Szerző:
ditke54
»
17.02.2020, 11:30
azért teszem fel ezt az írást, mert azt gondolom, h bármit, bármikor el lehet kezdeni. minden sportot, mozgást, s bármi mást is úgy érdemes csinálni, h ha saját határaidat feszegeted benne, mint ez a hölgy a képen

hátha erőt merít valaki ebből az írásból, s holnaptól olyan dolgot kezd el saját egészsége érdekében,amire eddig gondolni sem mert.

"86 évesen maratont futni… nos, óriási dolog.
Pláne úgy, hogy az ember csak 68 évesen kezd el sportolni, akkor is csak azért, mert az ízületi gondjai miatt már alig tud mozogni.
81 évesen megözvegyülni nem könnyű.
Főleg úgy, hogy az ember fitt és úgy érzi, semmi esélye sincs a korosztályából ismerkedni. „Most őszintén, mit kezdjek a bottal járó bácsikkal?” – kérdezi.
86 évesen heti 110 kilométert futni fantasztikus teljesítmény.
Úgy meg pláne, hogy minden egyes kilométert egyedül tesz meg. „Engem ne zavarjon senki futás közben...” – mondja.
Kevesebb, mint 20 év alatt több, mint 320 futóversenyt teljesíteni mindenkinek nagy eredmény.
Pláne annak, aki az elsőt 68 évesen futotta.
A fentiek mind igazak a francia Ginette Bedard-ra, aki élete nagyobbik részét néhai férje miatt Amerikában töltötte. A futás alapjaiban változtatta meg az életét. Azóta a futás „kéretlen” nagykövete.
„Csodabogárként néztem a maratoni futókra, aztán egy ismerősöm megkérdezte, mi tart vissza. Belevágtam. Megdöbbentem a saját erőmtől. Ha az ember szembesül a saját akaraterejével, mindent el tud érni. Magamért csinálom, a testi és szellemi frissességemért. Általában én vagyok az egyik legöregebb, de nem zavar, nagy buli az egész. És látom a többi futót, szép, boldog emberek. Én is boldog vagyok. Futok, amíg tudok, mozgásban tart. És elárulom: motivál az is, hogy jól nézzek ki bikiniben… Persze a befutónál nem erre gondolok, mindig magasba tartom a karom és csak annyit mondok: köszönöm istenem!”
•
Ginette, tudomásom szerint, legutóbb tavaly november futott maratont New Yorkban.
Fotó: qns.comr (fb."Ne pánikolj, sportolj" bejegyzése 2020.02.12.)
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.