NEKEM AZ A GONDOM A FŐZÉSSEL --
"Nekem az a gondom a főzéssel, hogy egyszerűen nem értem, hogy mit kérnek tőlem a szakácskönyvek, vagy a mirelit halrudacska hátán a használati utasítás...
- Mit jelent az, hogy süssem aranybarnára? Az arany nem barna, hanem aranyszíne van, a legtöbb esetben... Miért nem azt írják, hogy süssem mondjuk magyar vizsla barnára?
- Milyen mértékegységeket használnak egyáltalán?
Mennyi egy csipet? Mindenki ugyan akkorát csíp?
- Vagy amikor azt mondják, hogy egy ujjnyi valami. De kinek az ujja? Mivel a feleségem főz általában akkor gondolom az Ő ujja, de akkor az nekem kisujjnyi...
- Vagy amikor egy evőkanálnyit kérnek. De az sima, vagy púpozott? Tehát annyi amennyit én eszek ha más kajájából kérek, vagy amennyit én adok? Nem mindegy...
- Mennyi az egy bögre liszt? Nekem például fél literes a kakaós bögrém.
- Mit jelent az, hogy előmelegített sütő? Mikor elég meleg? Ez olyan mint az előjáték, hogy érezned kell mikor jött el az a pillanat amikor már betehetsz valamit?
- Meg vannak ezek a közepes dolgok, mint a közepes hőfokon. Honnan tudjam, hogy az közepes? Ha odanyúlok és csak másodfokú égést szenvedek?
- Mekkora egy közepes tojás? Persze van már olyan tojástartó, amire rá van írva hogy S, M, L. De ha otthon csak L-es van akkor vágjak le a tetejéből? Vagy ha a boltban nincs felcímkézve akkor honnan tudom? Kérdezzem meg előtte a feleségemet, hogy az én tojásom mekkora, és akkor ahhoz tudom mindig méregetni a közértben?
- Itt van még ez a szeletelős darabolós dolog is. Vágjam apró kockákra a hagymát. Mekkora az apró? 5 forintos nagyságú? Vagy egy 1x1-es kocka elég kicsi? Ráadásul mennyire fontos, hogy kocka legyen? Ha én rombusz formájúra vágom, az elbassza az étel ízét? Vagy az kevésbé jól süthető mértani alakzat?
Arról már ne is beszéljünk, hogyha mindezen túl vagyok, akkor felrakom sülni a kaját, de mivel nem szeretek fölötte állni, bemegyek közben néha rápillantani, mi megy a tévében. Na, hát ezért van az, hogy már tegező viszonyban vagyok az összes pizzafutárral..."