... addig élhetünk, amig meg nem únjuk - jósolja Ray Kurzweil A szingularitás küszöbén c könyvében. Persze sok mást is jósol, ami részben már napjaink valósága. Vegyétek ki a könyvtárból és legalább a tartalomjegyzéket olvassátok végig. Több mint 800 oldalas a könyv, helyenként átugorható részekkel. Sztem egy újkori bibliaként is kezelhető mű.
Egy kis előzetes összefoglaló, kedvcsináló:

http://lf.estontorise.hu/archives/513
Köszönöm a könyvajánlást, megveszem a vejemnek karácsonyra. Talán addig még én is kiolvasom.

Számomra kicsit félelmetesek a "jóslatok".
Érdekesek voltak a hozzászólások is, van egy amelyikkel egyetértek: a Lélek sosem lesz modellezhető. Majd meglátjuk, vagy sem...90 évesen. :roll:
Valóban félelmetesek és sok-sok kérdést vetnek fel.
Az egyik ilyen a lélek sorsa hiszen a valóságot most sem tudjuk. Örökös kérdés marad hogy a lélek valóban halhatatlan vagy megsemmisül a testünkkel együtt.
Számomra az is kérdés hogy így a mai értelembe vett emberiség nem pusztul vagy pusztítják-e el. Hiszen a kezdetleges kísérletekhez szükséges, de azt követően ha már mesterségesen elő tudnak állítani az ember mintájára robotokat vagy mindegy minek nevezzük őket akkor szükség lesz-e a mostani sérülékeny porhüvelyre vagy egyáltalán arra hogy érezzenek, érzelmekre?
Aztán az sem mindegy hogy ez kiknek a kezébe kerül és mire használják.

Egy biztos egyre többen tudjuk, sejtjük hogy sokkal több van az élet mögött mint ahogyan azt évtizedeken, századokon át próbálták elhitetni, eltitkolni. Vajon az ember, a tudomány, technika képes lesz-e felülkerekedni rajta és azt megmásítani. Érdeklődésem és kíváncsi természetem ellenére nem biztos hogy szeretném megélni.
Tudom, a jövőtől félni oktalanság.
Én mégis kerülöm a jövő vívmányait előrejelző híreket. Bár pozitív beállítottságú embernek tartom magam, félek az egyre gyorsabb iramban fejlődő technikától, illetve nem a technikától, hanem az azt használó emberektől. Megéltünk már több olyan eseményt, ahol a nagy "vívmányokat" rossz célra használták.
A ma talált cikk is valami hasonló érzéseket keltett bennem. Nem szeretnék Kínában iskolás lenni.

https://index.hu/techtud/2019/11/14/mes ... a_oktatas/

Nem szeretnék ilyen jövőt magamnak, gyerekeimnek, unokáimnak. Pedig .... itt kopog az ajtón :(
Simi, a lélek hová lesz dilemmához itt egy augusztusi cikk. Én találkoztam olyan emberrel, aki bizton állítja, h az apja halálakor a szeme láttára bizonyította be a súlyvesztést az orvos, aki régóta foglalkozott ezzel a jelenséggel. Ha igaz, akkor vannak követői ma is Duncan MacDougallnak.

https://wmn.hu/zizi/51293-a-szellem-es- ... mber-lelke

Mindenesetre ez is egy érdekes, az embereket minden korban foglalkoztató kérdés. S számtalan magyarázat van rá.
Kedves Ditke, köszönöm a cikket, igen engem is foglalkoztat a kérdés de nyilván bizonyosságot nem tudhatunk.
Bár én hajlok afelé hogy a lélek nem hal meg és volt előző életünk is mert ez sok mindenre magyarázatul szolgálna amire egyébként nincs.
... tükröződik a nem túl sok hozzászólásban
sztem jobb megismerni azt ami félelmetesnek tűnik, főleg, ha a bekövetkezte elkerülhetetlen, mintsem az ágy alá bújva rettegni
tán még hasznosítani is tudjuk az új ismeretet jövőnk alakításában !?
jó csattanó volt az 100...200 gramm :)
kifogott rajtunk - a fejlett világon is - ez a szaros kororonás...
gyanítom, hogy a mentális károkozása felülmúlja a járványügyi hatását
be vettük a globális cumit...
sikerült vegre a teljes globalizacio... az egesz vilagon lehet koronat kapni...es adni is