Facebookon a Történelmi Őrületek oldalán találtam.


Nem sorolnám fel hibáimat és erényeimet most, ezen a piactéren. :lol: :lol:

"Angliában az 1900-as évek elejéig fennmaradt módszer a válásra: a férj egyszerűen kivitte az asszonyt a piacra, és ott eladta annak, aki a legtöbbet fizette érte.
A szokás eredete homályba vész, a legkorábbi feljegyzés az 1300-as évek elejéről való, de igazán népszerűvé a 18. században vált a feleségeladás, több száz ilyet dokumentáltak akkoriban Anglia-szerte.

RITKÁN, DE MEGESETT AZ IS, HOGY AZ ASSZONYT CSOMAGBAN, A GYEREKEKKEL EGYÜTT ÁRVEREZTÉK EL.
A feleséget akkoriban a többé-kevésbé a férj tulajdonának tekintették. Ha például az asszony adósságba verte magát, azt minden további nélkül be lehetett hajtani a férjen. A házasság intézménye pedig - főként a köznép esetében - nem volt éppen halálra dokumentálva. Nem véletlen, hogy kialakult az a filmekből ismert szokás, hogy a pap a boldogító igenek kimondása előtt még megkérdezi az egybegyűlteket, hogy akad-e valaki, aki esetleg tiltakozik. Ez nem azért volt, hogy az utolsó pillanatban megjelenjen valaki szerelmet vallani a menyasszonynak, és az meggondolja magát, hanem azért, hogy kiderüljön, ha valamelyik házasuló fél mégsem házasodhatna (például azért, mert már házas).
Válni viszont, hivatalosan szinte egyáltalán nem lehetett. Ilyen körülmények között tulajdonképpen van abban valami groteszk logika, hogy kialakult a nem hivatalos válás intézménye, ami mellett az egyház elegánsan elnézett, és amivel a szegényebb rétegek lerendezhették a problémássá vált házasságok felbontását.
Az aukciókat a piacon, vagy kocsmákban tartották, és a procedúra elég megalázó volt a nő számára: általában nyakörvvel a nyakán, pórázon vezették be, majd hosszasan méltatták a jó és kevésbé jó tulajdonságait a vevőjelöltek előtt. Ilyenkor külön kitértek arra is, ha az asszony esetleg megcsalta a férjét, és ezért kellett eladni. Egy bizonyos Joseph Thomson feleség-árveréséről fennmaradt feljegyzések szerint ezekkel a szavakkal méltatta a portékát:

Uraim, ezennel felajánlom a feleségemet, Mary Anne Thomsont, született Williams, a legmagasabb összeget ajánló licitálónak. Az ő óhaja, és az enyém is, hogy elváljunk. Olyan volt ő hozzám, mint egy kígyó. Befogadtam az otthonomba, a gondját viseltem, csak hogy megkínozzon, egy átok legyen, maga az ördög. Uraim, a szívem legmélyéből szólok, amikor azt mondom, az Úr oltalmazzon az ilyen bajkeverő feleségektől és bolond asszonyoktól. Kerüljük el őket, mint egy veszett kutyát, a bömbölő oroszlánt, a töltött pisztolyt, a kolerát, az Etna vulkánját és hasonló dögvészeit a természetnek.

Most hogy lefestettem önöknek a feleségem árnyoldalait, beszéltem a hibáiról, bemutatnám a jóságát és a személyisége napos oldalát. Szeret könyveket olvasni és tud tehenet fejni és vajat köpülni. Nem ért a rum, a gin és a whiskey csinálásához, viszont nagy kóstolási tapasztalattal rendelkezik ezek minőségének megítélésében. Úgy nevet és úgy sír, mint ahogyan a szomjas ember magához vesz egy korsó sört. Ahogyan a költő mondja, a mennyek adták nekünk a nőket, hogy nevessenek, sírjanak, és megcsalják az embert. Felajánlom tehát őt, minden erényével és tökéletlenségével, 50 shillingért.

Ez persze elég pocsék marketing volt, Mary Anne-ért egy órán keresztül nem is jelentkezett senki, így a férj kénytelen volt lejjebb venni a nyitó licitet. Végül 20 shillingért és egy kutyáért kelt el.
Érdekes módon a feleségnek vétójoga volt a licitálókkal szemben, hiába ajánlotta valaki a legtöbbet, ha a nő nem egyezett bele, nem kapta meg. Így végső soron az egész válás és újra férjhez menés valamilyen szinten közös megegyezéssel zajlott. Feljegyeztek például egy esetet Manchesterben, 1824-ben, amikor az elárverezett nőnek nem tetszett az 5 shillinget kínáló licitáló, így inkább a második legnagyobb összeget (3 shilling és egy korsó sör) ajánló vihette haza. Olyan feljegyzések is születtek, ahol az asszony magát vásárolta ki a házasságból, miután az árverésen senkinek nem kellett. Ő 3 fontot fizetett a férjének saját magáért, ami elég borsos ár volt.
Amint láttuk, az árak meglehetősen nagy szórást mutatnak. Az esetek többségében jelképes pár penny volt az ár, de megesett, hogy egy egész vagyont kért és kapott a férj. A legmagasabb feljegyzett licit 50 arany guinea és egy ló volt 1815-ben, egy smithfield-i árverésen.

A feleségaukciók az 1800-as évek második felében kezdtek el kimenni a divatból, miután egy 1857-es törvény jogilag is lehetőséget is biztosított a válásra, aránylag egyszerűen, a közemberek számára is. Ezzel párhuzamosan egyre több lett az olyan eset, amikor a feleség eladását vitás esetekben a bíróság nem tartotta valódi válásnak (például örökösödési vitákban), sőt, börtönnel fenyegették az ilyesmiben részt vevőket. Az egyház is egyre rosszabb szemmel nézte a gyakorlatot, megesett, hogy karhatalommal oszlattak fel feleségaukciókat. A szokás az 1900-as évek elején végképp ritkasággá vált, az utolsó feljegyzett este 1926-ból való, amikor egy Horace Clayton nevű illető vett 10 fontért feleséget annak régi férjétől.
Hanula Zsolt"

vásár.jpg
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Szirák Viki
Online társkeresők 45 felett: 4 dolog, amit jó, ha tudsz a netes ismerkedésről.

A netes társkeresés nem egyszerű feladat, mindegy, hogy mennyi idős vagy. Azonban 45 év felett egészen más szabályokat érdemes betartanod, és teljesen más jelekre kell felfigyelned, mint a 20-as éveid során. Az alábbi négy dologgal érdemes képben lenned, ha szeretnéd megtalálni a szerelmet!

1. A megfelelő weboldal
Az online randizás egyik legfontosabb szabálya, hogy meg kell találnod azt a helyet, ahol a legjobban tudsz ismerkedni. Bármennyire is népszerű jelenleg a Tinder, ez inkább a fiatalabb korosztály számára ideális, ha pedig 45 felett komoly kapcsolatot keresel, inkább más helyeken érdemes nézelődnöd. Habár, itt sem kizárt, hogy egy érettebb férfi rád tudjon találni!

Rengeteg olyan oldal van, ahol kifejezetten egy bizonyos korcsoportot céloznak meg, vagy láthatod, mennyire közös az érdeklődési körötök, esetleg egy teszt kitöltése után javasol neked az oldal olyanokat, akikkel megtalálhatod a közös nevezőt. A lényeg, hogy nem érdemes azon oldalakon nézelődnöd, ahol csak az idődet vesztegeted - vagy akár a pénzedet.

Apropó anyagiak, mindig figyelj oda, hogy milyen oldalra regisztrálsz! Ugyanis akadnak olyan megbízhatónak tűnő társkeresők, amelyek rögtön a belépés során elkérik a kártyádat egy kisebb regisztrációs díj miatt, majd később, különböző indokokra hivatkozva levonnak összeget az oldal használatáért - még akkor is, ha csak egyszer léptél be. A lemondás pedig szinte lehetetlen, ezért alaposan olvass utána a véleményeknek!

2. A fényképek
Amikor beszélgetni kezdesz valakivel online, eleinte légy egy kicsit óvatos. Sosem szabad túl sok privát információt megosztanod az életedről, mert nem tudhatod, ki ül a monitor másik végén. A fényképekre is figyelj oda! Ha valaki elmúlt 50, de még a 30-as éveiből készült fényképekkel próbál ismerkedni, érdemes kétszer is átgondolnod, vajon miért teszi ezt. Ahogy azokkal sem érdemes túl sokáig beszélgetned, akik nem tesznek fel magukról fényképet, és az okát nem árulják el.

Hiába küld magáról privát üzenetben fotót, mondván, hogy nem szeretné kitenné magát, aki online ismerkedik fénykép nélkül, valószínűleg házas vagy kapcsolatban él, és nem akarja, hogy egy közös ismerős ráismerjen az oldalon.

3. Higgy a tetteknek!
Ha elkezdesz a neten ismerkedni, előbb-utóbb találkozni fogsz azokkal az emberekkel, akiket sajnos nem lehet komolyan venni. Ők azok, akik azt hangoztatják, hogy szeretnének randizni, személyesen találkozni, de amikor a részleteket beszélnétek meg, eltűnnek. Vagy az utolsó pillanatban lemondják a találkozót, és néhány napig nem is keresnek - majd úgy tesznek, mintha mi sem történt volna.

Az ilyen emberek általában nem állnak készen az ismerkedésre, és végül csak az idődet pazarolják, így érdemes észben tartani azt a nagy igazságot, hogy a tettek fontosabbak, mint a szavak.

Ha kétszer lemondja a randit, harmadszor már ne adj esélyt neki!

4. Életkori különbségek
Sokakkal megesik, hogy a neten olyan férfiaktól is üzenetet kapnak, akik 5-10 évvel fiatalabbak. Ilyenkor a legtöbben egyáltalán nem adnak esélyt nekik, mert úgy gondolják, a közeledésük komolytalan, és úgysem lenne jövője egy ilyen kapcsolatnak. Pedig az igazság az, hogy csak azért, mert valaki fiatalabb nálad, még nem feltétlenül keres a saját korosztályában partnert.

Egyáltalán nem biztos, hogy a korkülönbség miatt nincs esélye a kapcsolatotoknak, épp ezért nem kell azonnal leírnod azt, aki nálad fiatalabb. Legalább egy-két randit megér a dolog, mert meglepődnél, mennyire összepasszolhatsz valakivel, aki egy kicsit később született, mint te!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

Az Orvosi Kamara szerint már több mint 1000 fertőzött lehet, és két hét múlva akár 60 ezer, ha nem lép a kormány.

A szervezet 11 pontos azonnali intézkedést sürget, köztük a lakhely-elhagyási tilalom bevezetését.

A járvánnyal sikeresen megküzdő országok példája lapján a MOK szerint a sikeres fellépéshez mindenütt elengedhetetlenek voltak például a lakosság egymás közötti érintkezését radikálisan csökkentő lépések (un. social distancing) - ahol ezeket az intézkedéseket nem hozták meg, a járvány terjedése egyre gyorsul és a betegek száma mára túllépte a napi 10 000 új esetet, amit a halálozások számának hasonlóan gyors növekedése is követ

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége ezért az alábbi intézkedések bevezetését javasolja a Kormánynak:

Más országokhoz (pl. Spanyolország, Olaszország, Franciaország) hasonlóan vezessen be intézkedéseket a vírus terjedését lehetővé tevő érintkezések radikális csökkentése érdekében. Ideértve pl. a vendéglátó és szórakozóhelyek, a színházak és kulturális intézmények, sportlétesítmények, templomok és az élelmiszert nem áruló üzletek teljes bezárását.

Szükséges a lakhely elhagyásának korlátozását, csak rendkívül indokolt esetben, a munkába járásra, bevásárlásra, egészségügyi szolgáltatások igénybevételére és a feltétlenül szükséges ügyintézésre szűkítve azt.

Javasoljuk olyan egészségügyi ellátóhelyek kijelölését, amelyek kizárólag légúti tünetekkel jelentkező betegeket látnak el. Ezzel az intézkedéssel a védőeszközök elérhetőségét koncentráljuk és az ellátást hatékonyabbá tehetjük.

A lázas és légúti panaszokkal jelentkező betegek részére a többi betegtől elkülönített ellátás lehetőségét meg kell teremteni, úgy, hogy az ilyen betegek a várakozás és az ellátás során is legalább két méter távolságot tarthassanak egymástól.

Meg kell vizsgálni annak kivitelezhetőségét, hogy a tünetmentes kontaktokat ne az aktív kórházi ágyakon tartsák megfigyelés alatt.

Az egészségügyi dolgozók kizárólag megfelelő védelmet nyújtó védőfelszerelésben dolgozhatnak, az ehhez szükséges mennyiséget minden ellátó számára központilag biztosítani kell. Ez kiemelt fontosságú, mert a megbetegedett egészségügyi személyzet maga is terjesztheti a járványt, másrészt akár karantén, akár betegség miatt ellátók tömege eshet ki. A kórházakba csak sebészi szájmaszkban és kézfertőtlenítést követően lehessen belépni, ennek feltételeit a bejáratoknál biztosítani kell.

A 65 év feletti egészségügyi dolgozók mozgósítását és bevonását az ellátásba határozottan ellenezzük. A legrosszabb prognózisú csoportot tennénk ki ezzel a legnagyobb kockázatnak. Kifejezetten a védelmükre kellene törekedni, rájuk a járvány lezajlását követően továbbra is nagy szüksége lesz a magyar egészségügyi rendszernek.

Minden, a kezelőorvos által indokoltnak tartott esetben (pl. kórházi felvétel esetén is) biztosítsák a koronavírus-teszt elvégzésének lehetőségét, annak érdekében, hogy a fertőzött betegeket időben elkülöníthessék és az egészségügyi személyzet védelme is eredményesebben legyen megoldható.
A szűrővizsgálatokat a közvetlen kontaktusban lévő személyek esetében minden esetben végezzék el.

Engedélyezzék az arra felkészült laboratóriumok által a koronavírus vizsgálatok végrehajtását, az NNK nemzeti referencia laboratóriuma a pozitív eseteket erősítse meg. A megerősítő vizsgálat eredményéig a beteggel a megfelelő protokoll szerint járjanak el. A kontaktok kutatása a járvány jelenlegi szakaszában lehetséges és indokolt, a rendelkezésre álló teszteket ilyenkor kell felhasználni

Országosan tiltsák meg minden halasztható egészségügyi szolgáltatás nyújtását, beleértve a magánegészségügyet is.

[A fenti intézkedések bevezetését követően az orvosi kamara szerint 10-14 nappal várhatóan megállna a új esetek számának gyors növekedése, majd nagyjából két hónap alatt a járvány jelentősen visszaszorítható lenne.
:shock:
https://index.hu/mindekozben/poszt/2020 ... onavirust/

89458519_2798385693586018_5922792650309632000_n.jpg
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Azt szeretném kérdezni, hogy Ti sem tudtok bejutni a csettre? Nekem se ma, se tegnap nem sikerült
Azon gondolkozok, ha most mindenki a családjával van, mi lesz a szeretőkkel?

Ezt a költői kérdést olvastam az egyik oldalon ...

Lehet a férj most jön rá...amióta éjjel nappal együtt van a családjával a -féleségével..aki kiszolgálja...kényezteti....hogy milyen tündéri -félesége van))

Nos ha sok szerető elveszíti a szeretőjét....megváltozik a társkeresők kínálata.....és az esélyek is))
Kedves Eleena! Érdekes felvetés, de gondold meg, aki eddig szeretőt tartott az a vírus eltűnése után is csak szeretőt fog keresni magának. :) Szerintem.
Ah, kedves mindegyki! (de legkevésbé Léna) Aki, mint tudjuk E-
Én, mint tartott, sőt állítom, ki-tartott szerető, na jó kufircman, állítom, hogy nem alanya vagyok e szeretőt tartásnak, pedig q-ra szeretném.
Ez nem érdekes, de bővelkedik érdekes meg és közelítéseknek.
Persze van még egy lehetőség, de az már nagyon erotikus. Gerinrevágósan erotikus, ha még emlékszel.
A nap kérdése:
Kint a vírus, bent az asszony. Akivel tíz napja be vagyunk zárva. Mind a kettő életveszélyes. Mit tegyek?
womanus írta: A nap kérdése:
Kint a vírus, bent az asszony. Akivel tíz napja be vagyunk zárva. Mind a kettő életveszélyes. Mit tegyek?


Egyszerű, elzsibbadás = SÖR!
/Fotelban, enyhén szürke atlétában és természetesen alsógatyában!/
Hogy TI mindig a legegyszerűbb megoldást választjátok!
Öleld magadhoz az asszonyt, de előtte indítsd L ezt:
https://www.youtube.com/watch?v=EQbysHsK6Is
WO.: A nap kérdése:
Kint a vírus, bent az asszony. Akivel tíz napja be vagyunk zárva. Mind a kettő életveszélyes. Mit tegyek?


küld ki az asszonyt a boltba hogy hozzon SÖRT..
Tökéletes megoldás, feczo. Tiéd a tíz pont!
Már csak azt kell eldönteni a vírus vagy a sör lesz a kísérő. :D :D :D