Elrajtolt a kajak-kenu VB

vb.jpgA kajak-kenu világbajnokság hétvégi döntői élőben lesznek láthatók és hallhatók az M1-en és a Kossuth Rádióban, az interneten is nézhetitek élőben a futamokat.
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
„Remekül szerepel a Magyar Csapat Duisburgban a Kajak-Kenu Vb-n

duisburg.jpg


Már tegnap kiderült, hogy a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus, valamint a Szabó Gabriella, Fazekas-Zur Krisztina kajakos duó 1000 méteren már biztosította helyét a döntőben. A délután induló mind a hét egység beevezte magát a döntőbe: Kozák Danuta K-1 500 méteren, 1000 méteren Vajda Attila, Medveczky Erika és Dombóvári Bence, míg a párosok közül a Kökény Roland-Dombi Rudolf és a Kovács Katalin-Douchev-Janics Natasa duo és az 1000 méteres kenu négyes, Korisánszky Dávid, Korisánszky Péter, Vass András, Varga Dávid összeállításban is.

Ma délelőtt pedig 3 másik magyar egység is a döntőben: az 1000 méteren már döntős Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenu páros a rövidebb távon is remek teljesítményt nyújtott, s magabiztosan nyerte futamát.
Az 500 méteres női kajak négyes: Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta és az 1000 méteres férfi kajak négyes: Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel is ott lesznek a hétvégi döntőben!

Lesz tehát kiért szorítani! Hajrá lányok-fiúk!”
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
DUISBURG

10/10, ez tökéletes! 5 arany, 1 ezüst, 4 bronz a kajak-kenu vb-n

Vajda.jpg


Az aranyifjak:
Medveczky Erika (női K–1 1000 m)
Vajda Attila (férfi C-1 1000 m)
Kozák Danuta (női K-1 500 m)
Vasbányai Henrik - Mike Róbert (férfi C-2 1000 m)
Szabó Gabriella - Fazekas-Zur Krisztina (női K-2 1000 m)

Ezüst:
Kovács Katalin - Douchev-Janics Natasa (női K-2 500 m)

Bronz:
Dombvári Bence (férfi K-1 1000 m)
Dombi Rudolf-Kökény Roland (férfi K-2 1000 m)
Lakatos Zsanett (női C-1 200 m)
Varga Dávid - Korisánszky Péter - Korisánszky Dávid -Vass András (férfi C-4 1000 m)


A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
És így számolt be a HVG :

A vasárnapi zárónapon kezdésként a kenus Vajda Attila és a kajakos Csay Renáta egyformán ezüstérmes lett a leghosszabb távon, 5000 m-en (a szintén kajakos Noé Milán hetedikként zárt), majd a 200-as döntőkben érem nélkül maradtak a magyarok.

Vajda Attila 5000 m.jpg


A Lantos Ádám, Nagy Péter kenu kettes és a Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa kajakpáros negyedikként, egyesben Douchev-Janics ötödikként ért célba. Amióta Kovács és Janics egy párost alkot, még nem fordult elő, hogy egy versenyen ne állhassanak a dobogóra. A háromszoros ötkarikás bajnok Kovács eddig 31 világbajnoki címet szerzett pályafutása során, de 1998 óta most először esett meg, hogy arany nélkül utazzon haza
A vasárnap délutáni program során aztán egy arannyal és két ezüsttel gyarapították érmeik számát a magyarok. Győzött az 500 méteres női kajaknégyes Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta összeállításban - Magyarország 2009 óta sorozatban negyedszer nyerte ezt a számot -, míg a Vasbányai Henrik, Mike Róbert és a Lakatos Zsanett, Takács Kincső kenupáros egyformán másodikként ért célba fél kilométeren.
A záró 4x200 méteres staféták során a Douchev-Janics, Vad, Fazekas-Zur, Kozák összeállítású női kajakos staféta remekül hajrázva megnyerte döntőjét, míg a Dudás Miklós, Tótka Sándor, Molnár Péter, Hérics Dávid összeállítású csapat harmadik lett a lengyelek és az oroszok mögött. A Nagy Péter, Korisánszky Dávid, Foltán László és Lantos Ádám alkotta kenus négyes hetedik helyen végzett a fináléban. Kozák és Fazekas-Zur egyformán három elsőséggel zárta a vb-t, ők lettek a küldöttség legeredményesebb versenyzői.
A szombati döntők során győzött a kajakos Kozák 500, a szintén kajakos Medveczky Erika és a Szabó, Fazekas-Zur páros 1000 méteren, továbbá a kenus Vajda, aki megvédte címét és a Vasbányai, Mike duó szintén egy kilométeren. A Kovács, Douchev-Janics kajakkettes második lett 500-on, Dombvári Bence (K-1, 1000 m), Lakatos (C-1, 200 m), a Dombi Rudolf, Kökény Roland duó (K-2, 1000 m) és az 1000 m-es kenunégyes (Korisánszky Dávid, Korisánszky Péter, Vass András, Varga Dávid) pedig bronzérmet szerzett.

A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
"Magyarország nyerte az olimpiai pontversenyt a kajak-kenu vb-n (100 fénykép)
A parádés londoni szereplést is túlszárnyalta a gyorsasági kajak-kenu válogatott a duisburgi világbajnokságon. A női kajaknégyes vasárnapi győzelmével 4 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzéremmel zárt a magyar csapat az olimpiai versenyszámokban."


Vajda VB.jpg
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.