Ide is ideteszem, hátha megmarad...

Pár napja az 50Plusz egyoldalúan, a megkérdezésem nélkül módosította azokat a feltételeket, amiket korábban elfogadtam. Azaz 65 %-os kitöltött profil és napi 3 aktivitási esély.
Most 70 %-os kitöltött profilnak kell lenni, ami azt jelenti, hogy vagy teszek fel képet (nem szeretnék, nem pofavizitre jöttem, ez a szabad döntésem. Elnézést eddig ez volt.). Egyszerűen csak jól szeretném magam érezni itt.
A jelenlegi helyzet szerint lehetetlen kép és fizetés nélkül bármit is csinálni. Még mosolyt sem tudok viszonozni, a válaszadásról nem is beszélve! Bloghoz sem hozzászólni, sem írni, de még játszani sem a fórumoknál.
Jó lenne, ha lenne olyan megoldás, hogy aki megelégszik a 65 %-al, legyen joga kép nélkül létezni 3 aktivitási eséllyel. Aki tesz fel képet, oké, legyen 5 aktivitási esélye, az kettővel többet tud mosolyogni. Mert úgy olvastam itt valahol, hogy a mosoly nagyon sokat jelent.
Aki meg mindent akar, hát tessék, fizessen érte, legyen mindenkinek saját döntése, hogy mit szeretne és ne legyen ellehetetlenítve.
Tulajdonképpen így az ittlétemnek semmi értelme nincs, feltéve, ha nem hágok át „szabály”-t (mint most is), amit a beleegyezésem nélkül módosítottak az én esetemben. Más nevében nem tudok nyilatkozni. Amit leírtam a saját tapasztalatom.
Kérem vissza a 65 %-os profilkvótámat és a napi 3 aktivitási esélyemet!!! Nekem ennyi elég!
Remélem az Adminok is olvassák! Köszönöm!
Maximálisan egyetértek! Én is írtam tegnap a supportnak, hogy ez így nem fair, és ezzel tönkreteszik a klubot.
Az én szerény véleményem pedig az,hogy nagyon is jól van ez az oldal ahogyan most van.Mint már máshol is irtam,nem köteleznek senkit sem arra,hogy itt legyen.Akinek itt nem tetszik,ellehet a a biciklit tolni.Ami meg az oldal romlását illeti,az ilyen ki vagyok,mi vagyok fröcsögök (hosszú ö.ami az én gépemen nincs), miatt lett az oldal olyan,amilyen eddig volt.Ha pedig ezeket az árnyfotókat is eltüntetik innen,akkor lesz az 50plusz Klub oldala minden igazán társat találni akaró társkeresö számára a nyerö.
Kedves István! - egyetértek
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Ha már bicikliről van szó, szerintem is van aki fordítva üli meg!
Lehet lemaradtam a csillagrendszerünk tanulásánál, de én úgy tudom még most is a nap keleten kel és nyugaton nyugszik.
Biztosan a gyenge szövegértésem miatt, de én nem találtam az első két bejegyzésben kivagyiságot, fröcsögést.

A fórum alaptémája elsősorbn az, hogy Kankalinkam regisztrált a 65/3 feltételekkel, majd egy idő után, mindenfajta értesítés,
hirdetmény nélkül 75/5-re változtak a kondíciók.
Én sem kaptam semmiféle üzenetet a változásról.
Az új feltételek ugyan engem pozitívan érintenek, de a változás közlésének hiányát nem tartom fair viselkedésnek.
Ha megnézitek saját profilotokat, ott látható, hogy a fénykép önmagában 30%-kot ér, ergo, a 75-öt kép nélkül nem lehet teljesíteni.
SZÓ NÉLKÜL elvették sok tagtól a visszamosolygás lehetőségét is!
Mivel nem látjuk a másik profilján a kitöltöttségi szintet, a fénykép nélküli, nem előfizetőket udvariatlan, néma kukkolókká fokozták le.
Kankalinkam felvetette, hogy maradhatott volna a 65/3.

Szerintem erről szól ez a fórum.

Az "árnyfotók" pedig maradnak, az előfizetőknek nem kötelező a fénykép.

A fényképes, fényképtelen dolgot pedig például lilaorchidea "Láthatatlanság" blogjában lehet kielemezni.

Mivel Kankalinkam már nem tag, ezért a "kivagyiság, fröcsögés" címkéjű inget magamra veszem, és, kedves Hubble,
alkalmadtán a cseten beszéljük majd ezt meg, mert ez sem e fórum témája.
Kedves Mindenki!
A legalkalmasabb megszólitás mostanában,amely nem ad okot semmiféle személyeskedésnek.Én leirtam itt gondolataimat,tettem ezt az 60pluszKlub adta lehetöséggel,hogy gondolatainkat,észrevételeinket,óhajunkat sóhajunkat megirjuk a Forumban vagy a Blogokban.Tovabbra is kiállok amellett,hogy az árnyékfotóknak el kell tünni ahhoz,hogy a komolyan társat keresö ide regisztrált tagok úgy érezzék,hogy az oldal azt nyútja nekik azt,amit ök valójában szeretnének és el is várnak egy társkeresö oldaltól.Természetesen nem lehet mindenkinek a kedvében járni,s azt.hogy milyen szolgáltatást kapnak a tagok,az nem a regizett tagok által lesz eldöntve,hanem van az oldalnak egy erre specializált szerkesztö stábja,akik gondoskodnak az oldal modernizálásáról.
Továbbá itt kijelentem,hogy én a Chatoldalra nem vitázni játok fel,hanem szórakozni,szabadidöm eltöltéséhez használom a Chatszobát.
Továbbá aki velem ott vitatkozni óhajtan,kijelentem,hogy ott én nem szeretek semmiféle személyes vitát folytatni.Amint én leirtam gondolataimat,utána pontot teszek a végére,ami azt jelentené,a jó öreg Trapatoni edzö nagy beszólásával élve...Ich habe fertig.
Felhívnám a figyelmet az 50+ klub saját ÁSZF-jére:
"1.4 Az 50plusz-Klub fenntartja magának az általános szerződési feltételek jövőre vonatkozó hatállyal történő módosítására vonatkozó jogát abban az esetben,

ha ez nem érinti a szerződéses jogviszony lényeges rendelkezéseit

ezekre a körülmények 50plusz-Klub számára előre nem látható olyan megváltozása miatt van szükség, amelyeknek figyelmen kívül hagyása a szerződéses jogviszony alapvető zavarához vezetne.

Lényeges rendelkezésnek kell tekinteni különösen a szerződésben foglalt szolgáltatások futamidejére, illetve a szolgáltatások jellegére és terjedelmére, valamint felmondásukra vonatkozó rendelkezéseket. Rendelkezései a szerződéskötést követően keletkezett szabályozási joghézag kitöltése érdekében módosíthatók. Ilyen helyzet áll fenn például (de nem kizárólagos jelleggel) jelen ÁSZF rendelkezéseit érintő ítélkezési gyakorlat megváltozása esetén.
Az 50plusz-Klub ilyenkor az érintett felhasználókat előzetesen tájékoztatja a szerződési feltételek módosításáról. A módosításokat elfogadottnak kell tekinteni abban az esetben, ha az ügyfél a módosítás közlésétől számított két hónapon belül nem kifogásolja meg a módosítást. A tájékoztatásban erre fel kell hívni a felhasználó figyelmét is."

A módosítások teljes mértékben vonatkoznak a szolgáltatások jellegére és terjedelmére, a körülményekben semmi lényeges változás nem történt, előzetesen nem értesítették az érintett felhasználókat.

Fel nem foghatom, hogy vannak, akik nem látják a problémát, és képtelenek leszakadni a fotó-nem fotó tematikáról.

Ha a jövő hónaptól egyik napról a másikra az lenne a változás, hogy csak nyilvános e-mail címmel, lakcímmel, továbbá beszkennelt születési anyakönyvi kivonattal és sminktelen személyi igazolványképpel lehet bármiféle tevékenységet végezni, akkor is ilyen hevesen bólogatnátok?
Már nem tudtam az elözö hozzászólásomban egy elirásomat helyesbiteni,igy teszem itt és most.
A 60pluszKlub helyett beteszem az 50pluszKlub szavakat.
Èn bizony mát 10 évvel elöbbre vagyok. :)))
Igen akkor is az lenne a véleményem, hogy az oldal üzemeltetőjének jogában áll változásokat eszközölni és ha az valakinek nem tetszik elköszön.
Más az ha valamiért fizetsz és időközben nem azt a szolgáltatást (kevesebbet) kapsz mint amit ergo megvettél. De az ingyenes használatnál még ha kellemetlenül is érint a változás nem jogos a háborgás hiszen semmiféle kárt nem okoztak.
Ha esetleg nem lenne világos, hogy a fénykép nélküliség miért került elő akkor csak megemlíteném, hogy pont ti említették meg, hogy a kívánt százalékot fénykép nélkül nem lehet megszerezni,.
kedves Heliantha!

Úgy látom Te sem érted a lényeget.Neked mint prémium tagnak van szerződésed,vannak jogaid.De a nem prémiumnak csak választási lehetősége van.Átmásolom a hozzászólásom lilao blogjából.
Nem is annyira a láthatatlanságról szeretnék írni.Igaza van mamarózának a reklamációkkal kapcsolatban.Nem vagyunk abban a helyzetben,hogy bármit is reklamáljunk,vagy követeljünk,főleg nem az újak.Az emberek úgy vannak kódolva,hogy az nekem jár,lehetőleg ingyen vagy annál olcsóbban,De a világ nem így működik.Ingyen semmit nem adnak.Valószínűleg nem kis anyagi ráfordítással jár az oldal üzemeltetése a tulajnak.Amit a prémium befizetések valószínűleg fedeznek,mert még nem ment csődbe az oldal.Már anno meg is kaptuk a prémium tagoktól,hogy ők tartanak el minket.Volt itt az őskorban 10 hozzászólási lehetőség.Amit csökkentettek 5-re,majd háromra.Mégse reklamált senki.Ez most,hogy újra 5-re emelték,fejlődésnek mondható.Ráadásul nem kérnek érte egy fillért sem.Az,hogy mindenki töltse ki a profilját rendesen,nem hinném,hogy olyan nagy szankció a tulaj részéről.Vannak ettől rosszabb oldalak is.Lényeg,hogy mi nem prémiumok,nem vagyunk alku pozícióban.Vagy elfogadjuk a szabályokat,vagy lépünk.

"Ha a jövő hónaptól egyik napról a másikra az lenne a változás, hogy csak nyilvános e-mail címmel, lakcímmel, továbbá beszkennelt születési anyakönyvi kivonattal és sminktelen személyi igazolványképpel lehet bármiféle tevékenységet végezni, akkor is ilyen hevesen bólogatnátok?"
Nem bólogatnánk,vagy elfogadnánk a feltételeket vagy sem.Nem prémiumként erre van lehetőségünk.

A fényképpel kapcsolatban Siminek van igaza.Azt már csak félve jegyzem meg,hogy egyetlen fényképes reklamálót sem láttam.

Azért valljuk be az sem volt tisztességes,hogy regisztrált valaki,igencsak kifogásolható adatlappal és osztotta az észt.

Üdv Józsi
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Oké, megadom magam.
Kíváncsian várom, mit lépek egy hónap múlva. :-)
Örülök Józsi és Pista (Retro58 és Hubble) hozzászólásának, (ugye fiúk, megengedhetem magamnak, hogy az igazi neveteken szólítsalak benneteket, olyan régen vagyunk klubtársak?), mert egy fontos, sok emberben meglévő tulajdonságra hívja fel a figyelmet: " ... hogy az nekem jár, lehetőleg ingyen, ..."

Igen, az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata valóban számos humanitárius jogot foglal magában, de azt biztosan nem, hogy egy piaci alapú szolgáltatás - amely mellesleg számos másutt nem tapasztalható nagyvonalú funkciót is magában foglal (ingyenes chat, blog, fórum) - automatikusan járna. S mivel nem fizetős tagok esetén sem az alap, sem az ingyenes funkciókat nem szabályozza a két fél között szerződés, (ahogy arra Józsi pontosan rávilágít), ezért a mostani reklamáció özön nem más, mint a szokásos emberi fölhorgadás, ha bizonyos "vélt" jogok szűkülnek.

De szűkült-e bármiféle jog is? Hiszen az eddigi három helyett, most öt alkalmas megszólalást kaptunk. Cserébe annyit kérnek érte, hogy az adatlapjainkat tisztességesen töltsük ki. Mert az oldal akkor éri el a kitűzött célját, ha minél több ember talál itt barátokra, társra, kellemes együtt töltött programokra, játékos elfoglaltságokra. Tehát azokat a fizető és nem fizető klubtársainkat tiszteljük meg a tisztességesen kialakított bemutatkozással, akik így egyre nívósabb választási lehetőségekkel gazdagodnak, növelve a siker esélyét. De sajnos sokan csak kivenni akarnak, hozzátenni nem.

Ismeritek az elcsépelt Woody Allen idézetet: "Sohasem lennék egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagjának." Egy nívós klub tagságát igenis ki kell érdemelni. Ha ilyet írsz: "nem tudok mit írni magamról, ismerj meg, s akkor mindent megtudsz rólam"- nos, egy ilyen típusú "bemutatkozás " nem emeli a klub értékét, kvázi nem ide való. Mert ha tagja vagyok egy klubnak, az engem is minősít és kötelez. Ahogy Operába is alkalmi viseletben megyek s nem szabadidő vagy munkaruhában. illendően köszönök a jegyszedőnek, s megköszönöm, ha a helyemre irányít. s nem "hé, nyanya, ez a sor az enyém?"

De engem a jelenségen túl az is izgat, hogy vajon miért él nem is kevés ilyen - ami jár, az jár! - típusú ember közöttünk?

Innen olyan gondolatok következnek, amely abszolút privát vélemény, amit fölvállalok és fölvállalom a polémiát is. Volt egy ma politikailag megvetett pár évtized országunkban, amely valóban sok és sokszor igen durva jogsértésekkel és szabadságjogok korlátozásával járt, de számos olyan lehetőséget tett ingyen vagy olcsón elérhetővé a társadalomnak a korábbinál sokkal, de sokkal szélesebb rétegei számára, amelyet addig csak a kivátságosok és a módosak engedhettek meg maguknak. Gondolok itt a kultúrára (még az akkori fizetésekhez mérhetően is alacsony jegyárakra operába, színházba, koncertekre), széleskörű ingyenes oktatásra, ingyenes egészségügyre, összközműves, egészséges otthonokra, (mégha ma kárhoztatjuk is a lakótelepeket), olcsó utazásra, SZOT-üdülőkre, ahol egy család 2-3 hetet is nyaralhatott kevés pénzért, és még sorolhatnám. Ezzel akarván kiegyenlíteni az évszázadok alatt kialakult nagy társadalmi és anyagi különbségeket. Ez ugye nem egy negatív célkitűzés.

Az más sokkal inkább az, hogy ez sajnos azzal is járt, hogy kemény munkával, kitartással, szorgalommal szerzett vagyonoktól, otthontól, egzisztenciáktól (sőt életektől!) fosztottak meg embereket, családokat, egész társadalmi rétegeket, akik ezt nem érdemelték meg. Durván megsértve a fent említett általános emberi jogokat. S a javakhoz ingyen hozzájutók nemegyszer tapsoltak ezekhez a jogsértésekhez. Lelkiismeretfurdalás nélkül beültek mások otthonába, használták, fölemésztették azok megbecsült tárgyait, hisz felkészületlenek voltak ezen értékek befogadására. Persze sokan jutottak olyan lehetőségekhez, akik ezt megbecsülték, parasztgyerekekből, tehetséges kétkezi munkásfiatalokból lettek orvosprofesszorok, tanárok, akikre büszkén néztek fel korábban nehéz életet élő szüleik.

A pozitív juttatások viszont úgy beégtek az emberi agyakba, hogy ma már a jogok hangoztatása mellett hajlamosak vagyunk elfelejtkezni az értük elvárt kötelességekről. Mert ami jár, az jár!! De - csak hogy egy mindenkit érintő példát hozzak - jár-e az ingyenes egészségügyi szolgáltatás annak, aki rendszeresen rombolja az egészségét pl. azzal, hogy dohányzik, mértéktelenül eszik és iszik, s a gyógykezelését a központi büdzsé finanszírozza. Jár-e az ingyenes oktatás 16 éves korig annak (korábban 18), aki az iskola mellé jár, destruálja az órai munkát, lehetetelenné teszi a tanár és a diáktársai számára a minőségi munkát? Ezek ugye komoly erkölcsi dilemmák, s az emberi jogok egyetemességére hivatkoznak azok, akik nem merik szembeállítani vele a kötelességeket.

S amióta beléptünk a "szabad" világba, annak mások, nem kevésbé kemények a szabályai. Mert a szabadságnak is ára van. Például a becsületesség. Az önkorlátozás. Nem a kívülről szabályozottság, hanem a szilárd belső értékrend. Nem azért tartok be egy közösségi szabályt (pl. nem dobom ki a szemetet a természetbe), mert félek a büntetéstől, hanem mert így tartom helyesnek.

De az 50Plusz azért nem egy ilyen véresen komoly dolog, mégis jól visszatükrözi a társadalmi beidegződéseket. Azokat a beidegződéseket, amelyek máig élnek, rombolnak. Mert sajnos ami ingyen van, az sok embertársunk szemében szép lassan elveszíti az értékét, aminek a minőség romlása egyenes következménye. Ha a véleményemhez nem merem adni az arcom, de árnyképpel, hamis adatlappal szabadon írhatok bármit, mi ez, ha nem a minőség romlása? Az emberi minőségé.
Húha... húha ! Womanus kinyitotta a csapot.... de teljesen és mindkettőt egyszerre . :-)
Egy társkereső nem attól működik jól, ha mindenkinek van profilképe.

Elsősorban aktív tárkeresők kellenének (több ezer vagy inkább több tízezer).

Jelenleg kb. 300 nő és 200 férfi jelenti az aktív tagságot (akik legalább hetente idelátogatnak).

A saját példámat tekintve, 50 kilométeres távolságban plusz mínusz 5 éves korcsoportban 7 aktív tag van. Az egyéb elvárások (sarokméret, legyen fiatalabb, …) figyelembevételével ez a szám gyorsan nullára csökken.

A fénykép szerintem egy olyan információ, ami nem tartozik a teljes klubtagságra, csak a lehetséges partnerekre. Kerülöm a blog írást és a fórumozást, így nem hiszem, hogy bárkinek is fontos lenne a kinézetem.

Komolyan kérdezem, hogy mi értelme van a társkeresés szempontjából nem számító klubtagok fotóit nézegetni?

A változás különösebben nem érint. Ha mégis rám tör a grafománia, akkor egy percre felteszem a profilképemet.