Ezt mindenki maga tudja, aki társat keres. Már ha tudja.
Sokan tartják azt az állítást, hogy az egyedülálló( hajadon, elvált, özvegy),de még házas nők jó része is bizonyos életkortól ( úgy negyvenes évek környékétől )kezdve elkezd ezoterikus gondolatokat vallani.
Ezzel is magyarázzák a kudarcaikat.
Ez az olvasmány viszont nagyon elgondolkodtató.


"Ezotéria, a női ostobaság lakmuszpapírja
2016.08.10. 11:21 George Herceg
ezo.jpg

Az ezotéria világába sorolható számos olyan irányzat, amely korunk tudományos világképébe nem illeszkedik bele, a világot, annak működését és részeit tudományostól eltérő szempontból (vagy a dolgokat összefüggéseiben) vizsgálja.

(Wikipedia)Ha azt mondom pénzenergia, horoszkóp, csakratisztítás, rontáslevétel akkor az ember fejében 70 év fölötti, fejkendős, otthonkás, nyugdíjas, falun élő nénik képe jelenik meg, akik hisznek ezekben a tanokban. Hát, ez nagy tévedés! A mai 30-as, 40-es városlakó, magát műveltnek tartó, érettségivel vagy diplomával rendelkező nők körében rendkívül elterjedtek ezek az ezotérikus tanok. Természetesen csak ezen tanok kilúgozott, felszínes, mainstream rétege.

Párkereső koromban iszonyatosan sok ostobaságot kellett végighallgatnom, egyébként értelmesnek tűnő nőktől arról, hogy párkeresési sikertelenségeiket a partnerek nem megfelelő születési jegye, vagy egy ellenségük rontása okozta. Az, hogy a munkájukban nem tudtak előre lépni, annak sem az volt az oka, hogy lusták voltak kockázatot vállalni, vagy tanulni, vagy több feladatot vállalni, hanem az, hogy nem tudtak eléggé pozitívan gondolkodva bevonzani magukhoz a sikert. A szüleikkel megromlott kapcsolatukat sem a saját hülyeségüknek köszönhették, hanem, hogy nem volt kinyitva a szeretet csakrájuk. Ültem az asztal másik oldalán és nem tudtam eldönteni, hogy röhögjek , vagy fussak el azonnal, esetleg rájátszva erre a baromságra vállaljak el egy jó alapos csakratisztítást ágyékban. A végén oda jutottam, ha egy nő lakásán egy Coelho, vagy egy Oravecz, vagy bármilyen ezo könyvet láttam, akkor maximum egy szex erejéig maradtam és utána húztam el a csíkot.

Az a legveszélyesebb ezekben a tanokban, hogy leveszi a felelősséget a nőkről, hiszen ők nem tehetnek semmiről, ők szeretni való, ártatlan őzikék, akikkel csak azért történik valami rossz, mert azt természetfeletti erők irányítják, ami ellen kizárólag természetfeletti eszközökkel lehet küzdeni. Nem fejlődéssel, nem kitartó munkával, és nem bármilyen értelmes tevékenységgel.

A szerelmi életben különösen veszélyes az ezotéria és a hozzá csapódó oraveczes, coelhos, rózsaszín zagyvaságok tömege. Mintha a hús-vér férfiakkal létrehozható kapcsolat, már nem lenne elég, valami olyan többlet kell, ami túlmutat azon a földi érzésen, amit a szerelem, együttélés, házasság, család jelent az embernek. Ez a csodavárás azonban csalóka, a herceg soha nem jön el és csak a csalódott frusztráció marad a helyén és a magány. Ne felejtsük azonban el, hogy az ezotéria is piaci alapon működik, minél több magányos, csalódott nő él annál nagyobb az a felvevő piac, ahol ezeket a könyveket, tv műsorokat, szolgáltatásokat el lehet adni. Tulajdonképpen az emberi lélek nyomorúságnak vámszedői azok, akik az ezotériából élnek

Összefoglalva nem az a baj, hogy ha valaki a természetfelettiben keresi az élet nagy kérdéseire a választ, hiszen ezt teszik a vallások és a filozófia is, hanem ha a saját életének azon kérdéseire is egy áltudományos választ keres, aminek működését a tudományok, vagy a józan paraszti ész már kielégítően feltárták."

Forrás:http://ferfiszemmel.hu/2016/08/10/ezoteria_a_noi_ostobasag_lakmuszpapirja