Kedves Shezán!
Igen teljesen egyetértek veled. Én picit idősebb vok nálad,de ez persze nem számít ebben a korban.
Én is rettenetesen szeretek kondizni. Az elmúlt 15 évben rendszeresen csináltam is,annak ellenére hogy már több Nőgyógyászati műtéten túl vagyok,de most sajnos a 3. után már nem lehet tovább kondizni. Ez nagyon lesúljt engem,mert lassan ki van zárva minden ami mozgás. na jó lehet úszni,és sétálni az is valami,de nem az igazi :( --Persze sokan lustaságból nem sportolnak ez igaz,vagy az idejük nem engedi,de még a pénztárca is közbeszólhat. Valljuk be nem olyan olcsó a sportolás sem.
Használd ki a lehetőséget hogy kondizhatsz. Nekem fáj a szívem érte.-Sajna így alakult,de azért nem fogom elhagyni magamat.
Üdvözlettel: Lizamona :)
Kedves Lizamona,

Köszönöm, hogy megtiszteltél a hozzászólásoddal.
Nagyon jó egészséget kívánok Neked : )
Csodálatos dolog jó kondiban fizikailag aktív eletet élni idősebb korban is. Valamikor én is futottam és kondiztam is sokat. Mostanában inkább rendszeresen járok táncolni, 3-4 óra rock&roll és garantált a jó kondi és fantasztikus kedv. Az Újpesti Kulturális Központban kéthetente vasárnaponként fellep az Anonymus zenekár, akik 60-70 évek zenéjét játszanak és nemcsak 60-70 éveseknek :). A láb mindig kéznél :) van, tessék kipróbálni:
https://youtu.be/UohnFXtaa-E
kedves Klubtársak!
Csatlakozom az előttem szólóakhoz, én is az aktiv tevékenység hive vagyok mind fizikai, mind szellemi szinten.Bár már az 50 ++ körül vagyok nyugdij mellett még dolgozom és a sportnak egy nyugisabb-de nem sokkal könnyebb- változatás gyakorlom : jógázom.Ennek köszönhetem, hogy nincsennek izületi gondjaim,rugalmas és hajlékony vagyok, ami nem csekély dolog a mindennapi feladatok elvégzése során.Mindenkinek ajánlom kezdjen mozogni... keresse meg azt a mozgásformát ami neki kedvező és jól érzi magát tőle, hiszen most már van rá időnk....
Sziasztok! Régen jártam erre.... kiváncsi lennék akikkel két évvel ezelőtt beszélgettünk az 5 tibeti jógáról elkezdték-e, és érezték e a jótékony hatását?Volt e kitartásuk ahhoz , hogy megszünjenek az izületi problémáik, vagy a fájdalom győzőtt és abbahagyták? Ha még tagok örülnék ha irnának egy pár szót magukról...én továbbra is jógázom és mindenkinek ajánlom,hogy keresse meg azt a mozgásfajtát amiben örömét leli nagyon sokat segit a mozgékonyságunk megtartásában......
azért teszem fel ezt az írást, mert azt gondolom, h bármit, bármikor el lehet kezdeni. minden sportot, mozgást, s bármi mást is úgy érdemes csinálni, h ha saját határaidat feszegeted benne, mint ez a hölgy a képen :)
hátha erőt merít valaki ebből az írásból, s holnaptól olyan dolgot kezd el saját egészsége érdekében,amire eddig gondolni sem mert. ;)

"86 évesen maratont futni… nos, óriási dolog.
Pláne úgy, hogy az ember csak 68 évesen kezd el sportolni, akkor is csak azért, mert az ízületi gondjai miatt már alig tud mozogni.
81 évesen megözvegyülni nem könnyű.
Főleg úgy, hogy az ember fitt és úgy érzi, semmi esélye sincs a korosztályából ismerkedni. „Most őszintén, mit kezdjek a bottal járó bácsikkal?” – kérdezi.
86 évesen heti 110 kilométert futni fantasztikus teljesítmény.
Úgy meg pláne, hogy minden egyes kilométert egyedül tesz meg. „Engem ne zavarjon senki futás közben...” – mondja.
Kevesebb, mint 20 év alatt több, mint 320 futóversenyt teljesíteni mindenkinek nagy eredmény.
Pláne annak, aki az elsőt 68 évesen futotta.
A fentiek mind igazak a francia Ginette Bedard-ra, aki élete nagyobbik részét néhai férje miatt Amerikában töltötte. A futás alapjaiban változtatta meg az életét. Azóta a futás „kéretlen” nagykövete.
„Csodabogárként néztem a maratoni futókra, aztán egy ismerősöm megkérdezte, mi tart vissza. Belevágtam. Megdöbbentem a saját erőmtől. Ha az ember szembesül a saját akaraterejével, mindent el tud érni. Magamért csinálom, a testi és szellemi frissességemért. Általában én vagyok az egyik legöregebb, de nem zavar, nagy buli az egész. És látom a többi futót, szép, boldog emberek. Én is boldog vagyok. Futok, amíg tudok, mozgásban tart. És elárulom: motivál az is, hogy jól nézzek ki bikiniben… Persze a befutónál nem erre gondolok, mindig magasba tartom a karom és csak annyit mondok: köszönöm istenem!”

Ginette, tudomásom szerint, legutóbb tavaly november futott maratont New Yorkban.
Fotó: qns.comr (fb."Ne pánikolj, sportolj" bejegyzése 2020.02.12.)
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Évekkel ezelőtti hír, hogy egy indiai szikh(ár) férfi lefutotta a marathoni távot. Ezt ő már 93 éves korában is teljesítette a kilencven évesek kategóriájában.
ez nagyon jó! le a kalappal előttük!

https://www.youtube.com/watch?v=o625ryl ... 0OIavS198U
ez nagyon jó! le a kalappal előttük!

https://www.youtube.com/watch?v=o625ryl ... 0OIavS198U[

Ez valóban fantasztikus ! :-)
Nem muszáj besavanyodni. Le a kalappal előttük!
https://www.youtube.com/watch?v=krlwzuCQvM4