Valóban, simi, szellemileg igénytelennek tartom azt, akinek lett volna lehetősége leérettségizni és nem tette meg. A hangsúly a "lett volna lehetősége"-n van.

"Ismételten amondó vagyok főleg már a sokadik X után ha valaki nem talál közös témát, akkor jobb ha nem is találkoznak." Ez így igaz.

De továbbra is úgy gondolom, hogy fontos a hasonló műveltség, vagy legalább az arra irányuló kísérlet, hogy azonos szintre hozzuk.
Kedves Hel. pont az utolsó mondatod alapján továbbra sem tartom sznobnak az egyetemet végzett nőt.
A diplomások borzalmas bosszúra képesek

„Mesélek pár történetet. Amikor megkeresett a férj, hogy képviseljem őt a bontóperben, akkor még úgy tűnt, hogy két kulturált emberről van szó, akik egyszerűen elhidegültek egymástól, ezért szeretnének véget vetni a házasságuknak. Aztán elkezdték egymást marni, szidalmazni, egymás édesanyját sértegetni,

majd egyik este felhív engem a felesége, és hisztérikus hangon azt üvölti a telefonba, hogy meg fogja ölni a férjét, amiért telerajzolta pénisszel a ház falát és a kerítést.

Nyilván nem állhatok szóba az ügyfelem feleségével, ezért bontottam a vonalat, így nem is tudtam meg, hogy melyik válás fajult éppen idáig. Másnap minden ügyfelemnek megmutattam a mobiltelefonomra érkezett fotókat a tizenegy piros péniszről a ház falán, de csak egyikük mondta azt, hogy megérdemelte a felesége. Ő pont egy egyetemi tanár volt. Soha nem gondoltam volna róla!”

De mint kiderült, a nők sem fogják vissza magukat, ha bosszút kell állniuk valamiért a férjükön. Egy hölgy egészen odáig ment, hogy vásárolt egy hatalmas, fekete vibrátort, dobozba csomagolta, ráírta a férje főnöknőjének a nevét, majd feladta postán. A főnöknő át is vette a munkahelyén a küldeményt, kibontotta, és meglátta a szexuális segédeszközt, amire egy cetli volt ragasztva a valódi címzett nevével, aki természetesen a férje volt. Bár a főnökasszony nem csinált problémát az egyértelmű bosszúból, azért megkérte a beosztottját, hogy a családi problémáikat munkaidőn kívül oldják meg egymás között. Hasonló munkahelyi bosszú volt az is, amikor egyik feleség kihasználva azt, hogy ismeri a férje jelszavait a munkahelyi rendszerben, belépett távolról, és letörölte az összes felhőben található munkáját.

„Két dolgot mondok mindig az ügyfeleimnek, és ezt másoknak is őszintén tanácsolom: akármilyen jónak tűnik a kapcsolat, azonnal cseréljenek jelszót mindenhol. Ne legyen szükség rá, de baj nem lehet belőle. A másik pedig az, amit a diákoktól a nyugdíjasokig mindenkinek az eszébe vésnék: tilos szexvideót forgatni magunkról, még akkor is, ha a legjobban megbízunk a másikban!”
Kedves Tutajos, megy ez diploma nélkül is sajnos. Csak egy példa a sok közül: Amikor az apa nem hajlandó a gyermeke ellátásához anyagilag hozzájárúlni és ezt megfejeli azzal, hogy a gyermeke kimosott ruháinak egyrészét eltünteti ( ami később a szenyvízaknából kerül elő), amit nem azt pedig festékkel teszi használhatatlanná. A megfélemlítésről, fenyegetésről, tettlegességről nem is beszélve. Lehetne ezt sorolni, de gondolom Te ezt pontosan tudod.
Egy valamit hozzátennék Heliantha hozzászólásához.
A műveltség és az intelligencia egyáltalán nem a diplomától függ!!
Az egón esett vélt vagy valódi sérelem emberhez méltatlan szörnyű dolgokat tud kihozni egyesekből, de szerintem, ez a téma mellékvágány az eredeti témafelvetés kapcsán.
Műveltség, kulturáltság, intelligencia és iskolázottság, végzettséget igazoló papír a való életben csak részben fedik egymást. A személyiségvonások és az azonos vagy hasonló érdeklődési kör, hobbi, anyagi háttér biztosabb alap egy jó kapcsolatban. Statisztikailag egy nő jobban elfogadja, sőt büszke rá, ha a férfi partner magasabb státuszú szakmával, végzettséggel rendelkezik. Fordítva ez azért ritkább, mert az ilyen párok, mégha öddzeilkenébek is, gyakran beleütköznek a megrögzült társadalmi elvárások sztereotípiába.
Miért nem lehet a Fórum hozzászólást
az elküldése után szerkeszteni? Régebben addig, amíg más nem írt újabbat, lehetett. Így most nem tudom az előző hozzászólásomban az ilyen buta elírást kijavítani, mint öddzeilkenébek=összeillenének.
womanus írta: gyakran beleütköznek a megrögzült társadalmi elvárások sztereotípiába.


No itt van a baj!!!
Womanus, mi a bánatos fenéért foglalkoznak más idiótaságával?!
Egyrészt: "be- vagy megrögzült" >> ergo idejét múlt!
Másrészt: "elvárás" >> ki az öreganyámat érdekli, hogy mit vár el a "társadalom"! Kapják be!!! :D
Harmadrészt: "sztereotípia" >> mindig negatív értelemben használjátok, helytelen! Minden ember egy, azaz szuverén, megismételhetetlen egyed! Két ilyen színes egyed társas kapcsolatát sohasem lehet sémákba szorítani! :)
Harmónikus
Nagyon összetett, ha a férj, feleség között nagy az "olló/ Ismerős főorvosnő a férjével meccsekre jár, pecázik: a feszültéseget a meccsen kikiabálja magából, a csendes vizparton idegileg pihen. Jóképű szakmunkás párjával nem szégyenkezik, mert A EQ /érzelmi inteligencia is fontos két ember között, no meg a humor és a nő és a férfi közötti kémia. Orvosi konferenciára nem kell a férjnek menni, otthon a gyerekek jó apja, a jó, szerető férj.Sokat tudnék még irni, egyenlőre ennyi
ez mind nagyon szép.akkor az anyagiak a döntők?
Kedves leszazalekolt, szerintem a fenti hozzászólás pont nem az anyagiakról szól.

De ha már rákérdeztél akkor bizony egy bizonyos szintig számít. A minimum hogy egy férfi tudja magát eltartani. Én például nem szeretném egy férfinak sem a megélhetési, lakhatási gondjait megoldani sem a hitelét kifizetni. Viszont azt sem szeretném ha a férfi tartana engem, kiszolgáltatottnak, lekenyerezettnek érezném magam.
Pedig nem egy esetben használják a jobb módú illetve a nőhöz viszonyítva előnyösebb helyzetben lévő férfiak az anyagi előnyüket arra hogy magukhoz láncolják a kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt.
Persze azt is tudom hogy vannak nők akik direkt erre utaznak és sajnos már a férfiak között is egyre több.

Összefoglalva én azt gondolom ha két ember között túl nagy a szakadék az anyagiak és ebből kifolyólag az életmód, életszínvonal tekintetében az problémát okozhat.
Nagyon sok igazság vagy féligazság elhangzott idáig. Ott a gond hogy alsóbbrendű vagy felsőbbrendű,vagy egyenlő.Ez van a köztudatban.Egy híres ember mondta egyszer hogy van egy sokkal reálisabb megközelítés "egyéniség"
Minden ember más még az ujjlenyomatuk is hát még a természetük az iskolázottságuk meg millió egy dolog.Még ennek a megértéséhez is kell az iskolázottság,de nem biztos hogy az iskolában lehet ezt megtanulni.Az iskola egy alap ami lehet jó és hasznos,de lehet haszontalan és felesleges és romboló.Na akkor miért nem találunk partnert(sokan már évek óta).
Kedves Carolos, miért nem? Mert azt a "millió egy dolgot" nehéz összehozni.

Én nem szeretem ezeket a kifejezéseket legalább is emberek viszonylatában hogy "alsó-felsőrendű" de az egyenlőt sem mert ahogy írod mindenki más.

Igen mindenki egy egyéniség, az már egy más kérdés hogy adott egyéniséggel tudunk-e illetve akarunk-e bármit is kezdeni.