"Ebben az esetben pedig - aki rendben van önmagával -, neki nem is fontos szempont a pártalálás. :)" Jagica

Aki rendben van önmagával, az nem azt jelenti az én olvasatomban, h nincs szüksége párra, társra.

Az azt jelenti, h tisztában van értékeivel, hiányosságaival. Együtt tud velük élni, s tudja, mit kell tennie, h még jobban érezze magát a bőrében. Egy egészséges lelkülettel szükségünk van olyan emberekre, akikkel megoszthatjuk gondolatainkat, akikkel közös dolgaink vannak (család, barátok, társ), akik fontosak nekünk, akiknek mi is fontosak vagyunk. Egyetlen ember sem tud teljes életet élni (sztem) társ, "kedves" nélkül. S beugrott József Attila néhány sora:
"Hiába fürösztöd önmagadban,
Csak másban moshatod meg arcodat."
Hiába vagyok rendben önmagammal, ha nem kapok folyamatos visszajelzést (+;-;), nem fejlődhetek, nem maradhatok "kerek", "teljes egész".
Ahhoz, h rendben legyek önmagammal (nekem legalábbis) az a legfontosabb, h érezzem, szükség van rám, fontos vagyok azoknak, akiket szeretek, s úgy kellek nekik, ahogy vagyok, s őszinte véleményükre mindig számíthatok. S ki közvetíthetné ezt leginkább, mint egy TÁRS, aki egyben barát, partner az élet számtalan területén, s én vagyok a legfontosabb számára, mint ahogy ő is nekem. S ez az az érzés, amit bármennyire vagyok rendben önmagammal, társ nélkül hiányként élem meg. Ergo, nem teljes az életem. Élhető, vidám, kiegyensúlyozott is lehet, mint ahogy az is, de n e m t e l j e s ;)

jól eltértünk az alaptémától, bocsi. talán nem olyan nagy baj. :)
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Aki rendben van önmagával annak szerintem valóban kevésbé létszükséglet a párkapcsolat. Az igaz, hogy annak az embernek is vannak ez irányú vágyai, szükségletei de nem akar minden áron találni, nem tesz engedményeket csak azért, hogy legyen mellette valaki és kiszolgáltatott helyzetbe meg pláne nem hozza saját magát csak azért mert egyedül nem boldogul. Annak az embernek ezekre nincs szüksége mert boldog életet él még ha az nem is teljes. Ha szerencséje van akkor még is útjába kerül a szeretett személy keresés nélkül is, ha nem akkor sem keseredik el, mert boldog így is. Jól lehet kiegyensúlyozottabb és kielégítőbb életet él egyedül mint sokan mások párkapcsolatban.
Egy nőnek igenis nagyon rendben kell lennie! Mindegy, hány éves! Műköröm, műszempilla, műmell, szépségszalon minimum kétnaponta! De előtte konditerem!

Kit érdekel, hogy mennyire van rendben lelkileg?! Beszélgessen vele a barátnője! Azért van. Én igenis csak olyanokkal akarok, akik nagyon is rendben vannak külsőleg! Mert ha nem, megyek a fiatalabbhoz! Természetesen beszélgetni, mert nem szeretném, ha mindketten elpatkolnánk: én az erőlködéstől, ő a röhögéstől. :mrgreen:

Miért hiszik a nők, hogy a pasiknak a műnők kellenek? A szépségipar abból él, hogy a nők eléggé idióták és elhiszik a baromságaikat. Csodakrémek, csodamódszerek aranyáron. Ja. Biztos minden bérből és fizetésből (segélyből, nyugdíjból) élő férfi arra vágyik, hogy élete párja fél napokat töltsön és fél vagyonokat költsön a szépségszalonban. :roll: Aztán amikor hazamegy, akkor megsértődik, ha észre se veszik az új haját. Vacsora meg nincs. (Mielőtt megkövezne a nagyérdemű női tagság, simán megfőzöm magamnak a pacalpörköltöt.)

Az a pasi meg, akinek műnő kell, fizesse csak meg. 8)
Kedves Wowbagger!

Szívemből szóltál!

Hiszem, hogy igaza volt nagyanyámnak, amikor azt mondta, hogy megtalálja zsák a foltját. Ha valakit szeretünk, ő számunkra a legszebb.
Valóban fontos, hogy igényesek legyünk magunkkal szemben. Öltözködjünk életkorunknak és testalkatunknak megfelelően ízlésesen. Frizuránk is legyen rendben, akár ősz, akár festett.
A legfontosabb, hogy mindig önmagunkat mutassuk. A mesterkéltség rideg, (számomra) taszító.
Azért szeretem a fórumot, mert remekül visszaadja azt, hogy mennyire sokfélék az emberek. Ráadásul a spontaneitás is legtöbbször érvényesül, csuklóból jönnek a válaszok. :)
Ez a téma is mutatja a kommentekkel.

Én az első hozzászólásomban -természetesen és általában a társkeresőkre regisztrált középkorú nőkre vonatkozóan- leírtam, hogy nagyon rendben kell lenniük ahhoz, hogy felfigyeljenek rájuk az őket érdeklő férfiak.
Ebből a mondatból következik szerintem,, hogy az arctalan, fotó nélküli vagy fényképpel rendelkező, de azokon számukra irreleváns külsővel és nem kielégítő adatlappal rendelkező férfiak kiesnek.
Szerintem a legtöbb férfi is így gondolkodik.

Nézzük a fényképpel rendelkező nőket.
Mit látunk azokon?
Ha manipulált a fotó vagy régi, akkor egy aktualitását veszített külsőt.
Ha nem, akkor egy arcképet vagy egy valamennyire vagy egészben alakosat.
A fénykép alapján látható, hogy ápolt- e a megjelenése.
Haj, fogak- ha a mosolyog és látható-, rendben van-e az öltözéke.
Ami plusz és nem mindenkire jellemző- például rám sem- az a smink , festett köröm.
Szíve- joga bárkinek.
Igaz nekem a hosszabb körmökről és műkörmökről mindig eszembe jut, hogy az a nő hogyan tud rendesen tisztálkodni, hogyan tudja rendesen vécézés után kitörölni a fenekét?

Sok nő kipakolja magát, hangsúlyozván a melleit, lábait is középkorúan, ez a pasit akarok de minél gyorsabban hozzáállás szerintem.
Azt, hogy valakinek implantátuma van-e, azt nem látjuk, bár lehet némelyik férfinek röntgen szeme van, ki tudja?
Nekem sincs, de aki megteheti, hogy csináltasson, mert nincs magával megelégedve, tegye. Senkinek semmi köze hozzá. egy idősebb nőt ismerek, neki a szoptatástól rettenetesen tönkre mentek a mellei, depresszióssá vált, most már jól van.

Az ápolt megjelenéshez elég szappan és víz, köröm-és hajolló, még hajfesték sem szükséges.
Fodrász sem, én is magamnak vágom és festem.
A "kozmetikus "is megoldható otthon. Tojássárgája, étolaj, burgonya, uborka, sorolhatnám.
Én járok kozmetikushoz is , van rá pénzem, de ez magánügy.

Konditerem.
Akinek igénye van rá és pénze, az jár. Mi ebben a baj?
Ám otthon is lehet tornázni, Lehet futni járni, lehet jógázni ( interneten tanulható),lehet túrázni.
Anyaként, feleségként is megcsináltam, mert a nap 24 órából áll és arra van időnk, amire szánunk.
Szóval sokkal egyszerűbb a fizikai rendben levés kérdése.

Lelkileg rendben lenni nagyszerű dolog, ebben a stresszes világban azonban sokszor nehéz.
Ám egy középkorú embernek már tudnia kell uralkodni magán, egyébként éretlen és nem sokat tanult .Rendelkeznie kell empátiával, tudnia kell viselkedni. Én biztos vagyok abban, hogy aki itt bunkó módra nyilvánul meg, erőszakos, durva, az az életben is olyan.
Adatlapok, kommunikáció privátban vagy nyíltan ezt megmutatja.

Egy párkapcsolat kialakul vagy sem. Igazi nincs, nem kapható készen, de idővel igazivá válhat a másik,ezt vallom. Egy jó, építő,szeretetteljes kapcsolat a fontos.
Viselkedni, alkalmazkodni kell egymáshoz.

Zsák a foltját a mondás szerint megtalálja. Ritkábban társkereső oldalon is. Ugyanis sok zsák jobb fontot , sok folt pedig jobb zsákot akar, mint amilyen megilleti.
Elvárások!!!

Hirtelen ennyi jutott eszembe.
simi12 írta: Aki rendben van önmagával annak szerintem valóban kevésbé létszükséglet a párkapcsolat. Az igaz, hogy annak az embernek is vannak ez irányú vágyai, szükségletei de nem akar minden áron találni, nem tesz engedményeket csak azért, hogy legyen mellette valaki és kiszolgáltatott helyzetbe meg pláne nem hozza saját magát csak azért mert egyedül nem boldogul. Annak az embernek ezekre nincs szüksége mert boldog életet él még ha az nem is teljes. Ha szerencséje van akkor még is útjába kerül a szeretett személy keresés nélkül is, ha nem akkor sem keseredik el, mert boldog így is. Jól lehet kiegyensúlyozottabb és kielégítőbb életet él egyedül mint sokan mások párkapcsolatban.


A hozzászólásodat olvasva bólogattam. Nagyon sokan élnek lélekromboló párkapcsolatokban, mert társ-és kapcsolatfüggők ( az anyagi okokat most hagyjuk , van sajnos ilyen is). Aki rendben van , az képes értelmesen , boldogan élni egyedül is és képes arra is, hogy jól válasszon partnert. Nem engedi a mércét értelmetlenül le csak azért, hogy legyen valakije, legyen szex valakivel.