kedves vomanus!a napvitorlás pár olvassa a könyvet amiben egyben >>szereplők<<mint a hős,aki többszöri nekifutással mindig a Földre érkezik.a csavart a {szereplők} adják a végén.
kdveseim!nagyon könnyű lett volna,ezért bonyolítottam.előszőr lezuhan aFőldre.azttán megint lezuhan a filmben aFőldre és ugyanazokat találja.
Carston Heston, filjében rálel az elpusztult szabadságszoborra.
Pierre Boulle: A majmok bolygója
Kedves Árpád! Mitagadás, sosem jöttem volna rá a megoldásra, ha nem említed Charlton Hestont meg a szabadságszobrot. Amúgy a hollywood-i film alapjául szolgáló regény írója nem is amerikai, hanem francia. Szerintem a leírásod nem a könyv lényegét ragadta meg, ezért volt nehezen megfejthető :-(

Én ezt találtam ki 'A majmok bolygójára':
Jó az, ha össze-vissza röpködsz az űrben, s a végén fogalmad sincs, hogy melyik bolygóra térsz vissza? Mi történik, ha a darwin-i evolúció az utolsó elágazásnál kisiklik, s a teremtés koronájának legközelebbi rokonai így a majomszabású emberek lesznek? (A teremtés kontra evolúció vitát most hagyjuk másokra. :-) )

Feladvány: Az egyik kisfiú bársonyba, a másik rongyokba születik. Az egyik apja törvények alkotója, a másiké törvények megszegője. Aztán a gyerekek ruhát és helyet cserélnek.
kedves womanus!koldus és királyfi.én a természetfeletti horror a science fictionban Ő a Necronomicon kitalálója."Nagy Őregek" mítoszáról írt novellákat."nem halott az,mi fekszik örökkön,a halál sem ér át végtelen időkön".Ki az író?
Kedves Árpád! Kezd a játék kettőnk magánszámává válni, s ráadásul egy nagyon speciális irányba tolódott el, a sci-fi és a horror felé. Esetleg hagyhatnánk egy kis teret másoknak is? :-)
Azért még erre a kérdésedre válaszolok. Howard Phillips Lovecraft az író, akitől bár semmit sem olvastam, de a Necronomicon szó beírása a keresőbe ontotta róla az információkat.

Visszatérve a "normál" irodalom vizeire, a feladványom:
Egy birodalom, ahol a szent ganajtúró feltart egy hadsereget. A fiatal uralkodó és a papság nem puszipajtások. Egy napfogyatkozás sorsdöntőnek bizonyul.
Megfejtés:

Prus: A fáraó

Új feladvány:

Három klassz pasi-( meg egy negyedik ) :wink: össze-vissza kaszabolnak mindenkit, és egy szép nő elveszti a fejét miattuk. Mellesleg a gaz egyházfi tervei is dugába dőlnek.
Dumas:A három testőr


Nemcsak a pemzlivel bánik mesterien hanem a szebbik nemmel is.Nem igazán györti a bűntudat ha fehérnépnek férjeura is akad.A lovak nem így gondolják,egy összetapossa az épp aktuális kedves fejit.Eccer aztán ő is igába hajtja a kókuszát,de rossz lóra tett :D Innentől a lóvé a fontosabb,bár a pemzlije még akkor is aranyos marad :D
Megfejtés:

Dallos Sándor: Aranyecset ( I. kötet: A nap szerelmese)


Új feladvány:

A háború idején egy kereskedőasszony bekaristolja fél Európát. A dohányra hajt, de felsül. :roll:
Bertold Brecht - Kurázsi mama és gyermekei

Röviden:
Kőgazdag műanyag banya kilóra megveszi liliomtiprója kinyúvasztását.

Szofisztikáltabban:
A kilencedik férjével élő, a már minden testrészét műanyaggal pótló milliárdos öregasszony zsenge ifjúsága helyszínére visszatérve az elszegényedett városka kispolgáraitól megvásárolja ifjúkori csábítója, tönkretevője halálát. Egyetérthetünk-e a bosszúval illetve annak módjával? A pénz tényleg mindenható? A tömeg tényleg ennyire manipulálható? És tényleg.
Megfejtés:

Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása

Új feladvány:

Kellékek: három boszorkányos nőci, egy megidézett, nem kicsit problémás férfijú :twisted: , sok humor, némi bűbáj és rontás. :roll:
Eredmény: kiváló szórakozás. :wink:
Megfejtés:
ipswichi boszorkányok

Új: helyszin Francia királyi rezidencia
Kosztümös
Röviden:
Ármány-szerelem-románc-
eredmény egy gyönyörü kert
Jó szórakozást
Allison Deegan: Egy kis káosz (A little Chaos) című könyve, amelyből a Virág románca címen amerikai film készült. Hogy miért ez a tippen, azt a "Játék és logika" c. blogomban próbálom elmondani.

Addig nem adok fel új rejtvényt, amíg Zoya (vagy valamelyik játszótárs) meg nem erősíti vagy meg nem cáfolja a tippemet.
A megoldás tökéletes
Új feladvány:

Történet egy rossz időkben köttetett rossz házasságról egy öntetszelgő macsóval. Első kézből való "tudósítás", ahogy a "felszabadító" katonák meggyaláznak egy erdélyi úrilányt. Egy kívül-belül gyönyörű asszony vallomása arról, hogyan lehet tiszta tudattal, ép erkölcsi érzékkel túllépni az átélt borzalmakon.

p.s. „A háború nem könnyű. A házasság sem.” Erről a könyvről képtelenség Karinthy-s összefoglalást írni. Karinthy sem tudott volna, ebben biztos vagyok. E két rövid mondattal maga az irónő fogalmazta meg a lényeget. Önsajnálat nélkül!
cron