláltam-e? Árpáddal még versenyben állok, hogy Jókai vagy Holt költők? :-)

Új feladvány:
Piromániás és véresen dilettáns költő mindenkit likvidál, míg végül rá kerül a sor. Az író viszont sem nem véres, sem nem dilettáns, sőt! Még Thomas Mann is rajongott érte.
Kosztolányi:Néró ,a véres költő

Jókai a nyerő :)

A pulykakakas városa környékén élt family kft régi kútból előkotort története.Fő vonal természetesen az asszony,aki nem volt eszetlenke :)
kedves hamucipoke!Szabó Magda;régimódi történetére tippelek.én feladványom?Csernobili terület idegenvezetője a célba érésnél nem kéri a jutalmat.
Kedves Árpád! Huh, de izgalmas feladvánnyal örvendeztettél meg! Már amennyiben jó a megfejtésem. Ezek szerint nem csak a történelmet, de a sci-fi műfajt is szereted. A leírásodból nekem azonnal Andrej Tarkovszkij híres filmje a Sztalker ugrott be. Amely természetesen nem Csernobil története, de a halálos veszélyeket rejtő szigorúan őrzött, lezárt Zóna ábrázolásával a rendező mintha megjósolta volna a csernobili halott vidéket.

De itt nem filmekkel, hanem könyvekkel játszunk, így a Wiki segítségét kértem, hogy megtudjam, milyen irodalmi alapja van a filmnek. Egy szovjet-orosz sci-fi író testvérpár, Arkagyij és Borisz Sztrugackij írta a film forgatókönyvét, amelynek alapja a Piknik a senkiföldjén című regényük. Ami nálunk is többször megjelent különböző címeken. Remélem, hogy erre a sci-fi regényre gondoltál.

Az én feladványom főszereplője egy intelligens óceán, amely emlékképek újbóli megtestesítésével őrületbe kergeti a kutatóbázis embereit.
(Tarkovszkij ebből is emblematikus filmet forgatott, aminek amerikai remake-je bár jobban követi a regény cselekményét, mégis szerintem inkább George Clooney meztelen muszkliajiról szólt.)
Stanislav Lem:Solaris

Egy kis kenyér csórás miatt 15 évet élvezi az állami bentlakásos nyaralást.A szabad levegő újra beenyvezi a kiskezeit, de egy jótét lélek megbocsát és ezért a javulás útjára lép.Átveszi a Mikulás szerepét,még egy jánykát is örökbe fogad.Egy szimat követi ha kell ha nem.Mikor átlibben a másvilágra majdnem kiderül , a rovott múltja.
kedves womanus!igen míg el nem fogytak a jó fantasztikus könyvek. ide tartozott Lem Solárisza is.van stálker című könyvem az említett íróktól,de ez valami forgatókönyv.és akkor legyen itt egy kimmériai patkolókovács fia,aki bekalandozza a hybóriai világot?
keves hamucipoke!zsanvarzsan nyomorultak.egy másik;napvitorlán utazó pár varga betűs története?
Robert E. Howard: Conan, a barbár

Kedves Árpád! A napvitorlás feladványodat (amely valószínűleg szintén sci-fi) nem tudom megfejteni, így az még függőben van. Ezért egyelőre nem is írok új rejtvényt.