Kedves Simi!

A hisztis, acsarkodó barátnőket én is elkerülöm.
Szerencsére, a barátainkat magunk választjuk meg.
A férfi-nő barátságról írt véleményed nem győzött meg.
Ezzel kapcsolatban egyetlen kérdésem van.
Ha valaki a társával nem tudja a dolgait megbeszélni, ehhez barátra/barátnőkre van szüksége, minek él vele?
Én nem lennék képes olyan férfivel összekötni az életem, aki nem értékel olyan szinten, hogy velem ossza meg a gondját, baját, élményeit.
Ha két ember között nincs meg a megfelelő bizalom, ott nincs értelme az összetartozás látszatát fenntartani.
Sok nő elfogadja, sőt boldog is,hogy a 3-4 nő közül ő az egyik.
Sajnos, vagy szerencsére genetikailag másként vagyunk kódolva.
Számomra a barát az olyan ember, akivel nem tárgyaljuk ki a társunkat, a társ pedig azt jelenti, hogy van valaki,akivel megbeszélhetem az olyan dolgokat, amelyek nem tartoznak idegenekre. Számomra a baráti kapcsolat kérdése valahogy így kerek...
Kedves Amalina!

Nem is volt szándékom, hogy bármiről is meggyőzzelek, csak leírtam a véleményem azzal kapcsolatban amit feszegettél.

Ami pedig az egy kérdésedet illeti, válaszold meg te magad az alapján amit írtál, idézem:

"méltóbb,ha a barát/barátnő saját nemével tárgyalja ki a másik nemmel való kapcsolatában felmerülő gondokat, problémákat, vagy akár az élményeket is.
Szerintem korrektebb,ha az én barátom inkább férfi baráttal beszél ki a hátam mögött, mint a női "barátjával" órákon át azon vihognak, hogy....."
Kedves Simi!

Amit idéztél, azzal tulajdonképpen a férfiak barátságára utaltam,mivel a férfiak tényleg nem olyan mértékben szítják a tüzet, mint a nők. Elég sok férfi van a családban, rokonságban, látom, hallom, hogy bizonyos szituációkban inkább lokalizálni próbálják a helyzetet, mint élezni.
Igaz, nekik a párjuk mellett férfi barátaik vannak, nem veszi körül őket hölgykoszorú. Monogámok.Úgy látszik, nálunk ez családi hajlam.Bár, ahogy a sógornőimet ismerem, a barátnőknek rövid időn belül vakvezető kutyákra lenne szükségük. :D
A nők körében gyakrabban előfordul a férfibarátoktól kapott információkkal való visszaélés.
Arról a barátnők elfeledkeznek, hogy aki nekik beszél, róluk is beszél. :)
Ezek után is azt vallom, nem lennék képes olyan férfivel együtt élni, aki nem velem, hanem a barátnőivel osztja meg a közlendőit, s még büszke is, hogy a nők akaszkodnak rá.
Van itt meg valaki?
Kedves Vajk, nem tudom, hogy meg bent van-e a tarskeresoben vagy a tobbi tagokbol meg van-e bent valaki, de sajnos en csak most vetodtem ide, marmint ebbe a klubba. Es egybol ez a tema ragadott meg, mivel ez az ami engemet is foglalkoztat. Nagyon tetszik a tema es amirol irt, azt hiszem megertem. En is keresem mar reg azt az igazi baratot, lelki tarsat,lehet az no vagy ferfi, rokon, barat vagy a legjobb esetben elettars. Meg nem talaltam meg de tudom hogy letezik es hogy ott van valahol nekem es remelem sikerul megtalalnom. Baratok akadnak az ember eleteben : munkahelyen, szomszedban, meg akar egy nyari kirandulason is, de az igazi barat, mas neven a lelki tars az ritka es nagyon szerencses az az ember aki megtalalja es halas lehet erte. Az aztan az igazi ha ez a lelki tars vagy igaz barat egyben az elettarsad is. Az a tars aki teljesen kiegeszit, megert es elfogad. Ilyen esetben mondjak azt hogy szavak nelkul is megertik egymast. Ha lesz akivel beszelgetni akkor folytatom.
Nagyon remélem, hogy létezik még igaz barátság. Amikor két ember annyira bízik egymásban, hogy őszintén tud közeledni egymáshoz. Ez az online világban kicsit nehézkes, mert mindenki látja, ha kitárulkozol. De kezdésnek megteszi.
Szia,Evuska ,
Orvendek hogy teged is erdekel a tema. Igaz hogy internetten sokszor visszafogottab az ember ugy ahogy mondod, de amikor nincs sok ismerkedesi lehetoseg es nemigen jarsz olyan helyekre , akkor hat az internet is egy lehetoseg. :) Neked volt reszed igaz baratban?