Immunrendszer és az étrend ...

Az immmunrendszer a szervezet védekező mecchanizmusa, egy adott antigén hatására kialakuló, az esetleges fertőzés elleni védekezésben részt vevő sejtek, szövetek és szervek együttese.

Ennek a szervrendszernek a működése az immunitásban nyílvánul meg.Ennek a szónak a jelentése: védettség, mentesség.

Az immunrendszer fő feladata, hogy megkülönböztesse a saját és a nem saját, vagyis idegen anyagokat. Valamint, ha idegen anyaggal találkozik, akkor azt eltávolítsa, megsemmisítse.

A gyengébb immunrendszer számos betegség előidézője lehet: fertőzési hajlam növekedése, gombás betegségek, daganatok.

A gyengébb innunrendszer főbb jellemzői:
-- általános fáradékonyság,
-- rossz közérzet,
-- bélrendszeri diszkonfort érzés,
-- gyakoribb megfázások,
-- fertőződések elhúzódása,
-- szellemi teljesítmény csökkenése.

Miért nem védi meg szervezetünket az immunrendszer?
Részben az életmódunk és az étrendünk miatt. Az immunvédelem szempontjából a tápcsatorna, a bőr és a tüdő egészségi állapota kap szerepet.

A helytelen étrend a felszívódást követően a vérben gyengíti a védelmet. Különösen a magas hozzáadott cukrot tartalmazó, valamint nagy zsiradéktartalmú (zsírt, vajat, finomított étolajat és margarint tartalmazó ételek hatnak ilyen módon. Ezt a folyamatot erősíti az ülő életvitel miatt kialakult relatív oxigén hiány.

P1010699-1.jpg
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.