Kedves Hamucioke!
Nem is azt írta Simi,hogy itt kell,Sőt pont az ellenkezőjét.Bemásolom amit írt "Természetesen nyilván nem itt kell kibeszélni mert az jobb esetben 2 ember intimszférája, még is sokan elzárkóznak ettől,"
És egyet értek vele,mert ha egy párkapcsolatban nem tudják megbeszélni ketten a szexuális problémájukat,akkor ott nem is működhet jól.
Kulturált emberek ezt is,mint mindent meg tudnak beszélni..
:) semmi baj Fat :) ugyanazt olvassuk csak másképpen :) lényeg a lényeg: az első mondat szólt Siminek, a továbbiak az alaptémát érintették.
S ahogy az emésztési folyamat taglalása , a salakanyag kiürítése ,úgy az egyén szexuális életének taglalása sem tartozik semmilyen formában a nagy nyilvánosságra. Szerintem .Ez van :)
És nem vagyok se prűd se begyöpösödött vénassszony ,de ami két emberre tartozik az tartozzon csak rájuk :D
Véleményem szerint Belmonte felvetése a témában ,idő vallumra korlátozódik.Nem kell fából vaskarikát gyártani! A közvélemény kutatás eredménye és lényege :Egyéntől függő! Milyen megalázó egy 60 éves impotens számára amikor egy 85 éves a potenciáját reklámozza! Ezért továbbra is maradok annál a véleményemnél, hogy magánügy!
Akkor szájbarágósan:A párkapcsolatban történő szexuális aktusra vonatkozó minden megnyilvánulás csak és kizárólag két emberre tartozik.De a két ember egymás közt megbeszélheti,és meg is kell beszélnie az intim dolgokat.
Remélem így már tiszta?Mert én is ,és Simi is ezt írta,még ha nem is ennyire sarkosan.
Szex es megbeszeles....szerintem a szexben nagyon keves dolog megbeszelheto es azok is csak akkor, ha alapvetoen osszepasszolas van. Nem megbeszelhetoek viszont olyasmik, hogy mondjuk nagy kulonbseg van a felek libidoja kozott, kenyes dolgok, mint hogy ....szoval tul kicsi/tul nagy, tul gyenged/tul vad/nekem ez mar perverz. Mert mit lehet arra mondani, hogy a biologia igyesigy alkotta meg a szerveket? Vagy nekem ez tul sok/keves? Vagy arra, hogy en nem vagyok szexualis eretelmeben monogam, te meg igen es ezt varod tolem is? Erzekeny dolog ez. Az a helyzet, hogy szexualisan ossze kell passzolni. Ha nem, az elobb-utobb a parkapcsolat halalat fogja jelenteni. Kemeny, de ez van.
szerintem ezer dolog van amit meg lehet beszélni.Gondolj a segédeszközökre,és egyéb dolgokra.de már így is sokat írtam, jobb ha csendben maradok.
Szerintem a segedeszkozokon is annyi megbeszelnivalo lehet csak, hogy melyik legyen/ne legyen, de ott is meg kell lenni annak az alap osszeillesnek, hogy mindketten akarjuk oket hasznalni. Tenyleg ugy gondolom es tapasztaltam, hogy szexrol beszelni nem igazan jo. Javitok: a sajat szexualis eletrol nem igazan beszelni kell, hanem magatol kell mukodnie. Valaki irta korabban, hogy csinalni kell, nem beszelgetni rola. Persze egyeni tapasztalatok mast mondhatnak, az enyem ez.
mivel udvarias vagyok csöndbe maradok
Kedves Hamucipőke!

Azt írtam, hogy 2 ember intim szférája és nem itt kell kibeszélni, de igenis a pároddal kell tudni róla beszélni, mert ha valaki gátlásos vagy szégyellős vagy tudom is én miért nem hajlandó róla beszélni a PÁRJÁVAL az a megélésnél is ugyan olyan zárkózott!
A hozzászólásokból is látszik mennyire nem vagyunk egyformák, de ez így is van jól! Azzal, teljesen egyetértek, ha nincs összhang, ott a kapcsolat megromlik! De azzal, hogy nincs mit megbeszélni és csak akkor kell beszélni róla ha összhang van, na ezt nem osztom! Pont akkor volna csak mit megbeszélni ha különbözőségek vannak, az igaz, hogy kényes téma na de azért vagyunk ugyebár felnőtt, inteligens emberek, hogy ez ne okozzon gondot!

Szerintem azon sincs semmi furcsa hogy az étkezéshez hasonlítottam, egy éhes ember milyen? Ideges, rossz kedvű, békételen,hisztis és ha otthon nincs ennivaló és nem akar éhen halni elmegy oda ahol van. Pont így van ez a szexel is!
Természetesen mindenki a saját véleményét írja. Tanulságok levonása nélkül :D
Az enyém is marad :D
simi12 írta: Szerintem azon sincs semmi furcsa hogy az étkezéshez hasonlítottam, egy éhes ember milyen? Ideges, rossz kedvű, békételen,hisztis és ha otthon nincs ennivaló és nem akar éhen halni elmegy oda ahol van. Pont így van ez a szexel is!


Kedves Simi!

Igaz, hogy nem szólítottál meg, de úgy vélem ez a rész mégis csak nekem szól. :)
Talán el is mennék a válaszod mellett szó nélkül, ha nem lenne tényszerű megállapítás, amit írsz.
Nekem viszont tény, hogy ez így nem állja meg a helyét, de nem általánosítok, így azt írom, hogy a megállapításod számomra nem tény.
De ha általánosságban beszélnék, akkor azokra az emberekre gondolnék, akik tudják kezelni a vágyaikat, akiken nem a vágy uralkodik, hanem ők uralkodnak a vágyaikon. Ez esetben a szexualitásukon. Ugyanakkor az evést még ők sem hagyják ki.

Egyébiránt pedig jól elcsavarodott a téma, ami nem arról szól, ki kivel kell kibeszélje a szexuális mibenlétét, hanem arról, hogy ki meddig képes rá. :)
Pontosan így van Jagica, nagyon elkanyarodott a téma.
Az pedig, hogy ki meddig képes rá, szerintem legyen az Ő boldogsága, vagy bánata. :) :(

Az "oldalágat" illetően pedig egyetértek simivel.
Remélem még sokáig fog nálam is, nem egy fadarab és kulturálatlan nő vagyok. A világ egyik legjobb dolga egy nekünk kedves emberrel szeretkezni sokat és jót.
Minden egyszerűbb és szebb annál az embernél aki kielégült, azoknál pedig akik nélkülözik, sokaknál megfigyelhető a depresszió, a besavanyodottság, némi "elmebaj" a viselkedésben.

A rendszeres szex az egészséges élet szerves része.
Az érzelmi oldalon kívül nagyon fontosnak tartom, hogy nő és férfi törődjön a testével, járjon rendszeres orvosi vizsgálatokra is. Férfi urológushoz, nő nőgyógyászhoz, Ez számomra teljesen magától értetődő.
Ennek természetesnek kellene lennie, sajnos Mo-on (gondolom a világon is jellemző), hogy az emberek jórésze nemtörődöm, sőt prűd.
Van aki még beszélni sem képes róla, pedig már élete nagy részét leélte.

Egészséges,egymást szerető embereknél ez időskorban is működik úgy hallottam, ami nagyon örvendetes. Optimista vagyok. :-)

Néhány hozzászólásba beleolvasva , nekem is az a véleményem,hogy két ember között a kommunikáció a szexszel kapcsolatosan is jól kell, hogy működjön!!!! A minőségi együttlét sikere ezen is múlik.
Józsi bácsi elmegy az urológushoz, hogy tanácsot kérjen.
- Doktor úr, egy ideje már nem megy úgy, mint régen. A szomszéd Pista azzal henceg, hogy neki még naponta sikerül. Pedig idősebb nálam.
- Tudja mit, Józsi bácsi? Mondja bátran maga is.