A fiatalság forrását adja hírül a következő videó. :)
Na jó, egy kis gyakorlattal fűszerezve. :roll:

https://www.youtube.com/watch?v=KgjZiasrSnw&list=PLUEhC8N1T8S-_tXPJK_Zh97AXD4Q7WLCF#t=27
Érdeklődőknek ajánlom James Hilton: A kék Hold völgye című könyvet 
Kedves Jagica! Bár ugy látom már nem vagy tag,de ha más elolvassa neki ugyanugy szól ez a kis beirás.Én már elmultam 70-es és még mindig jól birom magam fizikálisan,nem szedek gyógyszereket,és havonta legalább egyszer hegyet mászok.Mindezt azert mondom el, mert nagyon sok köze van hozzá az öt tibeti ritusnak...17 évvel ezelőtt kezdődtek izületi problémák,és mivel nem vagyok" rögtön gyógyszerszedő" tipus,elkezdtem keresgélni és ráakadtam erre a csodás 5 jógagyakorlatra.Olyan csodálatos hatása van, a neve is mutatja "a belső tüz felélesztése". Minden izmot megmozgat, nem nehéz gyakorlat és lassu ami nem megvetendő.Azóta hogy ezeknek gyakorlatoknak éreztem a jótékony hatását elkezdtem jógázni,ma oktatom és mindenkinek csak ajánlani tudom.Üdv plejadok
Kedves Plejádok!

Régebben, vagy 5 évig napi rendszerességgel csináltam az öt tibetit. El is múlt a szörnyű derékfájásom, gyógyszer és mindenféle egyéb orvosi kezelések nélkül. Érdekelne, hogy mi lett a kezdődő ízületi bántalmaiddal. Elfújta az öt tibeti?  :D
Ha igen, akkor lehet hogy újra beiktatom az életembe.

Előre is köszönöm válaszodat.
Üdvözlettel:
Sym 
Szia Sym!
Szeretném kipróbálni, leírnád hol találom?
Köszi. Lilao.
Szia lilao!

 https://www.youtube.com/watch?v=KgjZiasrSnw&list=PLUEhC8N1T8S-_tXPJK_Zh97AXD4Q7WLCF#t=27

Ha jól emlékszem  napi 5 ismétléssel szabad elkezdeni és ha megy akkor szép lassan emelni lehet az ismétlések számát 21-ig. Erőltetni még véletlenül sem szabad, szép türelmesen meg kell várni, míg a testünk újra hajlékonnyá válik. De lehet,hogy a filmben el is fogják mondani.
Jó gyakorlást kívánok Neked (és másnak is)!  Valóban egy nagyon hatékony ősi jóga gyakorlat az Öt tibeti.

Én még annak idején -jobb híján- könyvből csináltam a gyakorlatokat,  ráadásul az egyiket rosszul értelmeztem.
Ha jobban el szeretnél mélyedni az elméleti részben, itt megtalálhatod az írott anyagot is hozzá:
[url][http://tibetijogagyak.uw.hu/5tibetigyakorlat.pdf/url].

Puszik:
Sym 
Kedves Sym !
Nekem teljesen elmultak az izületi problémáim,de jógáztam utána ,és a mai napig is jógázom...A gyakorlatok ide a fórumra videóként fel vannak rakva- mint irtad is- és ráadásul a legjobb, eredeti video amiről nagyon hamar megtanulhatod őket.Ha megnézed a videót ott mindent megtudhatsz: hogyan kell elvégezni, milyen gyakorisággal a nap melyik szakaszában érdemes... stb.A videót Jagica tette fel 2016.01.22-én . Amire szeretném felhivni a figyelmed: az első ritus forgás.. ezzel óvatos légy ,ne fordulj többet 3-4 körnél. A körök számát nem kell emelni a gyakorlatok alatt.Ha elkezded örülnék, ha irnál a tapasztalataidról. Üdv plejadok
Kedves Plejádok,
köszönöm válaszodat. Elkezdtem újra, és ígérem egy hónap múlva beszámolok az eredményről.
Én anno a forgásokat is felvittem 21-ig, semmi problémám nem volt belőle. Remélem, hogy most sem lesz, de hálás vagyok tanácsodért. :)  Odafigyelek.
Üdv:
Sym 
Érdekes,de nincs más esély.Munkám miatt kb 2-3 évre szinte teljesen megszűnt a fizikai terhelésem.Azt vettem észre,hogy köszvény szerű dolgok kezdtek rajtam elő jönni.Most egy éve elkezdtem a rendszeres test gyakorlást,és csak lassan lassan kezd vissza épülni a fizikumom.Ugye 50 felett már nem úgy megy a dolog,sok türelem kell amíg vissza lehet térni a fittséghez.Az egész évet,és annak sikereit,kudarcait gyűjtöttem össze,és kívánom rendelkezésre bocsájtani,személyes beszélgetések során a korombelieknek. Tanuláságos,és szüksége lehet másoknak is rá..Egész életünkben leraboltuk az egészségünket,a mi szüleink nem tanítottak,egészség és testtudatos dolgokat.Szinte szégyellte az ember a testét,nem is törődtünk vele.Örülök,hogy rá találtam erre a fórumra,és sok barátot találhatok itt.
Még fáj...
Köszönöm Eleena, Neked is még sokáig... 

Élveztem a gyönyörű képeket, a csodás zenével együtt.   
Hmmmm.....hymn of love.. és hymn of life....igen!    :D
Hetente járok túrázni, a táv változó, de legalább 20 km-t megyek. Tavasszal, nyáron, kora ősszel amikor hosszabbak a nappalok nem ritkán 35 km körül megyek.
A mostani hétvégém programja: pénteken, 11-én 11 km a XI. kerületben, esti "túra". Inkább városi séta. Tavaly kicsivel több, mint 2 óra alatt tetem meg. Szombaton, 12-én a Pilisbe szerveztem a túrát, itt az 50+ oldalon :) 16 km körül fogunk menni.
Vasárnap pedig Rákosborzasztó néven lesz egy túra, 25 km.
Ennyit azért nem szoktam menni egy hétvégén, vagy szombaton, vagy vasárnap túrázom, a másik napon pedig unokázom. :) Vagy takarítok :lol:
Nem nehéz elkezdeni, nekem úgy kezdődött, hogy elkezdtem a városi gyaloglást, először csak pár megállót gyalogoltam, aztán emeltem a tétet, és igyekeztem 5 km körül menni.
Aztán jött egy agylövés, hogy mi a francnak a benzingőzös városban gyalogolok, miért nem megyek a hegyekbe?
És akkor elkezdtem túrákra járni, először egy szakosztállyal, aztán belekóstoltam a teljesítménytúra világába, és bent ragadtam. :)
Egy baj van, azok a fránya kilók nem akarnak lemenni. :( Igaz, egy nem működő pajzsmirigy mellett ne várjak csodát... Úgyhogy egy állapotszerű betegséggel terhelten is lehet mozogni, sőt kell is! :)
Igen.Nem a korunk határozza meg a mindennapi életünket. Legyen az lelki vagy fizikális téren. Én "cseppet" túlléptem az 50-et. De ezt csak én tudom. Környezetem és partnerem mindezt nem érzékeli. Viszont aktivításom értékeli. Legyen az a mindennapi munka, vagy szerelem terén. Hiszek abban,hogy az egészséges életmód valamelyest meghosszabítja a ránkszabott életkórt. Sokat vagyok(vagyunk) a természetben. Erdő,mező vízen. Gyakran kerékpáro,motoron. Nélkülünk nem indul el az élet nyáron a strandon.Mondhatom azt,hogy napi "szükséglet" a szeretkezés és szex terén. Hiszek a spirituális dolgokban is. A természetben járás közben gyűjtjük be a gyógy, és gyakran a táplálkozásban szükséges növényeket. Öltözködésem nem a koromhoz megfelelő. Hanem önmagamhoz. Szeretek hasonló módon, stílusban öltözködni mint a 20-on 30-as korosztály. Vannak kik ezt nem így veszik.Gondolkodásom(agyműködésem) igyekszem frissen tartani. Írok. Könyvem is jelent meg.Továbbiak folyamatban. Gyakran ott vagyunk koncerteken, a táncparketten. Az élet nem áll meg! De ne siettessük. Igen. Ötven felett is van aktív élet.Sőt, számtalan dolgot sokkal jobban becsülünk és értékelünk mint valaha. Egymást, örömöket, kedvességet jó szót. Mindezek előtte is megvoltak életemben, de most nagyobb az értékük.
Köszönöm.hogy olvastál. ISI