Szervusztok!
A Festészet fórumból kihozom ezt az lehetőséget külön.

Kelet és Nyugat találkozása - Kiállítás Hundertwasser és Hasegawa grafikáiból

"A kiállítás anyaga az osztrák Friedensreich Hundertwasser és a japán Shoichi Hasegawa grafikai munkáiból összeállított válogatás. A 20. század két művészének egymásra gyakorolt hatása, a keleti és nyugati kultúra egymás melletti megjelenítése érzékelhető a bemutatott több mint hetven, túlnyomórészt színes grafika – litográfia, szerigráfia, fametszet, vegyes technika és akvarell – megtekintésekor"
további információ itt: http://est.hu/cikk/119271/kelet_es_nyugat_talalkozasa_-_kiallitas_hundertwasser_es_hasegawa_grafikaibol

A kiállítás helyszíne: Gerbeaud-ház (Budapest, V. kerület, Dorottya u. 1. első emeleti rendezvénytermei)
Nyitva tartás: 2016. július 31-ig, minden nap 10-20 óráig
A belépő jegy ára 1600 Ft. Jegyek vásárolhatók a helyszínen, illetve online elővásárlással (https://www.ticketportal.hu/event.aspx?ID=47901)

A magam részéről július 8-án pénteken 18 órától tervezem megnézni a tárlatot.
Ha van kedvetek csatlakozni, jelezzétek, egyeztessünk.

Ági

306847_1024_hundertwasser_hasegawa__1_.jpg
311-100187.JPG
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Sziasztok!
Bécsben a piac mellett van egy Hundertwasser tervezésű ház..Hát mit mondjak egy egyenes sík nincs benne.Igaz nagyon színes.Nekem tetszett,de hogy benne élni milyen lehet azt nem tudom. :D
Ezt a kellemes blogot valamelyik bécsi kirándulótársam ajánlotta a figyelmembe, sajnos fogalmam sincs már ki, ámde ez a blog értékéből nem von le. Egy következő bécsi túra alkalmával lehet az is célpont, most egyelőre csak az itt kiállított grafikái azok. :)

"Az egyenes Isten nélkül való!" – mondta. Ő maga a girbegurba vonalakat imádta, a kanyargós hajlásokat, a zegzugos labirintusokat. A tarkabarka színeket, a hullámzó falfelületeket. Stílusát messziről felismeri az ember, összetéveszthetetlen. Megfog, megragad, beivódik az emlékezetbe, vidámságot hoz a lelkekbe.

img_6434.jpg

img_6348.jpg
img_6230.jpg

forrás: http://becsifekete.blog.hu/2016/06/10/minden_amit_hunderwasserrol_tudni_kell
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
"Az egyenes Isten nélkül való!" – mondta. Ő maga a girbegurba vonalakat imádta, a kanyargós hajlásokat, a zegzugos labirintusokat. A tarkabarka színeket, a hullámzó falfelületeket. Stílusát messziről felismeri az ember, összetéveszthetetlen. Megfog, megragad, beivódik az emlékezetbe, vidámságot hoz a lelkekbe.Engem személyesen magával ragadott amikor sok sok éve először láttam meg az alkotásait.
Pénteken ott leszek.Köszi Nesnes.
Találkozunk holnap 17:45-kor a Vörösmarty téren a Gerbeaud cukrászda előtt. :)
A kiállító terem és a fényviszonyok nem ideálisak ugyan, de a képek bámulatosak.
Mint kiderült, Hasegawa munkáiból vásárolni is lehet... kettőre böktem, sajnos mindkettőre van már komoly érdeklődő. De ennél még sajnálatosabb, hogy nekem még erőst gyűjtenem kellene rá.
Tegnap én is eljutottam- Hw(sicc) munkái nekem jobban tetszettek, de a kiállítóterem fényviszonyai valóban nem a legjobbak. Viszont vigasztalódtam a terem fantasztikus art-deco lámpáival....... nos és a Kis herceg grafikákkal :)  Aki szereti a vidám színeket annak bátran ajánlom, nekem sokszor Gaudi és persze Barcelona jutott az eszembe . 
cron