régen látott filmek: zabriskie point.. a ha című angol filmet sehogy se találom és nem jut az eszembe szintén valami egyetemi lázongásról szóló,talán a vörös szín segít, film. meg a nagyítást kéne még megnéznem talán.
Kedves Árpád! Nagyon jó filmeket emlegetsz! :-) Abban az időben minden fontos filmet láttam a moziban, és a tévében is fantasztikusan jó volt a kínálat...Mindhárom filmet ott láttam. Leginkább a Ha nyűgözött le, ami biztosan benne van a 10 legemlékezetesebb filmélményem között. Csak az volt a gond, hogy ezeket a naggyon jó filmeket legtöbbször éjszaka vetítették. Ezért fordulhatott elő, hogy például a Solarist asszem csak harmadszorra sikerült végignéznem...Jut eszembe: látta valaki az új feldolgozást? Milyen lett?
Az Iván gyermekkorát viszont hálisten nem éjszaka szokták játszani...Lehet, hogy túlzok, de mintha minden évben adták volna, az Iskolatévé keretein belül? Talán ez az egyetlen "művészfilm" ami egy gyerek számára is élvezhető :-) Azt hiszem ezt kipróbálom majd Tomán is :-)

A másik egyetemi lázongásos filmet vagy nem láttam, vagy csak nem jut eszembe. De talán valaki más tudja :-)

Off: klassz az új képed! :-)

Dennis a komisz Port: 8.6 Saját: 8

Tegnap láttuk. Jókat vidultunk rajta, Walter Matthauba pedig Toma egyenesen beleszeretett Azt mondta: Mr.Bean-re hasonlít :-)

Ajánljatok nekem légyszi olyan Matthau filmet, ami gyereknek is való.

Esthajnalcsillag Port: 8 Saját: 7,5

Bevallom én a Becéző szavakat sem szerettem különösebben....Talán ha Jack Nicholsonak nagyobb szerepe lenne...:-)

Drágán add a rétedet Port: 5.9 Saját: 6.5

Figyelmeztetés! Csakis gyerekkel nézhető :-) Toma ragaszkodott hozzá! Valamikor látta, de már nem nagyon emlékezett rá...Próbáltam lebeszélni róla, de aztán megegyeztünk, hogy ezután így lesz: egyet ő választhat, egyet én.
Eper és vér; The Strawberry Statement

https://port.hu/adatlap/film/tv/eper-es ... /movie-636
kösz! felettünk a Föld
Kedves Árpád! Lehetnél kicsit bőbeszédűbb :-)

Seveled Port: 7,3 Saját: 7,5

Jobb híján választottam, mert az Arizonai álmodozókat nem sikerült a Videán megnézni :-( Ezért a Youtube-bal próbálkoztam. Beírtam, hogy romantikus vígjáték, és ez volt az első amit kiadott. Vadiúj magyar film, fantasztikus mellékszereplőkkel, amibe beleértem Básti Julit is, aki majdnem főszereplő. Sosem gondoltam volna, hogy valaha Cserhalmi Györgyöt egy gangon ülve látom, amint Bodrogi Gyulával kvaterkázik :-) Györgyi Annának egy nagyon rövid jelenete van, egy agyhalott pszichológusnő szerepében remekel :-) Sajnos a két főszereplő nem különösebben tetszett, máskülönben talán nyolcast adtam volna, minden hibája ellenére. Mert az sajnos bőven van. A jellemábrázolás meg a történetvezetés jócskán hagy kívánnivalót....Azért aki szereti ezt a műfajt, mindenképpen nézze meg :-)

Felettünk a Föld Port: 7,3 Saját: 9,5

A Porton most is nagyon megoszlottak a vélemények. Sokan egyesre értékelték, többen 10-re 9-re 8-ra páran 5-re. Mintha nem is ugyanazt a filmet néztük volna. :-) Elötte is belenéztem a kommentekbe, de mivel rengeteg spoiler volt benne, abbahagytam. A film után viszont mindet végigolvastam, már csak azért is, hátha vannak jó ötletek a befejezés értelmezésére...
A pontszámból látható, hogy a rajongók táborát erősítem :-) Valaki írta: ez nem egy sci-fi, hanem egy szenvedéstörténet. A bűntudatról, a vezeklésről a feloldozásról szól. Lassú, szomorú, de mégis van benne remény. Ne adjuk fel! Ne öntsünk a fülünkbe sósavat. Bocsi ez egy icipici spoiler volt...
Utazás a Nap túlsó oldalára 1969; Doppelgänger / Journey to the Far Side of the Sun
Sci-fi alapmű.
Retro szemüveggel nézve az 50 éves film igazi remekmű! Ma megnézve picit lassú, de még mindig csodálom a makettkészítőket, a berendezőket, stb. Érdemes megnézni másodszor, hogy mire nem figyeltünk, pedig a készítők már árulkodtak. /Én nem árulkodok, tessék figyelni!/

Számomra a 74-ben készült szinkron színészeinek hangjai, intonációi árulkodtak arról, hogy nem véletlenül tartjuk őket színészóriásoknak. /Dobhártya simogatók, nosztalgia húrokkal játszadozó, égi panteon-lakók!/

Mindenkinek ajánlom!
Utazás a Nap túlsó oldalára Port: - Saját: 8,5

Azt hiszem én sem figyeltem eléggé! Legendásan figyelmetlen vagyok, azt sem veszem észre ha egy nő piros ruhában megy be egy ajtón és fehérben jön ki :-) Vagy fordítva? :-)
A 2001: Űrodüsszeia-t sem értettem :-(

Mindazonáltal a végéig azt hittem, hogy képben vagyok...

Azért én is tettem egy nagy felfedezést: Az egyik főszereplőt Roy Thinnes játsza. Ha a neve nem ismerős, akkor még annyit mondok: Ben Quick Ha még így sem: Hosszú forró nyár :-)
Az állomásfőnök Port: 8,6 Saját: 9

Többször is nézhető. Merthogy nem a sztori az érdekes benne, hanem a szereplők... Főként a főszereplő, aki annyira de annyira cuki :-) Jó persze, ebben biztosan közrejátszik a törpesége is...Nagyfiammal láttam, szerinte a Trónok harcában még jobb volt! Lehet, de azt nem láttam.

Arizonai álmodozók Port: 8,1 Saját: 9

Az első Johnny Depp film. Nekem. Pont olyan kölyökgólya képe van, mint Banderasnak a számomra első filmjében (Asszonyok a teljes...) Azt olvastam, hogy kultfilm. Nekem nem, de megértem azokat akiknek igen :-)

Mindent a szerelemért Port: 8,6 Saját: 8

Amikor a Videa semmit nem játszott le, szokás szerint Youtube-os, romantikus vígjátékkal kárpótoltam magam. Meg voltam elégedve. Hozta amit egy ilyentől elvár az ember. Nem kacagtató, de kellemesen könnyed, kellően vonzó pasassal :-)

A következő három filmet kicsifiammal néztem

Olsen bandája Port: 9,8 !!!!!!! Saját: 8

Most nem tetszett annyira mint gyerekkoromban. Toma jól szórakozott :-)

Mr. Bean Az igazi katasztrófafilm Port: 8 Saját: 8

A három Nagy Bean film közül ez tetszett a legkevésbé, ami nem jelenti azt, hogy rossz volt :-)

PiROSSZka - A jó, a rossz, a farkas, MEGAnagyi Port: 6,9 Saját: 7

Ez volt talán a mostanában látottak közül a legkevésbé nekem tetsző, de így Tomival nézve, látva az Ő örömét, el lehetett viselni :-)
Erőszakik Port: 8,3 saját: 9

Nagyfiam kedvenc filmje, együtt néztük. Nagyon megtévesztő a magyar címe, mert azt sugallja, hogy egy agyament vígjáték...
Nagyon Tarantinós, de azért nem annyira, hogy utánzatnak éreztem volna...És nem annyira brutális, hogy 18-as legyen. Szerintem bőven elég lett volna a 16-os karika. Fantasztikus színészek parádéznak benne: Brendan Gleeson
Colin Farrell Ralph Fiennes
Aki szereti a fekete humorú gengszerfilmeket, okvetlen nézze meg!

A nagy kékség ( a 2,40-es változat) Port: 9,1 saját: 9

Fura volt, mert hol magyarul beszélt, hol angolul...Szóval nem a teljes film volt szinkronizálva...Ismét egy kultuszfilm, ami engem nem annyira nyűgözött le...Nagyon hosszú, lassú...Viszont nagyon szép... Jean Reno káprázatos, Jean-Marc Barr gyönyörű...A delfinekre nem is találok szavakat...:-) A tengert nézve pedig elhiszem, hogy onnan jöttünk, és némelyeknek honvágyuk támad...

Mivel rám nem hatott akkora erővel, de mégiscsak ajánlani szeretném, idemásolok a Port-ról egy rajongó hozzászólást:

"Nem lehet szavakba önteni azt az érzést, azt a túlcsorduló, szinte ujjongó örömöt amit az ember napokig képes érezni a film láttán.
Szótlanul, könnyes szemekkel bámulok magam elé, de ezek nem a szomorúság könnyei hanem az örömé.
A szinészi játék tökéletes,a szereplõket jól válogatták össze,és persze tényleg ez Luc Besson legjobb filmje.
Évente egyszer kötelezõ megnézni!"
A repülés elmélete Port 9,3 Saját: 9

Az téma remek, a színészek is, a megvalósítás nem tökéletes, de majdnem :-)
Hogyan veszítse el az ártatlanságát egy fiatal lány, aki már most sincs a toppon, konkrétan tolókocsis, egyre rosszabbul beszél, és hamarosan meg fog halni...Nem kell megijedni nem szomorú, inkább vicces :-) Nekem Kenneth Branagh egy árnyalattal kevésbé tetszett ebben a filmben mint a női főszereplő: Helena Bonham Carter

A belső tenger Port: 9 Saját: 9

Témáját tekintve, első látásra hasonlónak tűnhet az előzőhöz...itt a férfi béna "csupán", az állapota stabil, sokáig élhetne, de ő meghalni szeretne.
Összességében ezt a filmet sem mondanám szomorúnak, de azért jót lehet sírni közben.
A főszereplő Javier Bardem, csak miatta is érdemes lenne megnézni, de a többi szereplő is nagyon jó!

Ízek, imák, szerelmek Port: 6,9 Saját: 8

Azért annyira nem rossz, mint ahogy ebből a 6,9 pontból gondolnánk. Férfiaknak mindazonáltal nem ajánlom :-) Kivéve ha odavannak Julia Roberts-ért. Nőknek annál inkább. Főleg aki keresi a lelki békéjét. Na meg a szerelmet. Javier Bardem ebben a filmben teljesen egészséges, ha leszámítjuk az összetört szívét, de az előző filmben sokkal több lehetősége volt kibontakozni.
Ha mégsem néznétek meg, ideírom az egyik fő tanulságot: El kell menned messzire, hogy megtanuld: Isten benned van :-)
Indiáig ugyan nem akarok menni, de fogalmazódik bennem a vágy: bejárom a Mária utat...Kezdetnek...

Minyonok port 6,3 Saját: 7

Moziban már láttuk, de Tomcsikám szerette volna újra megnézni...Másodszor is ki lehetett bírni :-)