Polcz Alaine .Asszony a fronton

Bevallom most olvastam el ,még mindig borzongok.Itt valóban nem lehet humorosan fogalmazni.Mert ez egy asszony,aki feltámadt az életből.

Kicsit vidámabb feladvány:

Az eccerű ,de rendkívül huncut atyánkfia nevelési célzattal magaslati levegöt élvez,ahol fabizniszben érdekelt.Sasmadár vacsorával traktája a rend büszke őrét. Háromszor is tollára veszi a regény elkövetője :)
Megfejtés:

Tamási Áron Ábel-trilógiája ( A sast az I. kötetben, a rengetegben eszi :roll: Nekem az a személyes kedvencem. Mármint nem a sasevés, hanem a rész. :) )

Új feladvány:

Karriertörténet:
Végy egy jó házat, egy csinos úri fruskát, aztán dobj el mindent, csatlakozz a feminizmushoz, írj mindenféle filozófiai zagyvaságokat, végül egy kicsi, szemüveges manus karjaiban ne felejts el emlékezni! :wink:
Megfejtés: Simone de Beauvoir: Egy jó házból való úrilány emlékei
Először az írónőnek A második nem című írására gondoltam, amit a feminizmus bibliájaként is emlegetnek. A kis szemüveges fickó Jean-Paul Sartre.

Új feladvány: Nocsak, a generációs ellentétek az isteneket sem kerülik el?
Ne hidd, hogy felzabálhatod a kölkeidet, miután kasztráltad az apádat! Villámdobáló, nőbolond fiad úgyis fellázad ellened, s évezredes álmából ébredve kiteregeti a családi szennyest a memoárjaiban. Közben az olvasó full tájékozott lesz az olimposzi szappanopera szereplőinek ügyes-bajos dolgairól.


Kiegészítés: Az író jóval ismertebb műve - a nálunk is igen népszerű - a francia középkorról írt hétkötetes regényciklusa. Nem tévesztendő össze egy másik franciával, aki egy későbbi korról írt tizenhárom (!) kötetes történelmi regénysorozatot.
Megfejtés: Maurice Druon: Zeusz emlékiratai

Zeusz meg volt, de segített a kiegészítés! :) Persze csak ha jó a megfejtés. :) Kedvencem közé tartozik a hétkötetes regényciklus.

Feladvány:
Az előkelő római katona beleszeret a gyönyörű fogvatartott királylányba, rabszolgaként házába akarja vinni, tervét nagybátyja támogatja. A lány azonban eltűnik. A katona a lány felkutatása során megsérül. Egy keresztény házban megérintik Péter apostol szavai, Krisztus tanításai. Eközben az őrült császár felgyújtatja Rómát.Tanácsadói sugallatára a keresztény hit követőit teszi felelőssé a tűzvészért. Megindul a keresztények összefogása, A királylány börtönébe kerül. Sok keresztényt feszítenek keresztre. A királylányt egy bika hátára kötözve vetik az arénába, ahol hű szolgájának kell megküzdenie a bikával.
Kedves Kata! Gratulálok, a megfejtésed kiváló! Nem volt egyszerű, tudom, mert nem ez Maurice Druon legismertebb könyve, talán nem is a legjobb, de nekem valamiért mégis fontos. :-)

A Te feladványod megfejtése: Henryk Sienkiewicz: Quo Vadis

Új feladvány: Biztos vagyok benne, hogy ezek után Druon történelmi regényfolyamának összefoglaló címe már nem nehéz feladvány. Katának különösen nem, akinek kedvence.
Kedves könyvbarát klubtársak!

Mivel az irodalmi játék megakadni vagy kifulladni látszik, íme az utolsó feladványom megfejtése: Maurice Druon: Elátkozott királyok (I-VII. kötet)

Köszönöm mindazoknak, akik velem játszottatok.
cron