Az ember első gondolata a karácsonnyal kapcsolatban a család. Ez rendjén is van, karácsonyozzunk családi körben, gyerekeinkkel, unokákkal, szüleinkkel. Ezért természetesen nem azokat hívom karácsonyozni, akiknek van kivel eltölteni az ünnepeket, hanem azokat akiknek nincs. Nincsenek a gyerekei itthon, vagy már annyira külön élnek és tartják a karácsonyt önállóan, vagy nincsenek, bármilyen okból, rokonai. A fiam az édesanyjával és a barátnőjével, valamint annak családjával tölti a karácsonyt és az ünnepek után szoktak eljönni pár napra. Hagyjátok otthon az egyedüllétet és gyertek karácsonyozni Mórahalomra!
Három-négy naposra tervezem a találkozót, december 23-27. között.
23-án érkezés, bevásárolunk, amit még nem vettem meg.
24-én készülünk a vacsorára, közös sütés-főzés (régi piréz óvás: ma nem keverhet senki rántást), ha nincs kedvünk a főzéshez, hozunk a csárdából meleg ételt, jól főznek.
25-én a mórahalmi Erzsébet fürdőben pihentetjük a sütés-főzésben elfáradt tagjainkat
26-án könnyű séta a tó körül, bivalyrezervátum látogatás, lovazás, este póker-parti, vagy scrabble...
27-én készülődés, hazautazás
Lehet rövidebb és hosszabb időre is jönni, kinek, hogy tetszik. A programok csak ajánlások, megváltoztathatóak és a napok programjai felcserélhetőek. 24-én a fürdő zárva van.
Kedves Tibor!

Köszönettel elfogadom a meghívást. A részleteket majd megbeszéljük a chat-en.  :)

Üdv.,  Julcsi 
A meghívást én is szívesen elfogadnám, ha lehet. Köszi: Szenta
Nagyon remek az ötlet,nekem vannak ugyan gyerekek,unokák,ha az ajándékot elöre megkapják,s a december 24-ét együtt eltöltikt,s ha nem vagyok ott,az sem lenne olyan vészes helyzet ök nálok.Igaz,hogy hamarabb akartam én Morahalomra menni,s nem is csak 1 7végére,lehetne belöle 1 egész 7 is,Viszont ez a karásony több személlyel együtt eltöltve,nagyon kellemesnek igérkezik.Ott lenne még a szilveszter is,s ha még az év fordulóját is közösen lehetne meg ünnepelni,az tuti jó lenne.  :D
Mindenesetre jelentkezö és kapható vagyok én is ezen esményen részt venni.
 
Regisztráltam a jelentkezéseket, már biztos résztvevői vagytok a közös karácsonynak!
Pista, a szilveszter már foglalt, 28-án jönnek a vendégek.

Sajnos a beharangozó utolsó mondatát teljes egészében törölte a moderátor, nem csak az email címet.
Valahogy így írtam: Jelentkezni, javaslatokat és felajánlásokat tenni itt a fórumon, a cseten, vagy a már ismert email címen lehet.
 
A programokat és a gazda konyháját egy kissé tényleg átrendeztük.   :wink:


Csudajó napokat töltöttünk Mórahalmon kellemes társaságban sétákkal, sütizéssel, közös főzőcskével, jó beszélgetésekkel, bolondozással és lovazással.

Tibor kiváló vendéglátó, kedves házigazda, és az életben sem rosszabbul míveli a kissé fanyar humort, mely itt, az oldalon is sajátja.

 Pillanatok alatt kialakult az összhang, mindenki megtalálta a helyét a konyhában és a társaságban egyaránt. Finomra sikeredtek a saláták és a hús, a vagdaltat a disznótoros kolbász bolondította, (majdnem) minden el is fogyott. Az édesség sem maradt el: Szenta szaloncukrot,tortát és csokis sütit hozott, Bözse diós beiglit, gyümölcsöt és rágcsálni valót, Tátika mákosat és foszlós kalácsot sütött, jómagam némi zserbóval, lúdláb meggyessel, linzerrel és egy kis máglyarakással járultam hozzá az ünnepi asztalhoz.

Kalóriaégetésül meg-meglátogattuk a lovakat, és egyre bátrabban mozogtunk köztük, egyre nyugodtabban fogadtuk, ahogy körbejárkálnak bennünket, hagyják simogatni magukat, egyszer- egyszer még a fülünkbe is szuszogtak. Gyönyörűek , hatalmasak és nagyon barátságosak. A kedvencem Bella, a meseszép hidegvérű kanca.  Azért – mi tagadás - néha visszahőköltünk, amikor lendületesebben mutatták meg egymásnak, ki hol is áll a rangsorban …

 Körbegyalogoltuk a tavakat, őzeket láttunk, hattyúkat meg fácánt, és kisétáltunk a határhoz – lejjebb a képen a bizonyíték is látható.
Gyönyörködtünk a naplementében, a fény játékában, a fényviszonyok okozta érzékcsalódásban.

 Ennyi a mi történt…


 Ami leírhatatlan, az a környezet szépsége és nyugalma, a természet önmagából áradó ereje, a csend, a szinte ember nélküli világ, a lovak közelsége .. ott járkálni köztük, simogatni és etetni őket …

 

 Köszönjük, Tibor. :)     És: vigyázz, visszamegyünk! :wink:   :)


( Sajnos, a fényképezőm itthon maradt, így a telefonommal fotóztam.)


IMG_20141225_160758.jpg  
   
IMG_20141227_093321.jpg


 

IMG_20141225_161532.jpg
IMG_20141226_110035.jpg

 
  
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
L.emma írta: Határsértők


Ki az a sármos embercsempész a hátatok mögött? :)
 

 ...  valami  Rúzsa Sándor- féle lovas betyár. :wink:

( bocs, szerk.)

 
Miért volt szép Mórahalmon a Karácsony ?
 A vidék gyönyörű volt :délelőtt séta a gátakon szikrázó napsütésben , végtelen pusztaság elszórt tanyákkal, a tavakon szárcsák, hattyúk,a nádasból fácánok röppentek fel, szép, szelíd lovak, csend, nyugalom. Alkonyatkor varázslatos naplemente. Este finom ételek, sütemények, és nagyon kedves baráti társasággal jó beszélgetések és sok nevetés. Köszönet házigazdánknak Tibornak, hogy mind ezt lehetővé tette nekünk. SZÉP KARÁCSONY VOLT.
mora60.JPG

mora23.JPG

mora15.jpg
 
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Az elmúlt két napban történteket látjátok a képen! :-)

Havazott.jpg
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Tibi nagyon szép , jó lett volna ott is sétálni.

 
Tibi !
Nagyon jó lett volna egy kicsi belőle Karácsonykor is !
Még egy utolsó jeges kép: Buli van a kismedencében! (a többi már befagyott a -6, -7C° -ban)

Bulivan.jpg
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Kedves Tibor!
Nem az minden férfi  legtitkosabb vágya, hogy négy angyallal karácsonyozzon? Egy panaszszavad se lehet.
A táj arrafelé valóban meseszép. (Szebbet csak a tanyám mellett láttam.)
Ylen  
Tibi ez nagyon gyönyörű, magam előtt látom.