A fodrásznő férje    Port: 7,9  Saját 9.5

Jean Rochefort játsza a főszerepet, aki az egyik legjobb francia színész szerintem és ebben a filmben is remekel. Már csak az arab táncai miatt is érdemes megnézni. Kevés viccesebb dolgot láttam életemben. Maga a történet nem valami szövevényes, de a film hangulata egyszerűen elbűvölő...És nagyon erotikus is :-) 

Ördög vigye Port: 9,3   Saját: 8,5

Nehezen tudtam ráhangolódni, pedig ez is nagyon vicces és egy csomó kedvenc színészem játszik benne. Valszeg azért mert fizikailagt nem voltam elég jól és ez visszahatott a kedélyemre. El tudom képzelni, hogy egy nap arra ébredek, hogy meg szeretném újra nézni.

Bűvös vadász Port: 8,3   Saját: 9

Itt fordítva történt mint a Testről és lélekről esetében. Az elején némileg fanyalogtam, aminek az is oka lehetett, hogy a főszereplő színész nem éppen az esetem. Aztán valahogy magával ragadott a történet, a hangulat, a mese és a végére nagyon megszerettem. Mindenképpen látni, hallani szeretném majd az operát is! 

A nagy döntő  Port: 9,6   Saját: 9,5

Méltán aratorr a port nézők között is nagy sikert. Elbűvölő, gyögyörű szívmelengető film. Ilyen csodálatos, narancssárga homokot még sosem láttam! 

Ha Isten úgy akarja Port: 8,6   Saját: 8,8

Anyum tévéjében láttam meg egy jelenetet belőle és az annyira tetszett, hogy másnap elkezdtem nézni a videán. Szeretem azokat a filmeket ahol egy már nem fiatal ember teljesen átalakul. Mondjuk egy vadbaromból érző lénnyé válik! :-) A főszereplő nagyon ismerős volt, utánanéztem: a Teljesen idegenekben is játszott. Jó volt vadbaromként is és az átalakulást is nagyon hitelesen hozta.

Tűnj el Port: 7,2  Saját: 8,5

A hosszú évek alatt, amíg nem néztem filmeket, azért olvasni, hallgatni mindig is szerettem a filmekről és erről a filmről sok jót hallottam. Ehhet képest a Porton jól lepontozták :-( Nekem tetszett. Nem szoktam thrillert nézni, elég ijedős is vagyok, ez még pont belefért. Egyszer írtam már egy film elejéről, hogy milyen remek...Na ez a film legalább olyan jól kezdődik. Bámulatos indítás! A zene és a jelenet kontrasztja, fantasztikusan tetszett. Úgy alakult, hogy több ütemben néztem és az elejét sosem hagytam ki. Megnéztem újra és újra és ahogy ez írom, úgy érzem újra látnom kell! :-) 
Interjú a vámpirral Port: 8,9 Saját: 8

Nem szerettem, de a szereplők jók voltak, ezért adtam nyolcat. A Halhatatlan szeretők vámpírjai sokkal közelebb álltak a szívemhez :-)

Elszabott frigy Port: 8,5 Saját: 8,5

Imádtam a főszereplőt, főleg az elején, amikor még felfelé ívelt a csillaga. Aztán már eléggé zilált lett szegény :-) A csúnya Nő diadala a gátlástalan, menő Hímen. :-( A vége felé az Eszeveszett mesék jutott róla eszembe, főleg a menyasszonyos rész.

Démoni szeretők - Perdita Durango Port: 7,4 Saját: 9,5

Hát ezt nagggyon alápontozták a porton :-(

Valaki azt írta: iszonyat beteg film.

Eredetileg én sem akartam megnézni a sztori olvastán, de végül is Javier Bardem miatt bevállaltam, és nem bántam meg. Még az elviselhetőség határán belül volt. Szinte hihetetlen, hogy ezt a fantasztikusan sötét, erőteljes, bővérű pasast ugyanaz a színész játsza mint a Belső tenger színtelen, fakó, enervált, halálra készülő főszereplőjét. A címszereplő nőszemély is remek volt. ERgyszerre vonzó és taszító! Nagyon izgalmas, felkavaró film,

A következő kettőt Tomival láttam.

Furcsa pár 2 Port: 9,3 saját: 9

Rosszkor néztük, mert szegény Tominak izomláza volt hasizomgyakorlat miatt, és fájt neki ha nevetett. Mondtam, hogy hagyjuk abba, majd legközelebb folytatjuk, de hősiesen végignézte és röhögte :-)


Lenni vagy nem lenni (1942) port: 8,3 Saját: 8,5

Már alig emlékeztem rá, csak, hogy valami hullát hurcobálnak és nagyon vicces. Most nem tetszett annyira mint gyerekkoromban. Toma viszon el volt ragadtatva tőle, minden poénon nevetett.
Aki még nem látta, mindenképpen nézze meg! Kötelező klasszikus!
Tomi fiammal most csak egy filmet néztünk, A kaktusz virágát. Port: 9,2 saját: 9

Sokáig tartott míg megbarátkozott azzal a kicsit ellenszenves figurával akit a kedvence, Walter Matthau játszott. A szinkronhangjával viszont végig haragban volt. Érdekes, nem jöttem rá ki volt az, meg kellett néznem: Gábor Miklós
Pedig annyira jó hangja van, de ebben a filmben nekem sem tetszett...
Goldie Hawnt viszont a szinkronhangjával együtt is imádtam. Nem véletlenül kapott Oscar díjat ezért a szerepért. Persze Ingrid Bergman is pazarul játszik, és Igor figuráját is nagyon kedveltem. Sokszor nézhető film, akár évente,

Viktória királynő és Abdul Port: 7,5 saját: 8

Azt hiszem egy film amiben Judi Dench az egyik főszereplő, már eleve nem lehet rossz. Igaz történet az alapja, de nem ettől lesz hiteles egy film, mint azt már többször is leírtam. Ez a film elhiteti velem, hogy megtörténhet az ami szinte lehetetlennek tűnik: egy hatalmas birodalom idős királynője és egy Indiai fiatalember barátok lehetnek. Sőt talán még egy kicsit több is az a szeretetkapcsolat ami összefűzi őket.

800 golyó Port: 6,7 Saját: 8,8

Nem értem a rossz port osztályzatot. Engem magával ragadott ez a film. Csak azt nem értettem, miért 18 karikás? Sokat gondolkodtam rajta, hogy megmutassam-e kicsifiamnak, legfeljebb egy-két bordély jelenetet átpörgettem volna. Végül is ő döntött úgy, hogy nem szeretné megnézni. :-(
Ha egy kicsit lájtosabbra csinálják, remek ifjúsági film is lehetne. Kíváncsi lennék Spanyolországban milyen fogadtatása volt.

Zongoralecke Port: 8,5 Saját: 8

Nem szerettem ezt a filmet. Nagyon sötét, persze attól még lehetne jó film...Nem is állítom, hogy rossz, de nekem valahogy nem állt össze. A nőről végül is nem derült ki semmi és hiába kapott három legjobb női alakítás díjat (Bafta, Cannes, Golden Globe) Holly Hunter, nekem valahogy nem jött be...A két férfi főszereplő (Harvey Keitel, Sam Neill) alakítása sokkal jobban tetszett. És tetszett a kislány, aki Oscar díjat kapott mellékszereplőként.
Erről most eszembe jutott a Papírhold...Újra kellene nézni...Imádtam!

November elseje Port: - Saját 9,5

Rövidfilm egy anyáról, akinek 28 évvel ezelött meggyilkolták a fiát és csak az élteti, hogy a gyilkosát kivégezzék...Korábban nem ismertem a főszereplőt játszó színésznőt. Lindsay Duncan a neve, zseniális ebben a szerepben és nagyon jó a lányát játszó színésznő is.A rendezőnek a Port szerint ez az első filmje. (2019) Kíváncsian várom a következőt!

The Oxford Murders Port: 8,9 Saját: 8,5

Jó kis csavaros krimi két remek főszereplővel (Elijah Wood, John Hurt)
Nem tudtam, honnan ismerős az utóbbi, de hála a netnek erre is fény derült: Halhatatlan szeretők. Többek között, mert az adatlapja szerint iszonyúan sok filmben játszott!
Tomival két filmet néztünk

Egymillió dolláros bankjegy Port: 9,2 saját: 9

Tominak is tetszett és én sem csalódtam. Nagyon régen láttam. Többször újranézhető!

Római vakáció Port: 9,6 saját: 9,6

Tomi nem volt annyira elragadtatva Audrey Hepburn-től, de a filmet szerette, Bárhányszor újranézhető! A kedvenc jelenetem a hajvágás. Annyira cuki lett rövid hajjal. Gregory Peck pedig szívdöglesztő ebben is :-)

Papirhold Port: 8,4 saját: 8,2

Gyermek vagy legalább is fiatalkorom egyik nagy kedvence! Most korántsem tetszett annyira.:-( Azon pedig kiborultam, hogy a kislány cigizik. A szereplők, a két O'Neal nagyon jók! Nem rossz a film sem, de azt a rajongást most nem éreztem. Úgy látszik vannak olyan filmek, amiket jobb ha nem nézünk újra!

A közösség Port: 7,9 saját: 8,5

Az elejétől megijedtem, azt hittem horror. De nem, fekete komédia. Nagyon fekete és nagyon komédia :-) Nem tudom a Port mért pontozta le. Már csak azért sem mert az a kevés hozzászóló mind 10 pontot adott neki. Aki szereti ezt a műfajt, okvetlenül nézze meg. Egy gyömgyszem!

Biutiful Port: 8,7 saját: 9,8

Egész jó pontszámot kapott a porton, főleg ahhoz képest, hogy nem egy könnyed, szórakoztató filmről van szó. Ahogy kibontakozott a történet, na meg látva azt a sivár környezetet, elrémültem. Úristen, és még hosszú is: 148 perc
Csak az tartotta bennem a lelket, hogy a főszereplő Javier Bardem. Később sem lett jobb a helyzet, sőt még sokat romlott, de addigra már hála Javiernek annyira azonosulni tudtam a...Majdnem azt írtam főhőssel...Nem hős ő, "hisz bűnösök vagyunk"
Van a filmben egy mondat: Azt hiszed te gondoskodsz a gyerekeidről? Az Univerzum gondoskodik róluk. Javier ezt válaszolja: De az Univerzum nem fizeti ki a lakbért.
Nagyon sok rossz történik ebben a filmben, de talán egy picit mégis megmutatkozik az Univerzum gondoskodása is...Ami persze embereken keresztül nyilvánul meg.
Nem is tudom kinek ajánljam...Valaki ezt írja a Porton: Biutiful film az emberi nyomorúságról, szenvedésről, gyarlóságról és emberségről. Fájdalmas gyönyörűség.
Másvalaki: Szerintem akkor érdemes megnézni ha épp toppon vagy lelkileg, különben csak leránt magával.
Viszont most értem el arra a pontra, hogy Javier Bardem MINDEN filmjét meg akarom nézni! A legrosszabbat is. Imádom!
Reggeli a Plútón Port: 7,9 Saját: 8,8

Neal Jordan filmje. Némileg hasonlít a Síró játékra. Ebben is szerepel Stephen Rea, de itt sokkal kisebb szerepben. Liam Neesonnak is viszonylag kicsi szerepe van, de abban nagyon jó! Főleg a végén.
A főszereplő egy tünemény. Annyira bájos. Aki nem allergiás a tarnszvesztitákra okvetlen nézze meg! Sok mulatságos jelenet van benne és az egészet áthatja a derű. Na jó van benne pár keményebb jelenet, de a végkicsengés mégis nagyon pozitív.

Etüdök gépzongorára Port: 8,7 Saját: 9

Fiatalságom egyik kedves filmje. Imádtam Mihalkovot. Rendezőként és színészként egyaránt. Most nagyon keserűnek éreztem a filmet. Egész másként élt az emlékeimben.

Philadelphiai történet Port: 8,6 saját: 8,5

Az Etüdök annyira elszomorított, hogy megint elkezdtem romantikus vígjátékokat keresgélni. Főként James Stuart miatt néztem újra. Őt is nagyon szerettem gyerekkoromban és emlékszem akkoriban volt egy sorozat a filmjeiből. Ebben is nagyon cuki volt és nagyon jól állt neki Gálffi László hangja.

Szabadság szerelem (2004) Port: 8,1 saját: 8

Némileg hasonlít a Római vakációra. Talán nem is rosszabb annál, csakhát a főszereplők ebben azért nem annyira ütősek. Nincs velük semmi baj, aki szereti a műfajt, nézze meg.

Tigris a hóban Port: 8 saját:8,2

Roberto Benigni filmje, amelyben Jean Reno is szerepel. Azt hiszem eddig egy filmben láttam Benignit, de azt nem ő rendezte hanem Jim Jarmusch. (Törvénytől sújtva)
Az elején nehezen hangolódtam rá a figurára, de az iraki részben már nagyon tetszett.

Harry és Sally Port: 8,2 saját: 9

Olyant tettem amit még soha. Két filmet egyszerre kezdtem el nézni a Videán és versenyeztettem őket. Ez a film nyert! A történet alapján nem sok jót vártam tőle, de valami listán jó helyen szerepelt, gondoltam adok neki egy esélyt. Jól tettem. A címszereplők: Billy Crystal és Meg Ryan Utóbbi egy tünemény, de a pasi sem rossz. Az elején egy igazi vadbarom, akit fokozatosan kedveltem meg.

Álmomban már láttalak Port: 7,8 saqját: 8

Ez volt a másik, a vesztes film, amit azért másnap megnéztem. Azt hiszem az a világ, ahol Jennifer Lopez teltkarcsúnak számít, megérett a pusztulásra! :-(
Ez nem a filmben hangzott el, hanem egy Portos hozzászólásban...A másik főszereplő Ralph Fiennes. Gondolom van ennél jobb filmje is. Na azért ez sem annyira rossz...

Világgá mentem Port: 5,9 !!!!! Saját: 8

A Harry és Sally rendezője Rob Reiner filmjei között találtam. Hogy miért pont ezt, egy családi vígjátékot választottam, aminek ráadásul ilyen rossz pontszáma van? Azt hiszem arra gondoltam, hogy esetleg Tomival is megnézném ha jó, de ő sajnos nem harapott rá. 1994-es film, melynek főszereplője Elijah Wood. Már csak miatta is érdemes volt megnézni. Nagyon cuki kisfiú volt.
Egy rövid szerepben még a kicsilány Scarlett Johanssen is feltűnik.

Tomival két filmet láttunk

Picasso kalandjai Port: 8,8 Saját: 9

Tomi először nagyon tiltakozott a felirat miatt, de mondtam, hogy keveset beszélnek benne. Minden poént persze nem értett, de a maradékkal is elégedett volt :-)

Tengerre, tata Port: 8,5 Saját: 8,5

Tomi kedvence, Walter Matthau miatt néztük meg. Én pedig gyakran mondogattam: De azért Jack Lemmon is nagyon cuki, ugye?
A film maga nem nagy szám, de miattuk a legbárgyúbb filmet is érdemes megnézni!
Buhera mátrix   Port: 7,8    Saját: 7,8

Laza szerkezetű vicces magyar film, remek epizódszereplőkkel. Sajnos a legviccessebb epizód számomra nagyon horrorisztikus volt. Nekem egy simán lezajlódó fürdőszoba felújítás is horror :-) 

Zsernyákok    Port: 8    Saját: 8,5

Svéd-Dán akcióvígjáték. Óhatatlanul is eszembe jutott az Olsen banda :-) A Zsernyákok sokkal életszerűbb, éppen ezért talán nem annyira vicces mint az Olsen. Azért akad benne pár felejthetetlen, röhögtetős jelenet. Összességében jó kis film, szerethető szereplőkkel. Csak azért se írtam karaktereket! :-)

Tavasz, Nyár, Ősz, Tél... és Tavasz    Port: 9  Saját: 9,5

A tavasznál azt gondoltam, hogy ez egy nagyon szép, de kicsit unalmas film lesz. Aztán beindultak az események, túlságosan is. De mivel a tél után megint tavasz lesz, tele voltam reménnyel. hogy a befejezés újra szép lesz. Na de hát az élet nem egy habostorta, kit anya szült, az mind csalódik végül  :-( 

Aki még nem látta, okvetlenül nézze meg! Hatalmas Film! Nem is értem miért nem adtam neki 10 pontot! Valszeg a vége miatt, pedig talán így kerek. Nem vagyunk tökéletesek, hisz bűnösök vagyunk...

Az utolsó hóhér    Port: 8,4    Saját: 9,4

Egyre inkább nő bennem a meggyőződés, hogy az angol filmek megbízhatóan jók az angol színészek pedig fantasztikusan jók.  
Eddig nem sokat gondolkodtam a hóhérok lelkivilágán, de ha tettem volna, valszeg arra jutok, hogy a többségük szadista. Na ez a filmbeli hóhér kifejezetten emberbarát. És azt sem gondoltam, hogy valaha egy akasztást meghatónak, nagyon is emberinek fogok látni. Pedig ez történt. Lehet, hogy rossz szavakat használtam, lehet, hogy perverz vagyok, de hatalmas élmény volt!
             

          Kritika

„Itt a NASA-nál mind egyforma színűt pisálunk!” – A számolás joga kritika

Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De amikor már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság mind kevés lehet, találnak néhány kiaknázatlan lángelmét, akiket addig senkinek nem jutott eszébe használni. Hiszen többszörösen gyanúsak: nők és feketék. A három nő igazi emberi komputer: senki nem érti, hogyan képesek megcsinálni azokat a számításokat, amiket végeznek, de rakétasebességgel emelkednek a NASA ranglétráján, odáig, ahol a kor legnagyobb tudósai dolgoznak. A cél: feljuttatni John Glennt az űrbe... és azután haza is hozni."

Korábban olvastam cikket a témában...de örülök, hogy filmben is létezik ...csak ma fedeztem fel...és már nézem is))
https://www.filmtekercs.hu/kritikak/alh ... us-kritika

Csak az első 20 percet láttam és máris rosszul vagyok...de még ma végignézem..

Aki kíváncsi a jövő nemzedék életére...de hisz már most jelen van ez az életstílus.. örüljön...hogy ennél szebb időket élt meg...ez a mi kiváltságunk..... gyönyörű ajándékunk az élettől....
28. BAFTA díjátadó, 1975.
Jack Nicholson nyerte a díjat, de a "Száll a kakukk" forgatása miatt nem tudta személyesen átvenni.
https://www.youtube.com/watch?v=gtHI0ipkgEo
(Feliratoztatható)
Jane Austen befejezetlen írásából. Duna Tv
https://youtu.be/bewgZjUVhYg