Július 16-án szombatra egy Dunakanyar túrát gondoltunk ki Monával
Előzetes elképzeléseink szerint a táv kb. 70 km, Göd Felső - Vác - Verőce - Nagymaros - Zebegény és ugyanez vissza. (Előny, hogy ha bármikor végmerüléses purc lenne, a Szob-Bp vasútvonal mentén kérhetünk vasparipás segítséget. De azért nem erre tervezünk. :) )

Szóval "A" részletes terv:

Indulás Felső-Göd vasútállomás közeléből legkésőbb 9 órakor. A Nyugatiból 8:11-kor indul egy vonat, ami 8:42-re van ott, bicaj szállítható rajta.

Felfele menetben szeretnénk haladósan, szükség szerint 2-3 rövid regenerációs pihenővel eljutni Zebegényig. A távon egy "durvább" emelkedő van Vác után, de túlélhető, legalábbis legutóbb sikerült. :) Ha nagyon megcsúsznánk időben, ott fordulunk vissza, ahova dél - fél egyig eljutunk.

Visszafele ebédlős pihenős Zebegényben, bokamosás Nagymarosnál, Verőcénél cukrászda is isteni, a Dunában fürödni is kellemes partszakasz. Késő délután szeretnénk Gödre visszaérni, ami emberi számítással kivitelezhető.

Résztávok a merretekerjek szerint:
Felsőgöd - Vác 9,5
Vác - Verőce 9,5
Verőce - Nagymaros 8
Nagymaros - Zebegény 8.

Ha van kedvetek, csatlakozzatok.
Ági
Becsülettel bevalljuk, a várható égszakadás, harminc km-es szél és hűvös idő eltántorított bennünket. Így a rossz légköri viszonyokra tekintettel egy héttel elnapoltuk - elheteltük - a túrát.

A további részletek várhatóan változatlanok.
De jó, hogy nem irigyeltelek benneteket. :)

A mai nap sem lett az igazi egy bicajos kiránduláshoz.