Bocsánat, hogy mindjárt idegen nyelvűvel indítok. Ez az egyik kedvencem. 

“the free soul is rare, but you know it when you see it - basically because you feel good, very good, when you are near or with them.”

Charles Bukowski 
“Egyre inkább az az érzésem, hogy az életünk egyetlen mondat, csak nem tudjuk kimondani, hogy mi az… A nagy találkozások, a lélekközeli pillanatok mindig azok voltak, amikor valakit megszerettem. Az igazi csoda a barátság, a valódi, emberközeli kapcsolat, amikor egyszer csak repül velünk az idő, és az az érzésünk, hogy mi már valahol találkoztunk. Néha egy pillanat többet ér, mint egy egész esztendő.” (Müller Péter)
Vajon hol van az a barát, aki valóban belém lát,
Aki velem egy hajóban, egy irányban, együtt, egy szelet vár?
- Punnany Massif -
Ne félj a csendtől. Minden fontos dolog a csendben történik. Csendben sarjadnak a növények, csendben fejlődik a magzat, csendben cikáznak a gondolatok, csendben borít el a szerelem.

Popper Péter 
"Az első lépés a legfontosabb lépés.
Nemcsak azért, mert kijelöli az útirányt, hanem mert abban már minden benne van."

Müller Péter
"Vajon hányszor van, hogy tálcán kínálják a boldogságunk forrását, és nem merjük elvenni, mert attól félünk, valaki lecsapja a kezünkről, vagy épp nem tudjuk felfogni, hogy megérdemeljük? Közben meg az igazság az, hogy csak azzal működhet, akivel működnie kell, és azt csaphatják le a kezedről, akinek köze nincs a tiédhez. Csak élvezd azt, amit hoz a pillanat, felesleges a jövőn aggódni, azt úgyis ez a perc hozza el és alakítja. "

Oravecz Nóra  
"Meg lehet tanulni, hogy a megfelelő férfit szeressük? Persze. Inkább azzal van gond, hogy elfelejtsük a nem megfelelő férfit, aki csak úgy belépett az életünkbe, kopogtatás nélkül, mert arra járt, és látta, hogy nyitva az ajtó."

Paulo Coelho
"Az embereknek nincs semmi humorérzékük, mindenki halál komolyan veszi önmagát."

Charles Bukowski 
"Közeleg a tél... Télen általában fázunk, ha az utcán vagyunk, kivéve ha éppen Acapulcoban vagyunk. Télen általában esik a hó, akár az utcán vagyunk, akár nem, kivéve ha Acapulcoban vagyunk. Acapulcoban általában azonban nem vagyunk, így már most fel kell készülnünk a télre. A tél hideg. A hideg 5 betűből áll, akárcsak a csoki, így a kettő kioltja egymást. Magyarul együnk csokit a hideg ellen, mert a tél öltöztet. Ha nincs kedvünk csokit enni, akkor vagy nem vagyunk éhesek, vagy nem fázunk. Tehát ha nem eszel csokit, Acapulcoban élsz, vagy bárhol máshol és nem vagy éhes. Éhes disznó nem álmodik Acapulcoról."

Oravecz Coelho
 A fiatal az, akinek fogalma sincs róla, hogy a régi szép idők az most van.

Timár György
  
   "Nem a legerősebb faj lesz a túlélő, nem is a legintelligensebb, hanem az, amelyik a
leggyorsabban képes változni."
Charles Darwin. 
"Mindig túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk."

Mérő László, aki egyébként ma ünnepli 66. születésnapját.
“Sosem szabad a lázat annyira enyhíteni, hogy a beteg kihűljön!”
Dr. Bubó 
"A szerelem nemcsak egy érzés: művészet. És mint minden művészethez, nem elég az ihlet, rengeteg munka is kell hozzá." 
Paulo Coelho 
''Néha csábító a szabadság illúziója. Amíg rá nem jössz, hogy a valódi szabadság belülről jön.''

Turóczi Ildikó
cron