A Szingli és a "Szingli"

A szingli angol eredetű szó. Nem házas, egyedülálló, egyedül élő embert jelent.

Ki tekinthető egyedűl állónak azaz valódi szinglinek?

Léteznek olyan emberek, akik kapcsolatukban soha nem hajlandók feladni szabadságukat. 50 feletti éveikben is nagyon jól érzik magukat ebben a helyzetben, nem áll szándékukban házasodni és egyáltalán nem magányosak.

A probléma ott kezdődik, amikor a "szingli" a szó szoros értelmében nem szingli, csak magát annak tekinti. Ez a férfiaknál gyakoribb eset, amikor beleun házasságába és boldogságot más nőknél keresi.

Ha kiderül, hogy a valóságban házas ember, akkor a házasságát egyszerűen nem létezőnek tekinti. Úgy emlegeti házasságát, mintha az egy régi, de már nem működő szerkezet lenne. Az sem jelent neki gondot, hogy a helyzet egészen másként van a valóságban. A "volt" feleséggel még ugyan közös lakásban lakik, de ez így van jól a gyerekekkel való kapcsolattartás érdekében is.

Ha az új hölgy partner ebbe a helyzetbe valamilyen csoda folytán belenyugszik, akkor a férfinak szinte már alig szükséges új és újabb hazugságokat kitalálni.

A tisztán látók azt mondják, hogy a házasság valamilyen szinten a független kapcsolatok működése alatt is működik és a házasságot nem is akarják a valóságban válással megszüntetni.

Lehet, hogy valamilyen szinten mind a három résztvevő jól jár?

Egy kicsit ...
Kedves Belmonte!

A házasságban élők mindaddig házastársak maradnak, ameddig hivatalosan meg nem szüntetik.
Ha ezt vesszük alapul, ők nem szinglik, hanem társas magányban, ingerhiányos kötődésben élő (vegetáló) emberek.
Ha ebből a kötelékből nincs erejük kilépni, akkor gyávák és szánalmasak is. Ahhoz van bátorságuk, hogy szeretőt tartsanak, de a vagyont megosztani, a biztonságot feladni nincs elég erejük.
Igaz, nincs is rá szükségük, mivel mindig találnak könnyű prédát, akivel az otthoni hiányosságokat pótolni tudják.