Nemrég rendeltem az interneten ilyen témájú e-könyveket.Kíváncsi voltam miket írnak.Érdekes az egész rendszer, ahogy terjesztik.Első olvasatra nem nagyon értettem,azóta nézegettem véleményeket a dologról. Mindenféle végletes  hozzászólásokat találtam.Még az is lehet, hogy belépek a terjesztők sorába.Hátha valakinek tényleg hasznos lesz.    :D      A végén még lesz egy csomó "passzív jövedelmem."      :lol:
Kicsit bolondos, életvidám  válaszokban reménykedem .

Üdv .  Vali 
Kedves Vali, és Fórumozók,

bár igazán nem írtad le neked mi a véleményed erről a szóról,és abból,hogy vidám válaszokat vársz,arra gondolok számodra pozitív kicsengése van ennek a fogalomnak....én egészen másként gondolom, s ezért-ha nem haragszol-ki is fejtem erről a véleményem.
Számomra ennek a fogalomnak nagyon is negatív,pejoratív kicsengése van.Szerintem ez az individualista nyugati társadalmak "terméke",ahol az egyén érdeke áll mindenek felett.Volt szerencsém dolgozni a Távol-keleten, s foglalkoztatott,hogy miért más a keleti emberek mentalitása...nem állítom,pusztán gyanítom,hogy a más mentalitás a szellemi tanítások különbözőségében rejlik.
Ha most közelebbről nézzük...
Konfucius azt mondja,hogy emberi kapcsolatok nélkül az egyén nem is létezhet...ez a felfogás nagyon is különbözik a Nyugat egyénközpontúságától....ha pedig a taoista értékeket nézzük:
A taoisták elutasítják az érvényesülést,és a versengést......"a lábujjhegyre ágaskodó nem áll sokáig"....."A fejsze először a legmagasabb fára sújt."
Az én képzeletemben cseppet sem mulatságos képek jelennek meg arról,hogy emberek elvtelenül egymást letiporva törekszenek a csúcsra,sokszor semmi sem szent előttük,csak a pénz motiválja őket.
Bevallom, engem elborzaszt korunk találmánya az MLM,ahol módszereket tanítanak arra,hogyan kell rávenni embereket,hogy megvásároljanak egyes termékeket...már korántsem a minőség "adja el magát",hanem az erőszakos rábeszélés.Nem tudom becsülni azt az embert aki ezen a területen karriert fut be.
Visszagondolva,nekem az életem során az volt a fontos,hogy szeressem a munkámat,mert nem tudtam volna elképzelni,hogy napom nagy részét "nemszeretem" tevékenységgel töltsem.....azt hiszem,ha valaki jól végzi a munkáját, s folyamatosan pozitív visszajelzéseket kap,az az igazi sikerélmény.Elfogadom,hogy nem mindenkinek adódik az életében kreatív munka,olyan amit szívesen végez,de hiszem,hogy erre kell törekedni....és még egy,ne felejtsük a lojalitást a munkatársainkkal szemben,amely Keleten nagyon is megvan.
Kedves Iris !

Köszönöm, hogy leírtad a véleményed.Persze hogy nem haragszom, inkább egyetértek Veled.Ismét megbizonyosodtam arról, hogy az interneten nem jó írni, ismerkedni, mert nincs pl.testbeszéd, nincs szemkontaktus...stb.Aki ismer érezte volna  levelemben az iróniát. 
cron